Toimittaja-juontaja Eva Kela, 38, käy usein miehensä vaatekaapilla ryöstöretkellä.

Mikä on tyylisi juju?

Haluan erottua joukosta ja tuoda esiin pirteyttäni. On kiva, jos vaatteella on tarina tai siinä onjokin juju. Nuorempana käytin paljon värejä, mutta nykyään yhdistelen pieniä määriä kirkkaita tehostevärejä murrettuihin sävyihin kuten vaaleanharmaaseen ja burgundinpunaiseen.

Miten arkipukeutumisesi eroaa juhlapukeutumisestasi?

Arkena perusasuni koostuu pillifarkuista, tunikatyyppisestä yläosasta, neuletakista ja tennareista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotona viihdyn huppareissa, pehmeissä housuissa ja tohveleissa. En omista mitään liian fiiniä, ja juhlapukeutumisessa haluan rikkoa kaavaa yhdistämällä persoonalliset kengät tai korut pelkistettyyn mekkoon. Käytän korkokenkiä vain juhlissa, sillä niillä liikkuminen on hidasta ja hankalaa.

Miten pukeutumisesi on muuttunut vuosien aikana?

Teininä ja vielä parikymppisenäkin vahvin ideologiani oli pasifismi.
Paloin tasa-arvon ja rakkauden puolesta, ja arvomaailmani ilmeni myös pukeutumisessani. Ostin kaikki vaatteeni kirppiksiltä ja inspiroiduin 60- ja 70-luvuista. Boheemiin hippityyliini kuuluivat trumpettifarkut, mokkatakit, värikkäät villaliivit ja platform-pohjaiset nahkasaappaat. Asuni kruunasivat keskijakaus ja peace-korut. Minussa on edelleen samaa boheemisuutta, mutta en tuo sitä enää niin paljon esiin.

Riemunkirjava hippityyli viehätti nuorta pasifistia.

Millainen shoppailija olet?

Tykkään käydä vaatekaupoissa hypistelemässä ja fiilistelemässä. Monesti jo se riittää tyydyttämään ostotarpeeni. Helsingissä on paljon innostavia pikkuputiikkeja, joista suosikkejani ovat Beamhill, My o My, Soul Vintage ja Hazy Days.

Shoppailen paljon myös netissä, lemppareitani ovat Asos ja Zalando. Yritän välttää halpis-ja tusinakauppoja, sillä ahdistun ostaessani huonolaatuisia vaatteita. Haluaisin olla vastuullisempi ja tietoisempi kuluttaja.

Mikä on ollut kallein ostoksesi?

Maksoin ASHin mustista, moto­­­­ris­­ti­­henkisistä saappaista 250 euroa ja Sevenin farkuista saman verran. Siinä se kipurajani kai on.

Kalliit nahkalaukut ostan aina alennusmyynneistä ja maksan niistä korkeintaan 200 euroa.

Eva viihtyy tohveleissa mutta ihastui Steve Maddenin nahkanilkkureiden metallikorkoihin.

Mitä et ikinä pukisi päällesi?

Käytin jossain vaiheessa niin paljon turkoosia, että nykyään väri saa minut voimaan pahoin. Vartalomallilleni eivät sovi liian väljät t-paidat, enkä osaa käyttää kauluspaitoja. Vierastan myös liian konservatiivista ja persoonatonta, univormumaista pukeutumista. En esimerkiksi voisi ikinä käyttää twinsettiä eli samanväristä villapaitaa ja villatakkia päällekkäin.

Missä säilytät vaatteitasi?

Ennen minulla oli vaatekaappi, jossa paidat ja housut olivat siistissä järjestyksessä. Nykyään säilytän vaatteitani laatikoissa, jotka ovat aina ihan sekaisin. En tiedä, mitä minulle on tapahtunut! Minulla on ihan liikaa vaatteita, mikä tuntuu pahalta globaalista näkökulmasta katsottuna.

Häpeän myös sitä, et­ten pidä huolta vaatteistani. Minulla on silitysrauta, mutta en koskaan silitä vaatteitani.

Millaisissa vaatteissa matkaat maailmalla?

Minusta on tullut ihan pro-pakkaaja Kadonneen jäljillä -ohjelman
ansiosta. Olen oppinut pakkaamaan mukaan tasan ne asiat, joita tarvitsen matkani aikana, enkä lainkaan ylimääräistä.

Lento­koneeseen puen aina mahdollisimman pehmeät ja hengittävät vaatteet sekä lämpimän huivin, johon voin kietoutua, jos haluan nukkua.

Childhood-järjestön koru kulkee juontajan ranteessa aina.

Osaako miehesi ostaa sinulle vaatteita?

Miehelläni on hyvä maku, ja hän on ostanut minulle perusvaatteita ja -asusteita kuten t-paitoja, pipoja ja kaulaliinoja. Pari vuotta sitten sain häneltä joululahjaksi vihreän parkatakin, josta tuli luottotakkini.

Lainaan usein mieheltäni t-paitoja, farkkuja ja huppareita. Hänellä on laaja ja hyvännäköinen arkivaate­arsenaali.

Eva on tuunannut veikeän huuliharppukorun itse.

Asusteet TOP 3

Kaulakorut
”Rakastan kaulakoruja ja tuunaan niitä myös itse. Ripustan kauneimmat peilien reunoille, jolloin koruista tulee osa sisustusta.”

Huivit
”Minulla on huikea määrä huiveja. Ne ovat asujeni väripilkkuja ja rikkovat kivasti erilaisia tyylejä.”

Kynsilakat
”Värikkäät kynnet piristävät asun. Jos minulla ei ole kynsilakkaa, retkahdan vanhoihin tapoihini eli repimään kynsinauhojani ja puremaan kynsiäni.”

Eva Kela

■ Toimittaja-juontaja syntyi vuonna 1975 Porvoossa. Asuu Helsingissä miehensä ja 5-vuotiaan tyttärensä kanssa.

■ Juontaa Kadonneen jäljillä -ohjelmaa vuorotellen Antero Vartian kanssa. Juontaa myös Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osuuksia.

■ Harrastaa keilailua, laulamista, lenkkeilyä ja kuntosalilla käymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla