Hiukset tuppaavat harmaantumaan vanhetessa. Joillekin harmaa tukka sopii, toisille ei ollenkaan. Silloin sitä ei kannata ainakaan korostaa, vaan pikemminkin piilottaa. Kuva: Shutterstock
Hiukset tuppaavat harmaantumaan vanhetessa. Joillekin harmaa tukka sopii, toisille ei ollenkaan. Silloin sitä ei kannata ainakaan korostaa, vaan pikemminkin piilottaa. Kuva: Shutterstock

Tiedäthän sen tunteen, kun ei voi lakata ihailemasta peilikuvaansa kampaajalla käynnin jälkeen? Hyvä hiusmalli piristää kasvoja ja ilmettä. Kokosimme 6 hiustyyliä, joita kannattaa välttää, jos haluaa karistaa vuosia kasvoiltaan.

1. Ylipitkät hiukset

Jokainen nainen voi näyttää hyvältä pitkissä hiuksissa. Esimerkiksi olkapäille ulottuva tukka sopii todennäköisesti lähes jokaiselle, väittää naisten lifestyle-sivusto The List.

Qtime Hair Designin toimitusjohtajan Sanni Walleninkin mielestä pitkät kutrit pukevat ketä tahansa, kunhan leikkaus ja väri sopivat kasvoihin. Kun leikkaus on sopiva, se on helppo laittaa haluamalleen kampaukselle ja viimeistellä myös kotona.

Wallenin mukaan pitkää tukkaa on sen sijaan turha kasvattaa, jos siinä ei ole paksuutta nimeksikään. Samaa sanoo The Listin juttuun haastateltu julkkisten stylisti Mitch Stone:

– Liian pitkä tukka vanhentaa aina.

Stonen mukaan kylkiluihin ulottuva tukka on yleensä jo liian pitkä.

2. Väärän pituinen leikkaus

Joku kulkee pitkässä tukassa koko ikänsä, vaikka hänelle voisi sopia paljon paremmin lyhyt malli. Onneksi ammattitaitoinen kampaaja osaa kertoa, mikä juuri sinua pukee. Kannattaa siis rohkeasti joskus antaa kampaajalle vapaat kädet – jos hän tuntee tyylisi ja luotat häneen. Voit pyytää kampaajaasi leikkaamaan ja värjäämään hiuksiisi esimerkiksi kerroksia ja syvyyttä.

Sanna Wallenin mukaan kasvojen huomiopistettä voi siirtää hiusten avulla.

– Esimerkiksi jos on pyöreät kasvot ja kaksoisleuka, ei hiusta kannata lähteä kerrostamaan juuri leuan kohdalta.

Sen sijaan leikkauksella tai värillä voi korostaa vaikka kauniita silmiä.

Laulaja Kylie Minoguelle sopii paljon paremmin luonnollisemman värinen vaalea, pitkä ja rikottu leikkaus. Kuva: Reuters
Laulaja Kylie Minoguelle sopii paljon paremmin luonnollisemman värinen vaalea, pitkä ja rikottu leikkaus. Kuva: Reuters

3. Liian tummaksi värjääminen

Liian tummat hiukset voivat lisätä vuosia ulkonäköön. Sen sijaan vaalea raikastaa ja keventää. Tummaa juurikasvua ei tarvitse pelätä, sillä raidat ja puolikestovärit ovat helppo ratkaisu. Kun hiuksissa on useaa väriä, saa tukka lisää syvyyttä ja ulottuvuutta.

Wallenin mukaan hiusvärin pitäisi tukea ihon pohjasävyä.

– Oikeilla väreillä saa ihon hehkumaan. Väärillä valinnoilla taas voi tuoda esiin esimerkiksi tummia silmänalusia tai uurteita entistä enemmän. Sinipohjainen iho kaipaa kaverikseen kylmiä sävyjä ja keltapohjainen iho lämpimiä sävyjä.

4. ”Kypärä” päässä tai liikaa volyymia

Kun vanhenemme, hiuksemme tuppaavat ohenemaan. Silloin voi tehdä mieli tarttua lakkapurkkiin ja suihkia tuhdisti volyymia kuontaloon. Liika pito voi saada aikaa koppuraisen kypärälookin, jossa karvakaan ei liikahda. Liika volyymi hiuksissa voi myös vanhentaa, jos tukka alkaa näyttää liian pallomaiselta.

