Mitä sinä haluaisit tehdä työksesi vuonna 2018?

Surkuttelitko koko viime vuoden nykyistä työtäsi, muttet saanut mitään aikaiseksi? Kun vuosiluku vaihtuu, on helpompi aloittaa puhtaalta pöydältä. Careergirldaily-sivusto ja Forbes-lehti ovat koostaneet vinkkejä, mistä kannattaa aloittaa, mikäli haaveilet uudesta työstä – tai kokonaan uudesta urasta toisella alalla. Kas näin!

1. Selvitä, mitä haluat

Kysy itseltäsi, missä haluat olla vuoden päästä. Haaveile ensin isosti, mutta jaottele haaveet pienempiin osiin. Arvioi myös omat kykysi realistisesti. 

Ota kynä käteen ja hahmottele suunnitelmasi. Tee vaikka miellekartta, johon voi palata myöhemmin uudestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mieti, miten paljon olet valmis tekemään töitä ja uhraamaan aikaa haaveidesi eteen. Huippukokki Helena Puolakka on tehnyt satatuntisia viikkoja vuodesta toiseen. Lue hänen tarinansa täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös Jarin tarina: Jarilla on unelmien työ: ”Kertaakaan ei ole ollut maanantaina, jolloin en olisi halunnut lähteä töihin”

2. Juttele, kysele ja tutki

Sulje Netflix ja Facebook ja hyödynnä aikasi siihen, miten voisit edistää haavettasi. Juttele, kysele ja tutki. Etsi työpaikkaa tai alaa vaihtaneita ihmisiä ja kysele heidän kokemuksiaan. Googlaa lehtijuttuja, kirjallisuutta tai kursseja, joista voisi olla sinulle hyötyä.

3. Etsi mentori tai tsemppari

Onko tuttavapiirissäsi joku, joka on tehnyt työurallaan rohkeita päätöksiä? Jos on, yritä ottaa häneen yhteyttä. Kysele häneltä, miten hän on päässyt tavoitteesiinsa ja kuuntele. Jos mentoria ei tahdo löytyä, ehkä lähipiirissäsi on joku tsemppari. Ihminen, joka jaksaa kannustaa, mutta on silti rehellinen.

4. Tee aikataulu

Haaveet hiipuvat helposti, jos niitä ei kirjaa ylös. Siksi aikataulun tekeminen kannattaa. Ota ensin pieniä, lyhyen aikavälin tavoitteita. Aseta tavoitteet vaikka kuukauden, kahden, kolmen, neljän kuukauden päähän. Tee välitsekki, oletko päässyt tavoitteeseesi. Iloitse jokaisesta pienestäkin asiasta, minkä olet saanut tehtyä.

Listaa myös ihmiset, jotka uskovat sinuun ja kykyihisi ja jotka ovat valmiita suosittelemaan sinua muille.

5. Toteuta suunnitelmasi

Etsi ihmiset, jotka päättävät palkkauksesta tai voivat muuten vaikuttaa valintoihin. Googlaa, kysele ja katso, olisiko LinkedInistä apua. Viimeistele ansioluettelosi ja tee työhakemus. Katso täältä vinkkejä työhakemuksen tekoon.

Vai onko haaveenasi perustaa oma yritys? Ota selvää starttirahamahdollisuuksista ja etsi vertaistukea. Ehkä näiden neljän naisyrittäjän kokemuksista on hyötyä: Naisyrittäjät kertovat, miten he perustivat oman yrityksen.

Heti vaihtaisin työpaikkaa

Ihania ajatuksia uudesta työstä. Voisi kyllä antaa ohjeita työnantajille, että palkkaisisivat yli 50v töihin. En tiedä yhtään yritystä, miksi eivät uskalla palkata kokenutta ja ammattinsa osaavaa töihin. Siinä saisi samalla markkina-arvoa kohotettua roimasti. Arvostus hyvänä työnantajana nousee kummasti, kun huomataan, että kaikenikäiset työntekijät ovat tervetulleita. Taitaa olla pelko siitä,että se työntekijä osaakin esimiestään paremmin ne työt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla