1. Tuukka Mäntylä ja Leijonien tyylipuhtain, juuri sivuilta trimmattu ananas. Kuvat: Leijonat.fi
1. Tuukka Mäntylä ja Leijonien tyylipuhtain, juuri sivuilta trimmattu ananas. Kuvat: Leijonat.fi
2. Maalivahti Pekka Rinne. Suomen ananastukkalähettiläisiin, Tomi Björckiin, Jesse Kaikurantaan ja Axl Smithiin, verrattuna Leijonien tukat ovat aavistuksen konservatiisia. 
2. Maalivahti Pekka Rinne. Suomen ananastukkalähettiläisiin, Tomi Björckiin, Jesse Kaikurantaan ja Axl Smithiin, verrattuna Leijonien tukat ovat aavistuksen konservatiisia. 
3. Leo Komarov ja sivuilta hieman ylikasvanut ananastukka.
3. Leo Komarov ja sivuilta hieman ylikasvanut ananastukka.
4. Petri "Konna" Kontiola.
4. Petri "Konna" Kontiola.
5. Pekka Jormakka.
5. Pekka Jormakka.
6. Petteri Wirtanen ja töyhtöhyyppäananas.
6. Petteri Wirtanen ja töyhtöhyyppäananas.
7. Juuso Hietanen ja konservatiivinen ananas.
7. Juuso Hietanen ja konservatiivinen ananas.

Sotshin olympialaisissa Leijonilla hulmusi takatukka, Minskin MM-kisoissa trendikkäimpien pelaajien kypärien alta paljastuu ananastukka.

Kevään kuumin hiustrendi, ananastukka, on levinnyt vauhdilla ympäri Suomen. Nyt myös Leijonat ovat huomanneet villityksen – joko tietoisesti tai tiedostamattomasti. Tukkatyylissä hiukset leikataan sivuilta hyvin lyhyiksi ja jätetään päältä pidemmiksi. 

Sotshin olympilaisissa monen Suomen pelaajan kypärän alla hulmusi vielä maskuliininen leijonaharja eli takatukka, parhaillaan käytävissä Minskin MM-kisoissa pelaajien tukkatyylit paljastuvat vasta kypärien alta. Ja yllättävän monella se todellakin on ananastukka, joka pituudesta riippuen tunnetaan myös nimellä heitto ja palmutukka.

Ananastukan ovat leikkauttaneet muun muassa Tuukka Mäntylä, Pekka Rinne, Leo Komarov, Petri "Konna" Kontiola, Pekka Jormakka, Petteri Wirtanen ja Juuso Hietanen.

Suomen ananastukkalähettiläiden, Tomi Björckin, Jesse Kaikurannan ja Axl Smithin, ananaksiin verrattuna Leijonien tukat ovat tosin aavistuksen konservatiisia. Kenen pelaajan ananas on tyylikkäin? ->

Jääkiekon MM-kisat Minskissä 9.–25.5.2014. Saksa–Suomi MTV3:lla ti 13.5. klo 16.35.

Lue myös:

Onko puolisollasi jo ananastukkaa?

Tässä ovat Leijonien seksikkäimmät takatukat

Muttura on huonon hiuspäivän pelastus – kenellä se on tyylikkäin?

Leijonat selibaatissa Venäjä-peliin – onko siitä hyötyä?

Jos tunnet olevasi kuin suttuinen taapero äidin meikkikätköillä, tutustu näihin vinkkeihin.

Meikin levittäminen sujuu yleensä melko nopeasti, mutta siinä sivussa syntyneiden sotkujen korjaamiseen menee usein reilusti aikaa. Ripsiväriä leviää sinne, ja luomiväriä varisee tänne. Ja kun tilannetta yrittää pelastaa, tulee pahimmassa tapauksessa vain levittäneeksi töhryjä lisää.

Jotta meikkiä ei tarvitsisi aloittaa kokonaan alusta, paras ja helpoin vaihtoehto on ehkäistä sotkujen syntymisen jo ennalta. Kokosimme vinkit, jotka kannattaa ottaa käyttöön.

Ongelma: Ripsiväri sotkee silmäluomet

Ratkaisu: Kun ripsiväriharja mustaa ripsien lisäksi myös ylä- ja alaluomet, kannattaa vaihtaa joko taktiikkaa, ripsiväriä tai molempia. Aina voi tietenkin kokeilla jonkinlaista suojaa, joka estää värin tarttumisen ihoon, mutta helpompaa on hioa levitystekniikka sotkemattomaksi.

Kun väriä levittää yläripsiin, kannattaa nostaa hieman leukaa niin, että peili on alaviistossa silmiin nähden. Yläluomea kannattaa vielä painaa kiinni samaan aikaan kuin harjaa väriä ripsiin. Silmiä ei myöskään kannata avata heti värin levittämisen jälkeen täysin auki, jotta märkä ripsiväri ei tartu yläluomiin.

Silmiä ei kannata avata heti värin levittämisen jälkeen.

Ripsivärin levittämistä alaripsiin sen sijaan helpottaa, kun harjan kääntää pystyasentoon. Niin värin saa harjattua tarkemmin.

