Tyyli-idoli Alexa Chungilla on Instagramissa yli kaksi miljoonaa seuraajaa. Kuva: Shutterstock
Tyyli-idoli Alexa Chungilla on Instagramissa yli kaksi miljoonaa seuraajaa. Kuva: Shutterstock

Instagramin tyyliniekat tietävät, mikä on muotia tänä keväänä. Poimimme tuoreet ja käyttökelpoiset ideat arkiasuihin. Ota mallia!

1. Vajaamittaista ja levenevää

 

And that's a wrap for the fashion month @thevolon #thevolon

Kuva, jonka Miroslava Duma (@miraduma) julkaisi

 

@vetements_official #GuramGvasalia 🤓😎

Kuva, jonka Miroslava Duma (@miraduma) julkaisi

Pillifarkkujen valtakausi on todellakin ohi. Jos maata laahaavat jättilahkeet eivät tunnu kovin käytännöllisiltä, nilkkamittainen, suora tai aavistuksen levenevä malli näyttää ajankohtaiselta. Ota mallia vaikkapa Miroslava Dumalta.

2. Gootahtava fashionista

Eikö kevätkään saa sinua pukeutumaan pastelleihin? Lydia Pang on tyyligootti ympäri vuoden. Musta on ja pysyy, mutta asut pysyvät silti aina erilaisina ja kiinnostavina.

3. Mokkaa 70-luvun henkeen

 

Moooorrrrnnninnnggggg

Kuva, jonka Alexa (@chungalexa) julkaisi

Muotiguru Alexa Chungkin sen tietää: 70-luku mokkatakkeineen on nyt niiiiiin muotia

4. Supertrendikäs farkkuhame

 

Strolling around Congress street in Austin! @revolve #revolvefestival

Kuva, jonka Aimee Song (@songofstyle) julkaisi

 

#SXSW Details. @lacademie_ blouse and @tularosalabel denim skirt. @revolve #revolvefestival

Kuva, jonka Aimee Song (@songofstyle) julkaisi

Paras keväthame on farkkua. Edestä napitettu malli on muodikkain. Bloggari Aimee Song yhdisti hameensa kuviolliseen paitaan.

5. Raitaa raidalla

 

That hair, those lips, and stripes on stripes, Milan

Kuva, jonka Scott Schuman (@thesartorialist) julkaisi

Katumuotikuvaaja The Sartorialist eli Scott Schuman bongaa aina ajankohtaisimmat tyylit. Milanon muotiviikoilla kameraan tallentui tämä raitaspektaakkeli.

6. Reikäinen denim ja pörrötakki

 

#weekendsarefortwinning: white fluffy coat edition 👯

Kuva, jonka Eva Chen (@evachen212) julkaisi

Eva Chen otti ilon irti yksinkertaisesta perusasusta: kaikki näyttää paremmalta tuplana.

7. Rennon hupaisaa

 

👼🏼

Kuva, jonka Chiara Ferragni (@chiaraferragni) julkaisi

Huippusuositun The Blonde Salad -blogin Chiara Ferragni on kotonaan niin pikkumekoissa kuin rennon leikkisissä neuleasuissakin.

8. Jättihupparin paluu

 

101 ways to wear this @off____white coat LOL

Kuva, jonka Aleali (uh•lay•lee) (@alealimay) julkaisi

Ylisuuret hupparit ovat vallanneet niin kadut kuin catwalkitkin. Bloggari Aleali May näyttää mallia.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.