Huippumalli Cara Delevingne osaa tietenkin onnistua valokuvissa, mutta hänen lukuisat irvistelukuvansa lohduttavat meitä, joilla ei ole yhtä hyvät geenit. Kuva: Reuters
Huippumalli Cara Delevingne osaa tietenkin onnistua valokuvissa, mutta hänen lukuisat irvistelukuvansa lohduttavat meitä, joilla ei ole yhtä hyvät geenit. Kuva: Reuters

Piiloudut takariviin, isket salamannopeasti aurinkolasit päähän, alat irvistellä... Kuvattavaksi joutuminen on monelle yhtä piinaa.

On niitä, jotka näyttävät tilanteessa kuin tilanteessa edustavilta kameran edessä. Ja sitten on me onnettomat, joiden mielestä salaman räiske on yhtä miellyttävä kokemus kuin hammaskiven poisto.

Buzzfeed listaa jutussaan asioita, jotka valokuvattavana olemista inhoavat ihmiset tunnistavat. Perin tutulta kuulostaa, joten täydensimme listaa:

1. Poistat tägäyksen salamannopeasti, kun joku lisää kuvan sinusta

Poista merkintä -sormesi viuhuu myös, kun Facebook muistuttaa sinua vanhoista kuvista. Olet ehkä määrittänyt, ettei kukaan saa tägätä sinua kuviin ilman, että hyväksyt ne ensin. Maailman paras asetus!

2. Hakeudut kameran taakse aina kuin mahdollista

Klassinen väistelytekniikka. Ei tarvitse kahdesti kysyä, kuka ottaisi kuvan porukasta.

3. Piiloudut kuvissa milloin minkäkin taakse

Kädet, viinilasi, lemmikki, lapsi, huppu, iso kaulahuivi... Valokuvien välttelijä tuntee keinot!

Klassikkoposeeraus!
Klassikkoposeeraus!

Koira vie kivasti huomion muualle.
Koira vie kivasti huomion muualle.

4. Et todellakaan pelkää sitä, että pilaat toisen kivan muiston

Ihan sama! Tärkeintä on, ettei naamasi ikuistu.

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.
Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

5. Olet aina ainoa, joka näyttää kuvassa urpolta

Miten ympärillesi onkin sattunut niin kuvauksellisia tyyppejä?

6. Naamasi jähmettyy heti, kun joku ottaa kameran esille

Kaikki kasvojesi lihakset jäykistyvät yhtäkkiä, ja unohdat, millaisia ovat normaalit ilmeet.

7. Yrität aina ryhmäkuvassa linnoittautua takariviin

Kunnes ikävä kuvaaja huomauttaa, että sinä punapaitainen siellä, nyt et näy, tule edemmäs. Miten julmaa!

8. Et tiedä, miten olla, joten irvistät

Kun ei kuulu niihin tyyppeihin, jotka väläyttävät luontevasti miljoonan euron hymyn, voi aina pelleillä.

 

Tune in tonight to @latelateshow and watch my drop the 🎤 rap battle with @j_corden and Dave Franco #latelateshow #whowillwin🏆

Kuva, jonka Cara Delevingne (@caradelevingne) julkaisi

No joo, Cara Delevingne taitaa irvistellä vähän eri syistä kuin me muut kuolevaiset.

9. Huolehdit, etteivät hampaasi näy kuvassa

Joillekin meistä hammashymy on sula mahdottomuus.

10. Otat miljoona selfietä ennen kuin saat yhden onnistumaan

Onneksi mustavalkoisilla filttereillä voi peittää väsynyttä maanantainaamaa.
Onneksi mustavalkoisilla filttereillä voi peittää väsynyttä maanantainaamaa.

Tai itse asiassa usein yksikään otos ei onnistu, ja hommaan tuhraantunut aika on mennyt vielä enemmän hukkaan.

11. Sen kerran kun uskaltaudut hymyilemään leveästi, näytät Batmanin Jokerilta

Ja hammashymy sinkoaa takaisin kiellettyjen listalle.

12. Pidät mieluiten kuvassa aurinkolaseja


Kanye West tietää, että aurinkolasien takana on hyvä piileskellä. Kuva: Reuters
Kanye West tietää, että aurinkolasien takana on hyvä piileskellä. Kuva: Reuters

Mitä isommat, sen parempi. Eikä kukaan näe pandasilmiä, kieroa katsetta tai humalaisen näköistä silmäparia (osa meistä kun näyttää vähän päihtyneeltä, vaikkei olisi juonut lasillistakaan).

13. Rakastat filttereitä

#Nofilter-kuvat eivät todellakaan ole sinua varten.

 

Kuva, jonka Kylie (@kyliejenner) julkaisi

Okei, tosi-tv-persoona Kylie Jenner tuskin kammoaa valokuvissa esiintymistä, mutta Snapchatin koirafiltteri sopii siihenkin tarkoitukseen.

14. Sinulla on luottokuva, johon turvaudut aina

Silloin kerran onnistuit, joten otos löytyy niin kaikista sosiaalisen median profiileistasi kuin ansioluettelostakin. Tilanne kriisiytyy siinä vaiheessa, kun kuvasta tulee niin vanha, ettei sinua enää tunnista siitä.

15. Lataat tahallasi sosiaaliseen mediaan överisurkeita kuvia

Niin huonoja kukaan voi vahingossakaan luulla niitä hyviksi. Tämäkin on selviytymisstrategia!

16. Hyvin todennäköisesti silmäsi ovat kiinni kuvassa

”Tästähän tuli ihan ok. Eiku...”
”Tästähän tuli ihan ok. Eiku...”

Miten niin yksinkertainen asia voi olla niin vaikea?

Mutta hei, onneksi on joku, jonka kuvissa epäonnistumiselle muut voivat hekottaa. Olisihan elämä aika tylsää, jos kaikki vain väläyttelisivät häikäiseviä hammashymyjä. Ja kuten Buzzfeedin jutussa todetaan, kun ei tarvitse edes yrittää näyttää hyvältä kuvissa, voi poseeraamisen sijaan keskittyä elämään hetkeä.

Vierailija

Epäonnistutko sinäkin aina valokuvissa? 16 asiaa, jotka yhdistävät kameran välttelijöitä

Oon 38v ja musta on viimeks otettu kuvia varmaan jotain 20v sitten. En vain yksinkertaisesti anna kuvata itseäni, kaikki tutut kyllä tietävät ettei mua saa kuvata. Ahdistaa vaan kun nykyään kaikki kuvailee ja voi vahingossa joutua jonkun ventovieraan videolle tai kuviin, mitkä sitten julkastaan jossain. Yök.
Lue kommentti

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Unohda rajoittavat säännöt pystyraidoista ja suurista kuoseista. Nyt pukeutumisesta otetaan kaikki paukut irti.

Sekoita herkkuvärejä

Jätä mustat kaavut kaappiin ja kaiva sieltä ujostelematta lempivärit yllesi, vaikka kaikki samalla kertaa. Herkkuvärit tuovat tyyliisi eloisuutta ja imartelevat kasvojasi. Kokeile ainakin vaaleanpunaisen ja violetin, oranssin ja pinkin, punaisen ja vaaleansinisen yhdistelmiä.

Pehmeä neule, 24,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M. Tekonahkahame, 34,99 €, Lindex.
Pehmeä neule, 24,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M. Tekonahkahame, 34,99 €, Lindex.

Rentoudu lököissä

Lököfarkut ovat verrattomat rennossa, kokoväljässä sunnuntaiasussa. Rullaa farkkujen alaspäin kapenevat lahkeet juuri nilkkaluun ylle loppuviksi.

Ohut neule, 29,90 €, Junarose. Strassein koristellut farkut, 49,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.
Ohut neule, 29,90 €, Junarose. Strassein koristellut farkut, 49,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Esittele hihoja

Valtavat pallohihat tuovat kroppaan mukavasti uusia ulottuvuuksia – kunhan vain pidät huolen, että paidassasi on myös napakoita kohtia. Katso siis, että kalvosimet ovat istuvasti ranteen kapeimmassa kohdassa, hartiasauma olkaluun kohdalla ja paidanhelma riittävän lyhyt.

Puuvillapaita, 39,99 €, Lindex. Juhlavaatteeksikin sopiva pitsihame, 49,95 €, KappAhl. Kangastennarit, 14,90 €, H&M.
Puuvillapaita, 39,99 €, Lindex. Juhlavaatteeksikin sopiva pitsihame, 49,95 €, KappAhl. Kangastennarit, 14,90 €, H&M.

Tuo vyötärö esiin

Vyötärön esittely on yksinkertainen tapa tuoda vartalon kurvit näkyviin. Valitse takkisi tai paitasi kanssa samanvärinen vyö. Saat luotua tiimalasimuodon niin, että vyö ei näytä kroppaasi kuristavalta hirttosilmukalta.

Vihreä liivi, 49,99 €, Lindex.
Vihreä liivi, 49,99 €, Lindex.

Leikittele pituuksilla

Mielenkiintoinen tyyli rakentuu kokeilunhalusta ja rakkaudesta pukeutumiseen. Tässä asussa on kolme helman pituutta, joista alin, eli housujen lahkeet, paljastavat nilkat. Ideana on leikitellä mittasuhteilla.

College, jonka alle kauluspaita on ommeltu valmiiksi, 29,99 €, Lindex. Prässihousut, 59,99 €, KappAhl. Korvakorut, 9,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.
College, jonka alle kauluspaita on ommeltu valmiiksi, 29,99 €, Lindex. Prässihousut, 59,99 €, KappAhl. Korvakorut, 9,99 €, ja kangastennarit, 14,90 €, H&M.