Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Millaisen rahankäyttömallin sait lapsuudenkodistasi ja miten se on sinuun vaikuttanut? Vastaa kyselyyn.

Vanhempien rahankäyttötavoilla on taipumus periytyä seuraavalle sukupolvelle.

LähiTapiolan ja Marttojen vuonna 2016 tekemän selvityksen mukaan 70 prosenttia suomalaisista pitää itseään huolellisina rahankäyttäjinä. 80 prosenttia niistä, jotka pitivät vanhempiaan suunnitelmallisina rahankäyttäjinä, piti sellaisena myös itseään. Toisaalta jos vanhempien rahankäytön malli oli huoleton, se saattoi tarttua myös jälkipolveen.

Myös myönteinen tapa puhua rahasta vaikuttaa periytyvän vanhemmilta lapsille.

– Vanhempien on hyvä tiedostaa, että heidän rahankäyttötapansa ja puhetyylinsä vaikuttavat nuorten talouskäyttäytymiseen. Näytä ja kerro nuorille, miksi rahaa on hyvä säästää, mitä ruoka maksaa ja miksi laskut pitää maksaa ajallaan. Anna lapsille ja nuorille pikku hiljaa vastuuta omista hankinnoista ja maksamisesta, kehittämispäällikkö Teija Jerkku Marttaliitosta neuvoi tiedotteessa.

Miten sinun lapsuudenkodissasi puhuttiin rahasta? Vastaa kyselyymme – teemme aiheesta juttua!

Arvomme osallistuneiden kesken yhden elokuvalippupaketin, joka sisältää kaksi Finnkinon elokuvalippua. Palkinnon arvo on noin 25 euroa. Vastausaikaa on 13.1.2018 saakka. Kilpailu on päättynyt, kiitos kaikille vastanneille! Arvonnan voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.