Ei puunaamiselle! Hyvinvoinnista ja kuntoilusta bloggaava Oona Tolppanen suhtautuu rennosti ulkonäköönsä. Kuva: Juha Salminen
Ei puunaamiselle! Hyvinvoinnista ja kuntoilusta bloggaava Oona Tolppanen suhtautuu rennosti ulkonäköönsä. Kuva: Juha Salminen

Hyvinvointibloggari Oona Tolppaselle kauneudenhoidossa tärkeintä on vaivattomuus. Peilin edessä tennarityttö ei saa kulumaan viittä minuuttia kauempaa vaikka yrittäisi.

Ihonhoito

”Hoidan ihoani huolettomasti. Kun herään, pesen kasvoni vedellä. Hävettää myöntää, mutta joskus käytän käsisaippuaa. Iltaisin sentään käytän puhdistusgeeliä ja kasvovettä. Äitini on entinen kosmetologi, ja hän on opettanut, kuinka ihosta huolehditaan, mutta en jaksa. Treenaan jopa kahdesti päivässä, joten haluan, että ihonhoito on nopeaa ja vaivatonta.

Rakastan öljyjä. Pidän rasvaisesta tunteesta, jonka öljyt vartalolle jättävät. Olen myös opetellut kuorimaan ihoani viikoittain.”

Meikki

”Olen valmis viidessä minuutissa. Vaikka yritän, en saa vietettyä peilin edessä enempää aikaa. Kaverini voivat laittautua tunninkin, ja minä kyselen, eikö voitaisi jo mennä.

Meikkini on usein vain kulmakynä, ripsiväri ja aurinkopuuteri. Kulmien pitää olla tummat: ne tuovat ilmettä kasvoille.

Pidän rusketuksesta. Kesällä se riittää meikikseni. Otan aurinkoa Suomessa ilman suojakertoimia, koska en pala. Se on huono tapa. Ulkomailla käytän aurinkorasvaa.

Muutama vuosi sitten innostuin luonnonkosmetiikasta, kun aloin miettiä, mitä jatkuva kemikaalien käyttäminen voi aiheuttaa. Kuvauspäivinä meikkiä laitetaan paljon, ja siitä tulee tukkoinen fiilis. Luonnonkosmetiikka tuntuu kevyemmältä.”

Tyyli

”Tyylini on naisellisen sporttinen. Viihdyn farkuissa ja neuleessa, mutta ehdottomasti miellyttävimmät vaatteeni ovat trikoot, toppi ja huppari. Vietän niissä aikaa myös treenien ulkopuolella.

Jos olisin toimistotyössä, minulla olisi varmasti jatkuva jakkupukukriisi. Joutuisin olemaan vaatteissa, joissa en viihdy. Minun on vaikea löytää vartalolleni sopivia vaatteita. Housut ovat usein viisitoista senttiä liian pitkät ja reisistä sekä pohkeista liian kireät. Takeissa kokoni on L, topeissa S.

Olen viiden minuutin shoppailija. Viime viikolla ostin kaksi asua sovittamatta. En jaksa kiertää tai jonottaa. Olen tennarityttö, mutta osaan tarvittaessa kävellä myös kymmenen sentin koroilla. Onneksi sitä tarvetta ei tule usein.”

Hiukset

”Ihailen surffihiuksia, ja otin permanentin puolitoista vuotta sitten. Se oli virhe, koska hiukseni katkeilivat. Nykyään, jos haluan laineita, pistän hiukseni yöksi letille tai teen kiharat kihartimella.

En ole koskaan ymmärtänyt lisäkkeitä tai kauneusleikkauksia, ellei niitä sitten tehdä onnettomuuden tai sairauden takia. Ulkonäkökeskeinen fitness-maailma kisoineen ja kauneusihanteineen tuntuu vieraalta. Omissa hiuksissani on vain siskoni laittamia raitoja.

Olen hiusteni suhteen laiska. Juhliin kampaan ja letitän muiden kutrit, mutta kun on lähdön aika, huomaan, että omat hiukseni ovat yhä laittamatta. Nykäisen ne nutturalle.”

Oona Tolppanen

23-vuotias yrittäjä pitää suosittua Fitoona-treeni- ja hyvinvointiblogia.

Valmistui viime keväänä liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian Vierumäen yksiköstä.

Rakastaa matkustelua.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.