Kuva: Sakari Majantie
Kuva: Sakari Majantie

Kuva: Sakari Majantie
Kuva: Sakari Majantie

Näyttelijä toivoo, että Suomessa panostettaisiin rohkeammin juhlapukeutumiseen.

Armi Toivanen

Näyttelijä

Millainen on tyylisi?

”Rakastan kaikkea kaunista ja naisellista. Ensi-iltoihin ja muihin juhlaviin tilaisuuksiin pyrin pukeutumaan niiden vaatimalla arvokkuudella. Tälläydyn lähinnä töiden puolesta, eli arjessa en liikaa mieti, mitä päälleni pistän. Olen huomannut, että mitä enemmän olen esillä sitä vähemmän haluan omistaa vaatteita. Eli ajattelen asiaa myös ekologisesta näkökulmasta ja harrastan kierrätystä.

Suosin suomalaisia suunnittelijoita, joista lemppareitani ovat Katri Niskanen, Mert Otsamo ja Mirkka Metsola: he eivät petä koskaan. Olen käyttänyt kaikkien kolmen luomuksia tärkeissä ensi-illoissa ja gaaloissa. Käytän myös mielelläni kotimaisia koruja ja asusteita ja yritän tuoda esiin uusia tekijöitä. Haluaisin, että naiset laittautuisivat rohkeammin ja uskaltaisivat panostaa asuihinsa. Suomessa tulee helposti sellainen olo, että on ylipukeututunut, vaikkei se niin ole. Sellaisesta ajattelusta pitäisi luopua, koska mielestäni aina on sopiva hetki laittautua kauniiksi. Samaan aikaan on tärkeää tuntea olonsa mukavaksi juhlatamineissakin.”

Tänään mukana

”Päälläni on Katri Niskasen suunnittelema mekko muutaman vuoden takaa. Se ei ole varta vasten minulle suunniteltu, vaan löytyy hänen mallistostaan. Kirjekuorilaukkuni hankin Pariisista nuorten suunnittelijoiden pienestä putiikista. Törmäsin siihen sattumalta. Se ei ollut kallis sijoitus. Jos ihastun johonkin asusteeseen, ei ole väliä, onko se jotain tiettyä merkkiä tai paljonko se maksaa.”

Lue myös:

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: "Minulla on niitä noin 15"