Kauneusluulot ovat kansanperinnettä, nykyaikaiset tuotteet huipputeknologian tulosta. Sulje myyttikirstun kansi, ennen kuin se läjähtää sormillesi.

Kauneusluulot ovat kansanperinnettä, nykyaikaiset tuotteet huipputeknologian tulosta. Sulje myyttikirstun kansi, ennen kuin se läjähtää sormillesi. Uskotko, että sata harjanvetoa kaunistaa hiukset, suklaa näkyy heti naamassa tai meikki tukkii jum­passa ihohuokoset? Jos näin on, taidat luottaa enemmän perimätietoon kuin nykyajan oppeihin.

Vartalo

 Aurinkovoidetta on käytettävä kesän loppuun saakka, vaikka iho olisi jo ruskettunut.

MAALI Ruskettunutkin iho voi palaa, kun oles­kellaan pitkään auringossa. Rusketus suojaa kuitenkin jonkin verran, joten suojakerrointa voi laskea hieman keväisestä. Aurinko van­hentaa ihoa, vaikka iho ei palaisikaan. Siksikin uv-suojaa suositellaan käytet­täväksi pitkälle syksyyn.

Ihoa ei saisi rasvata, ettei se lopeta omaa rasvantuottoaan – rasvaaminen siis opettaa ihon tarvitsemaan sitä.

HUTI Talirauhaset toimivat rasvauksesta huo­limatta. Niiden tuottama tali pitää ihon jousta­vana. Rasvaisessa ihossa talia on runsaammin ja kuivassa vähemmän. Kuiva iho hyötyy täyte­läisistä, rasvainen iho kevyistä voiteista.

Biotherm Sun Vivo SK 15, 36 e / 50 ml, panee kampoihin myös rypyille ja pigmenttihäiriöille.

Kasvot

Koska en meikkaa, minun ei tarvitse hoitaa ihoani mitenkään. Pesu saippualla riittää.

HUTI Iholle päivän aikana kertynyt lika ja epä­puhtaudet on poistettava ihotyypille sopivalla puhdistustuotteella. Saippuapesu ei ole iholle hyväksi, sillä saippuan pH on emäksinen ja ihon hapan. Emäksinen saippua vaurioittaa ihoa suojaavaa happovaippaa, jolloin ihon luonnollinen vastustuskyky heikkenee ja iho saattaa ärtyä.

Päivävoidetta ei kannata käyttää yöllä, erillinen yövoide on tarpeen.

MAALI Päivävoide suojaa ihoa erilaisilta ulkopuolisilta ärsytystekijöiltä, kuten saasteilta ja uv-säteiltä. Yöllä taas iho korjaa vaurioita, ja yövoide tukee tätä korjausprosessia.

Auringon kuivattaman ihon kosteuttaa nopsaan täyteläinen Dior Hydra Life Pro-Youth Comfort -voide, 64,80 e / 50 ml.

Meikit

Iho menee huonoon kuntoon, jos jumppaa meikit naamassa.

HUTI Meikit naamassa voi hyvin jumpata. Hiki saattaa hieman sotkea meikkiä, mutta sen voi tarvittaessa korjata jumpan jälkeen. Illalla meikki tulee poistaa iholta huolelli­sesti, kuten muinakin päivinä.

Kuivahuulisen on pakko käyttää jatkuvasti huulirasvaa.

MAALI Jos huulet kuivuvat, niitä täytyy rasva­ta. Huulissa ei ole talirauhasia, jotka pitäisivät ne pehmeinä ja joustavina. Koko ajan huulia ei kuitenkaan saa rasvata. Muutama kerta päiväs­sä riittää.

Couleur Caramel -mineraalimeikkipuuteri, 24,50 e, levittyy pehmeästi kabukisiveltimellä, 24,70 e. Pysyy hyvin jumpassakin.

Teksti Sini Kesänen kuva Lehtikuva Tuotekuvat Jarno Kovamäki