Aijai, onkos näitä sääriä pehmitetty lämpimällä vedellä? Kuva: Shutterstock
Aijai, onkos näitä sääriä pehmitetty lämpimällä vedellä? Kuva: Shutterstock

Seitsemän asiaa, jotka on syytä välttää höylä kädessä.

Useimmat meistä haaveilevat kauniista, sileistä sääristä. Niiden saavuttaminen on huomattavasti helpompaa, kun muistaa välttää yleisimmät virheet:

1. Tartut ensimmäiseksi höylään

Vaikka olisi kuinka kiire, sääriä ei kannata höylätä heti suihkun alkajaisiksi. Otollisin sheivaushetki koittaa noin 15 minuutin suihkuttelun jälkeen. Silloin karvatupet ja karvat ovat pehmittyneet sopivasti. Vaikka et tuhlaisikaan vettä vartin verran, säästä höylääminen suihkutuokion viimeiseksi toimenpiteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Höyläät sääriä aamuisin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiesitkö, että illalla sheivatuista sääristä tulee sileämmät kuin aamulla sheivatuista? Se johtuu siitä, että jalat saattavat turvota yön aikana, jolloin karva voi vetäytyä hieman tuppeensa. Siksi karvaa ei pääse leikkaamaan aivan sen tyvestä.

3. Käytät saippuaa

Pahinta on levittää jaloille saippuaa sheivaamisen helpottamiseksi. Lähes yhtä paha on höylätä sääret kuiviltaan. Levitä jaloille asiaan tarkoitettua, kosteuttavaa sheivaustuotetta, kuten vaahtoa tai geeliä. Jos muuta ei ole tarjolla, turvaudu vaikka hoitoaineeseen, mutta jätä saippua rauhaan. Se ei liukasta ihoa tarpeeksi ja voi lisätä haavojen riskiä.

4. Käytät yksiteräistä kertakäyttöterää

Turvaudu kertakäyttöteriin vain hätätilanteessa, kuten matkoilla. Yksiteräiset höylät raastavat helpommin ihoa. Turvallisin ja paras tulos syntyy neljä- tai viisiteräisellä höylällä.

5. Käytät samaa terää liian kauan

10 käyttökertaa. Maksimissaan. Sen jälkeen on aika vaihtaa uuteen. Vanhat terät ovat paitsi tehottomia, ne myös aiheuttavat helposti ihoärsytystä, punaisia näppylöitä ja tulehduksia.

6. Höyläät väärään suuntaan.

Ei ole yhdentekevää, mihin suuntaa höylää liu'uttaa. Ensin tulisi aina höylätä karvan kasvusuunnan mukaisesti eli polvesta nillkkaa kohti. Mikäli toimenpide ei riitä, voi lämmintä ja kunnolla liukastettua säärtä varovasti sheivata myös ylöspäin. Ylöspäin höylääminen lisää ihoärsytyksen ja -vaurioiden riskiä.

7. Unohdat kuorinnan

Säärten kuoriminen kaksi kertaa viikossa ehkäisee karvojen kasvamista sisäänpäin.

Lähde: Marie Claire

Sisältö jatkuu mainoksen alla