Mitä enemmän vaatetta, sitä houkuttelevampi pöytä. Kuva: Shutterstock
Mitä enemmän vaatetta, sitä houkuttelevampi pöytä. Kuva: Shutterstock

Hinnoittele ja asettele tavarat huolella – parikymppinen Ella neuvoo, miten kirpparipöydästä saa houkuttelevan.

Tamperelainen Ella Kemppainen, 23, raahasi kirpputorille monet Ikea-kassilliset vaatteita, asusteita ja kodin elektroniikkaa. Lähes kaikki tavarat menivät kaupaksi. Rahaa hän tienasi reilun tonnin.

– Myydyn tavaran määrä todellakin yllätti positiivisesti. Turhasta materiasta luopuminen kunniaan, Ella toteaa.

Näin teet kirpparipöydästä houkuttelevan Ellan vinkeillä: 

1. Myy vaatteita – paljon!

”Myin reilusti eniten vaatteita. Vaatekokoni (XS-M) on sellainen, että se menee hyvin kaupaksi. Mitä enemmän laitat tavaraa myyntiin, sitä parempi tuotto.”

Huomio! Jos myytävää ei ole paljon, kannattaa ennemmin kokeilla Facebook-kirppiksiä.

2. Hinnoittele huolella

”Hinnoittelin vaatteet laadun mukaan. Mietin, paljonko olin sitä pitänyt ja mitä olin siitä itse maksanut. Kannattaa tarkkailla myös kirpparin yleistä hintatasoa ja hinnoitella sen mukaan. Mieti, mitä olisit itse valmis maksamaan tuotteesta. Laita sen verran edulliset hinnat, että ostaja ostaisi pöydästäsi useamman tavaran. Joitain toppeja ja koruja myin 50 sentillä, mutta takkeihin laitoin hinnaksi 25–30 euroa.”

3. Anna todiste hyvästä laadusta

”Jätä alkuperäiset hintalaput kiinni tuotteeseen, jos et ole käyttänyt sitä. Tällöin vaatteesta voi luonnollisesti myös pyytää enemmän. Hintalappuun kannattaa kirjoittaa 'uusi', jos tuote on käyttämätön ja 'ehjä' on hyvä mainita esimerkiksi elektroniikan kohdalla.”

”Kun ravasin kirpparilla, tapasin myös potentiaalisia ostajia.”

4. Alenna hintoja

”Etukäteen ei voi tietää, mikä myy ja mikä ei. Hintoja kannattaa alentaa kirpputorilla yksittäin tai koko pöydän kattavalla alennuslapulla. Itse alensin kaikkia hintoja -50% viimeisellä viikolla."

5. Pidä pöytä siistinä ja täytenä

”Kävin siivoamassa kirpparilla lähes päivittäin ja vein samalla myytäväksi lisää tavaraa. Näin pöytä näyttää houkuttelevammalta."

6. Kauppaa henkilökohtaisesti

”Kun ravasin kirpparilla, tapasin myös potentiaalisia ostajia tutkimassa tavaroitani. Silloin kannattaa heittää: 'Paljon olet valmis maksamaan? Millä lähtee?' Myin näin muutamia tuotteita, joten se on hyväksi todettu tapa.”

”Vaatteet seilaavat kirpputorilla pöydästä toiseen, joten kiertele myös läheisiä pöytiä.”

7. Tarkista, onko hintalappu tallella

”Varmista aina, kun käyt kirpparilla, että jokaisessa tavarassa on hintalappu kiinni. Hinnaton tuote on sama kuin myymätön tuote.”

8. Pidä huolta tavaroistasi

”Vaatteet seilaavat kirpputorilla pöydästä toiseen, joten kiertele myös läheisiä pöytiä ja pidä omistasi huoli. Hintalappuun kannattaa näin ollen kirjoittaa aika tarkka kuvaus.”

9. Huomioi vuodenaika

”Mieti, mitä kannattaa myydä minäkin vuodenaikana. Kevät ja syksy ovat hyvää aikaa, koska ne ovat välikausia – voi myydä talvisempaa ja kesäisempää vaatetta yhtäaikaa.”

10. Bling blingiä!

”Mieti, mitä haluat viestiä ostajalle. Ihminen on laiska, joten huomionherättäjä-vaatteet ja 'bling bling' kehiin! Ajantasaisia tuotteita.”

Lue myös: Ihanan kasaria! Supernaiselliset rimpsut ja röyhelöt tekevät paluun kevätmuodissa

11. Jaettu pöytä voi kannattaa

”Kannattaa miettiä, josko pöytä kaverin kanssa olisi hyvä vaihtoehto. Voi olla toimiva ratkaisu, kun voi jakaa pöytävuokran ja saadut tuotot.”

”Pöydälle kannattaa laittaa kaikkea pientä, jota voi hypistellä.”

12. Asettele myytävät huolella

”Tuotesijoittele! Huomioi esimerkiksi, millä korkeudella lapset ovat. Voit hyödyntää myös pöydän seinustat ja ripustaa vaatteita sinne."

13. Hypisteltävää pöydälle

”Pöydälle kannattaa laittaa kaikkea pientä, jota voi hypistellä. Korut ovat esimerkiksi hyviä. Tällä sälällä ei tarvitse olla edes sen suurempaa rahallista arvoa, vaan tarkoituksena on houkutella ostajat pöydän luokse."

14. Uskalla luopua

”Mietin, olenko käyttänyt vaatetta viimeisen vuoden aikana tai haluaisinko käyttää sitä nyt. Jos vastasin näihin ei, päätin, että olen valmis luopumaan siitä. Kirppari on hyvä tapa tienata vaatekaapin kevätsiivouksella!"

Vierailija

Ella Kemppainen tienasi tonnin kirpputorilla – 14 vinkkiä, joilla myös sinä voit onnistua

Ei hitto sanonko mitä siis esim. jos tuote on uusi niin sitten kirpputori ei ole oikea myyntipaikka tuotteelle. Vaikka 200e upouusi käyttämätön takki niin jos haluat sen myydä kirppiksellä niin hinta on max 40e millä menee kaupaksi ja jos haluat 100e niin myy jossain muualla kuin kirppiksillä. Sekä ei se ole mitään tuottoa kun tavarat on ostetu kallimmaalla itse :D Ei hitto näitä juttuja.
Lue kommentti

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.