Veroilmoitus korjauksineen kannattaa palauttaa siihen merkittyyn päivämäärään mennessä, mutta korjaukset saa tarvittaessa hoidettua myös jälkikäteen. Kuva: Akseli Valmunen / Sanoma-arkisto
Veroilmoitus korjauksineen kannattaa palauttaa siihen merkittyyn päivämäärään mennessä, mutta korjaukset saa tarvittaessa hoidettua myös jälkikäteen. Kuva: Akseli Valmunen / Sanoma-arkisto

Jos verotuksessaan huomaa virheen, oikaisua voi hakea vielä viiden tai kolmen vuoden jälkeen. Viime vuoden verotuksen ehtii korjata lokakuun loppuun mennessä.

Korjattu vuoden 2017 veroilmoitus piti palauttaa 8. tai 15. toukokuuta. Mikäli lähettäminen unohtui tai verotuksesta löytyy virheitä vielä myöhemmin, kaikki ei ole täysin mennyttä. Lokakuun puoliväliin asti korjaukset voi tehdä samalla veroilmoituslomakkeella, joka piti palauttaa nyt. 

– Mikäli unohtaa tehdä veroilmoitukseen vaadittavat korjaukset, niistä voi ilmoittaa samalla lomakkeella verotuksen loppuun asti, eli lokakuun loppuun mennessä, kertoo veroasiantuntija Raili Knuutinen. 

Käytännössä korjaukset kannattaa tehdä viimeistään lokakuun puolessa välissä. Silloin verohallinnolla on aikaa käsitellä korjaukset ennen lokakuun viimeistä päivää. 

Unohditko vähennyksiä?

Mikäli virheitä huomaa vielä lokakuun jälkeen, voi tehdä oikaisuvaatimuksen. 

– Oikaisuvaatimuksella on mahdollisuus saada vähennyksiä. Jos verovelvollinen on oikeutettu vähennykseen, ei ole väliä, onko vähennys jäänyt pyytämättä oman mokan vuoksi vai muusta syystä, Knuutinen neuvoo. 

”Oikaisuvaatimuksella on mahdollisuus saada vähennyksiä.”

Oikaisuvaatimuksen takaraja vanhemmista kuin vuoden 2017 veroista on viisi vuotta. Se lasketaan verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta lukien. Vuoden 2016 veroista voi siis valittaa vuoden 2022 loppuun asti.

Verovuonna 2017 ja siitä eteenpäin oikaisuvaatimuksen takaraja on 3 vuotta verovuoden päättymisestä. Vuoden 2017 veroista voi näin ollen tehdä oikaisuvaatimuksen vuoden 2020 loppuun asti. Myös verottaja voi jälkikäteen oikaista verotusta.

Oikaisuvaatimus pitää tehdä kirjallisesti, ja sen voi tehdä joko tuloveron oikaisuvaatimuslomakkeella tai vapaamuotoisesti. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

 • oma nimi ja henkilötunnus
 • minkä vuoden verotukseen hakee muutosta
 • miten vaatii verotusta muutettavaksi
 • perustelut muutokseen
 • liitteenä asiakirjat, joihin vedotaan

Oikaisuvaatimuksen voi lähettää verohallintoon postitse tai jättää mihin tahansa verotoimistoon. Kannattaa olla ajoissa, sillä takarajan jälkeen saapuneita oikaisuvaatimuksia ei käsitellä.

– Palautuksen saa, kun oikaisuvaatimus on käsitelty. Suurin ruuhka on heti verotuksen päättymisen jälkeen, mutta yleensä käsittelyssä menee aikaa alle kuukausi, jos oikaisuvaatimus hyväksytään. Jos oikaisuvaatimus hylätään osittain tai kokonaan, käsittely kestää kauemmin. Kaikista nopeimmin rahat kuitenkin saa, kun hoitaa korjaukset ajoissa eikä joudu turvautumaan oikaisuvaatimukseen, Knuutinen kertoo. 

Mikäli oikaisuvaatimuksen päätös ei tyydytä, muutosta voi hakea valittamalla hallinto-oikeuteen. 

Tilaajille
"Moni on hyvin tietoinen tuotteiden jälleenmyyntihinnoista, ja monilla kirpputoreilla hinnat ovat jo tapissa", Elisa Tikkanen sanoo.
"Moni on hyvin tietoinen tuotteiden jälleenmyyntihinnoista, ja monilla kirpputoreilla hinnat ovat jo tapissa", Elisa Tikkanen sanoo.

Eikö käsilaukku muka voi olla sijoitus? Elisa Tikkanen kertoo, miten hän on tienannut kirppareilla ja luksusmerkkikaupoilla jo tonneja.

Ohhoh, tämä on hieno!

Elisa Tikkanen, 44, koluaa tottuneesti Vantaan Porttipuiston kierrätyskeskuksen rekkejä ja hihkuu hipelöidessään auringonkeltaista silkkipaitaa....

Töihin palaaminen on sinulle tietenkin hyvin vaikeaa, joten tässä lempeät ohjeet.

 1. Muistatko vielä, mikä on työ? Se on niin kuin syö, mutta ei yhtä täyttävää.
 2. Sinun on mentävä sinne aamuisin.
 3. Muistatko, mikä on aamu? Se on noin viisi tuntia ennen kuin olet herännyt.
 4. Ennen vanhaan eli kesäkuussa 2018 kaikki ihmiset heräsivät aamuisin.
 5. Nouset siis ylös, loiskottelet hieman vichyä kainaloihisi ja olet valmis. Kesällä vichy on tärkeää.
 6. Mikäli et muista, missä olet röissä, soita verotoimistoon, sieltä ne kertovat.
 7. Jos verotoimistossa ei ole ketään, odottele rauhassa ja palaa asiaan syssymällä.