Myös ripsivärivalinnalla on merkitystä: mitä isompi harja ja märempi värimassa, sitä varmemmin tulee sotkua. Pieni harja ja vähän kuivempi koostumus takaavat siistimmän lopputuloksen.


Ongelma: Luomiväri varisee poskille

Ratkaisu: Etenkin tummia luomivärejä käyttäessä on aina parempi tehdä silmämeikki ennen pohjameikkiä. Varisseen värin voi pyyhkiä silmien alta ilman, että pohja kärsii. Toinen vaihtoehto on käyttää vaaleita tai voidemaisia sävyjä – tai suojalappuja silmien alla.

Maltillisesti varisseen värin saa pois silmien alta esimerkiksi puhtaalla puuteri- tai korostuspuuterisiveltimellä. Kun siveltimellä ”pyyhkii” vastakarvaan ylöspäin, luomivärihippuset tarttuvat harjasten väliin ja irtoavat iholta sotkematta meikkiä.

Ongelma: Silmänrajausta pitää aina korjailla

Ratkaisu: Jos rajausta tehdessä kuluu nipullinen vanupuikkoja, kokeile ottaa avuksi teippi! Silmän nurkkaan oikeassa kulmassa asetettu teipinpala helpottaa tarkan kissarajauksen tekemistä ja estää värin päätymisen sinne, minne sitä ei haluta. Meikkivalikoimista voi myös löytää rajausten tekoon tarkoitettuja muotteja ja leimasimia.

Rajauksen voi myös luonnostella ensin luomivärillä. Silloin muoto on helpompi hahmottaa, kun rajausta piirtää nestemäisellä, enemmän tarkkuutta vaativalla tuotteella.

”Silmänrajauksen voi luonnostella ensin luomivärillä.”


Ongelma: Poskipuna paakkuuntuu meikkivoiteeseen

Ratkaisu: On ärsyttävää, kun puuterimaiset meikit jämähtävät epätasaisina kiinni meikkipohjaan. Sen voi estää kiinnittämällä meikkivoiteen ensin ohuella kerroksella irtopuuteria. Sen päälle puuterimaiset tuotteet häivyttyvät hyvin.

Voidemaisten poskipunien ja aurinkopuutereiden kanssa tätä ongelmaa ei ole, kunhan ne levittää meikkivoiteen päälle ennen puuterimaisia tuotteita.

Ongelma: Huulipunan tarkka levittäminen tuntuu mahdottomalta

Ratkaisu: Jos vakaata kättä ei löydy, kannattaa rajata huulet punan kanssa samanvärisellä huultenrajauskynällä. Sen jälkeen värin levittäminen on helpompaa, kun reunojen kanssa ei tarvitse olla supertarkkana.

Kannattaa myös kokeilla pientä huulipunasivellintä, jolla saa aikaan paljon tarkempaa jälkeä kuin huulipunapuikolla tai nestemäisen huulipunan pehmeällä applikaattorilla.

Puuterimaiset tuotteet häivyttyvät, kun meikkivoiteen kiinnittää ensin irtopuuterilla.

Ongelma: Glitteriä on joka paikassa

Ratkaisu: Tämä onkin vähän kinkkisempi pulma, sillä glitterhippuset tuppaavat leviämään jääräpäisesti joka paikkaan, vaikka olisi kuinka varovainen. Meikkauspisteelle kannattaakin levittää esimerkiksi sanomalehti, jonka päälle glitter saa pudota. Glittersilmämeikki on hyvä tehdä ennen meikkipohjaa, jotta varisseet hileet saa pyyhittyä pois iholta. Hyvä glitterin pohjustusaine tai glitterliima ehkäisee varisemista.

Jos glitterhippusia irtoaa meikistä myöhemmin, ne saa kätevästi pois kasvoilta teipillä hellävaraisesti painelemalla, sillä hileet tarttuvat liimapintaan.

Laki astuu voimaan vuonna 2019.

San Franciscon kaupunki aikoo kieltää turkisten myynnin. Fox Newsin mukaan laki astuu voimaan vuoden 2019 alussa, ja kauppiaiden on myytävä varastonsa tyhjiksi vuoteen 2020 mennessä. Kielto koskee turkisvaatteiden lisäksi kaikkia tuotteita, joissa on aitoa turkista – myös esimerkiksi avaimenperiä ja tupsupipoja. Uuden lain myötä San Franciscosta tulee Yhdysvaltojen suurin kaupunki, joka kieltää turkikset.

– Yli 50 miljoonaa eläintä tapetaan joka vuosi ympäri maailmaa muotiteollisuuden takia, kiellon puolesta puhunut Katy Tang perustelee San Francisco Examiner -sivustolla.

Kaikki kaupungin yrittäjät eivät ole olleet tyytyväisiä päätökseen, mutta eläinsuojelujärjestöt ovat luonnollisesti ilahtuneita päätöksestä. Myös Suomen Oikeutta eläimille -järjestö on tyytyväinen linjaukseen.

– Turkistarhaus tuottaa eläimille valtavasti kärsimystä. Siitä, että tällaisen toiminnan annetaan jatkua Suomessa, on tulossa Suomelle vakava imagohaitta, Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä kommentoi järjestön Facebook-sivuilla.