Laulaja Janelle Monap näyttää ikäistään vanhemmalta tässä tupeeratussa, peruukkimaisessa hiustyylissä. Kuva: Reuters
Laulaja Janelle Monap näyttää ikäistään vanhemmalta tässä tupeeratussa, peruukkimaisessa hiustyylissä. Kuva: Reuters

5. Kasvoja pitkin roikkuva tukka

Toisaalta myöskään lättänä, kasvoja pitkin roikkuva tukka ei useinkaan imartele. Muotovaahdon ja hiustenkuivaajan avulla saat kampaukseesi volyymia. Tuuhea tukka on myös hyvä lookin keskipiste.

6. Tiukat ponnarit ja tilpehööri

Se, mikä näytti raikkaalta parikymppisenä, ei yleensä toimi enää 20–30 vuotta myöhemmin. Hiusten väri ja laatu, kasvot ja usein myös tyyli muuttuvat ajan myötä. Hiusten väriin sopimattomat lenkit ja klipsit kaikissa sateenkaaren väreissä saattavat olla turhan tyttömäisiä. Paremmin toimii ”vähemmän on enemmän” -ajatus. Tiukan, keskelle takaraivoa vedetyn ponnarin sijaan suosi naisellisempaa löysää ja rentoa niskaponnaria.

Laulaja Imogen Heapin gaalakampauksesta ei härpäkettä puutu. Se tuntuisi arki-lookina kuitenkin turhan kummalta.
Laulaja Imogen Heapin gaalakampauksesta ei härpäkettä puutu. Se tuntuisi arki-lookina kuitenkin turhan kummalta.
Permanentisti huonoa jälkeä

6 hiustyyliä, jotka saavat sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta

Pakko kommentoida tuohon ikuiseen fraasiin "ammattitaitoinen kampaaja osaa neuvoa". Suurinta mahdollista soopaa,sillä yksikään Helsingin parhaista (lue:kalleimmista) kampaamoista ole vuosien varrella onnistunut missään muussa,kuin lompakkoni tyhjentämisessä. Useimmat "ammattilaiset" näyttävät itse kuin seinästä revityltä,miksi edes luottaisin ihmiseen,joka ei osaa edes itseään laittaa kauniiksi? Leikkaukset ja värit ovat aina jotain "räväkkää",kun haluaisin klassista.
Lue kommentti
maro

6 hiustyyliä, jotka saavat sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta

Niin että mistä niitä ammattitaitoisia kampaajia sitten löytyy? Minä olen jo kohta seitsemänkymmentä vuotta vanha nainen enkä eläissäni ole ollut vielä tyytyväinen kun olen kampaajalta kotiini tullut! En ainuttakaan kertaa ole saanut miellyttävää leikkausta joka olisi sopinut kasvoihini tai sopivaa sävyä hiuksiini. Lähes joka kerta kun hiukseni ovat värjätty kampaajalla niistä tullut melkein mustat vaikka olen pyytänyt luonnollisen väristä sävytystä. Olen perinyt perisuomalaiset maantienväriset...
Lue kommentti

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

Supermalli Kate Moss nousi muotimaailman ykkösnimeksi 1993. Urheiluvaatteet sekä katutyylistä inspiroituminen ovat ysärimuodin peruspilareita.

  1. Coca-Cola-fanien luottovaate, 24,99 €, Bik Bok
  2. Hullunkurisissa tupsukorvakoruissa on ysärille tyypillistä lapsenmielisyyttä, 9,95 €, Zara.
  3. Siistit jumppahousut sopivat oikein stailattuna jopa työpaikalle, 119 €, Tommy Hilfiger.
  4. Jenkkikoulujen takki sopii A-linjaisen midihameen kanssa, 49,95 €, Cubus.
  5. Repussa yhdistyvät sekä tyylikkyys että käytännöllisyys, 69 €, Lipault Paris.
  6. Tyylistä ei tarvitse säästää, vaikka rahaa olisi vähän, 26,99 €, Lidl.