Kuva: Sakari Majantie
Kuva: Sakari Majantie

Kuva: Sakari Majantie
Kuva: Sakari Majantie

Näyttelijä toivoo, että Suomessa panostettaisiin rohkeammin juhlapukeutumiseen.

Armi Toivanen

Näyttelijä

Millainen on tyylisi?

”Rakastan kaikkea kaunista ja naisellista. Ensi-iltoihin ja muihin juhlaviin tilaisuuksiin pyrin pukeutumaan niiden vaatimalla arvokkuudella. Tälläydyn lähinnä töiden puolesta, eli arjessa en liikaa mieti, mitä päälleni pistän. Olen huomannut, että mitä enemmän olen esillä sitä vähemmän haluan omistaa vaatteita. Eli ajattelen asiaa myös ekologisesta näkökulmasta ja harrastan kierrätystä.

Suosin suomalaisia suunnittelijoita, joista lemppareitani ovat Katri Niskanen, Mert Otsamo ja Mirkka Metsola: he eivät petä koskaan. Olen käyttänyt kaikkien kolmen luomuksia tärkeissä ensi-illoissa ja gaaloissa. Käytän myös mielelläni kotimaisia koruja ja asusteita ja yritän tuoda esiin uusia tekijöitä. Haluaisin, että naiset laittautuisivat rohkeammin ja uskaltaisivat panostaa asuihinsa. Suomessa tulee helposti sellainen olo, että on ylipukeututunut, vaikkei se niin ole. Sellaisesta ajattelusta pitäisi luopua, koska mielestäni aina on sopiva hetki laittautua kauniiksi. Samaan aikaan on tärkeää tuntea olonsa mukavaksi juhlatamineissakin.”

Tänään mukana

”Päälläni on Katri Niskasen suunnittelema mekko muutaman vuoden takaa. Se ei ole varta vasten minulle suunniteltu, vaan löytyy hänen mallistostaan. Kirjekuorilaukkuni hankin Pariisista nuorten suunnittelijoiden pienestä putiikista. Törmäsin siihen sattumalta. Se ei ollut kallis sijoitus. Jos ihastun johonkin asusteeseen, ei ole väliä, onko se jotain tiettyä merkkiä tai paljonko se maksaa.”

Lue myös:

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: "Minulla on niitä noin 15"

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

  • Tumma violetti
  • Kulta
  • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

  • Hiilen- ja tummanharmaa
  • Hopea
  • Vaalea samppanja
  • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
  • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow