Me Naiset
|
Julia Thurén
”Kaikki tuntemani rikkaat ihmiset ovat anteliaita, ystävällisiä ja tekevät hyväntekeväisyyttä”, Sanna Kinanen toteaa. Kuva: Riina Peuhu
”Kaikki tuntemani rikkaat ihmiset ovat anteliaita, ystävällisiä ja tekevät hyväntekeväisyyttä”, Sanna Kinanen toteaa. Kuva: Riina Peuhu

Varallisuusvalmentaja Sanna Kinasen, 30, mielestä kaikkien pitäisi oivaltaa, että ihan tavalliset ihmiset voivat vaurastua.

Varallisuusvalmentaja Sanna Kinanen, 30, on hyvätuloinen ja tietää, että varakkaisiin ihmisiin kohdistuu ennakkoluuloja.

– Moni ajattelee, että vauraat ihmiset ovat joko syntyneet upporikkaaseen perheeseen tai sitten he ovat poikkeuksellisen lahjakkaita.

Sannan mielestä kaikkien pitäisi oivaltaa, että ihan tavalliset ihmiset voivat vaurastua. Hyvä esimerkki tästä on Sanna itse. Hän on valmistunut lähihoitajaksi, mutta jo koulussa hän suunnitteli ryhtyvänsä yrittäjäksi. Malli tuli kotoa: Sannan äitikin oli pyörittänyt lahjatavaraliikettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

26-vuotiaana Sanna perusti äitiysvaatteita myyvän verkkokaupan, ja parin vuoden päästä hän myi sen kymmenillä tuhansilla euroilla eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkupääomaa Sannalla oli nolla euroa, mutta nyt 30-vuotiaana hän on jo saavuttanut korkeat tulot sekä tilanteen, jossa on melko vapaa tekemään, mitä huvittaa.

”Tämä antaa tekosyyn ajatella, ettei itse voisi vaurastua.”

– Olen kuitenkin todella pihi monissa asioissa ja sijoitan suuren osan tuloistani. Tällä lailla olen onnistunut kasvattamaan varallisuuttani sekä elämään vapaata elämää.

Ennakkoluulot vaurastumisen esteenä?

Monet ajattelevat, että rikkaat ovat muita ahneempia. Sannan mielestä on tärkeää purkaa ennakkoluuloja äveriäitä ihmisiä kohtaan ihan vain siksi, että ne voivat estää ihmisiä vaurastumasta.

– Ihmiset varmaankin suojelevat itseään ajattelemalla, että rikkaat ovat jotenkin heitä itseään pahempia. Tämä antaa tekosyyn ajatella, ettei itse voisi vaurastua.

Sannan mielestä ahneuteen liittyy myös ajatus siitä, että hyvätuloiset keinottelisivat verojen kanssa. Suomessa progressiivinen ansioverotus kuitenkin aiheuttaa sen, että mitä isompituloinen on, sitä enemmän myös maksaa veroja.

– Verolait ovat kaikille samat, ei rikkailla ole mitään erityisoikeuksia. 

Sannan mukaan vauraat ihmiset tekevät usein kovasti töitä, säästävät kuluissaan ja sijoittavat suunnitelmallisesti.

Kun Sanna meni viime vuonna naimisiin, hän seurasi Facebookin hääryhmässä keskustelua, jossa puhuttiin häämatkojen hinnoista. Kun joku kertoi, että häämatka maksoi useita tuhansia, keskustelijat ihmettelivät, mistä rahat matkaa varten saatiin.

– Ihmiset eivät usein budjetoi omaa talouttaan eivätkä ehkä sen takia ymmärrä, että hyvällä suunnitelmalla voi saada isotkin matkarahat kasaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla