Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Ensi kesänä luksuskäsilaukun saa aiempaa edullisemmin.

Erityisesti luksuskäsilaukuistaan tunnetulla Mulberryllä on havahduttu seikkaan, jonka me tavalliset ihmiset olemme tienneet jo pitkään: merkin laukut ovat liian kalliita.

Tähtien suosimia Mulberryn veskoja on totuttu näkemään niin Kate Winsletin, Sienna Millerin, Alexa Chungin, Cara Delevingen, kuin esimerkiksi Blake Livelynkin käsivarsilla. Samalla merkin laukkujen hinnat ovat kivunneet peräti yli 5000 puntaan eli yli 6000 euroon.

Nyt jopa Mulberryn uusi johtaja Godfrey Davis on kyllästynyt luksusbrändinsä hintalappuihin. Mies on nimittäin ilmoittanut, että yhtiö on tehnyt virheen nostaessaan jatkuvasti tuotteidensa hintoja.

– Hinnat ovat nousseet huomattavasti. Asia karkasi meiltä vähän käsistä, Davis myöntää The Guardian -lehdessä ja kertoo, että Mulberry aikoo tuoda kesällä markkinoille edullisemman malliston.

Kesäkuussa julkaistavan laukkumalliston hinnat tulevat liikkumaan noin 600–850 euron välillä.

Davisin mukaan uuden malliston materiaalien laadusta ei tulla tinkimään, vaikka laukkujen hinnat ovatkin aiempaa huokeampia. Sen sijaan yhtiö on  valmis nipistämään omasta myyntikatteestaan.

Lähteet: The Guardian, Daily Mail

Lue lisää:

Tämä on seuraava it-laukku - suunnittelijana tuttu malli

Uskoistiko, että näiden asujen hintaero on 1413 euroa?

Osaatko lausua luksusmerkkien nimet oikein?

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?

kuvat MV-Photos ja valmistajat

1980-luvun pop-kuningatar Madonna sekä ihastutti että provosoi rohkeilla vaatevalinnoillaan. Seuraa kasari-ikonin jalanjälkiä ja yhdistä kirjailtu jakku mustaan nahkaan.

  1. Hiusdonitsit ovat leikkimielinen tuulahdus menneisyydestä, 6 €, Monki.
  2. Punkkarityyliä voi kesyttää vaaleanpunaisilla ruusuilla, 49,99 €, KappAhl.
  3. Älä kaihda metallinhohtoa arkipukeutumisessa: yhdistä siniset mom-farkut kultaiseen yläosaan, 15 €, Monki.
  4. Korvakorut luovat viimeisen silauksen, 119 €, Sif Jakobs.
  5. Discon coolein vieras saapuu paljettihousuissa, 59,95 €, Zalando.
  6. Tekonahkahame on jokaisen rokkarin vakiovaruste, 49,99 €, Esprit
  7. Paksu pohja, niitit ja soljet tuovat tennareihin roimasti asennetta, 89,95 €, Tamaris.