Tony Dunderfeltin kanssa pariskuntia neuvoo lisäksi Elina Tanskanen ja Marianna Stolbow. Kuva: Joonas Salo / Sanoma-arkisto
Tony Dunderfeltin kanssa pariskuntia neuvoo lisäksi Elina Tanskanen ja Marianna Stolbow. Kuva: Joonas Salo / Sanoma-arkisto

Sarjassa rakastuneet parit ovat kertoneet, etteivät luultavasti olisi edes kiinnostuneet toisistaan tosielämässä. Tony Dunderfelt neuvoo etsimään rakkautta ennakkoluulottomasti.

Ensitreffit alttarilla -sarjan viides kausi käynnistyy Avalla syyskuun alussa. Sarjan rakkausasiantuntija Tony Dunderfelt on saattanut pareja yhteen jo kolmen kauden verran muiden asiantuntijoiden kanssa. Vuosien aikana hän on havainnut kiinnostavan tekijän pariskunnissa, joiden välille on lopulta syntynyt rakkaus – he ovat luopuneet omista ennakkoluuloistaan uuteen ihmiseen tutustuessa.

– Yksi yhteinen jännä piirre rakastuneissa pareissa on. He ovat kaikki kertoneet, etteivät olisi edes kiinnittänyt huomiota toiseen, jos olisivat ensin kohdanneet kadulla. Hei eivät olisi myöskään jatkaneet tapailua, jos ensitreffeille olisi päädytty toista kautta, Dunderfelt sanoo.

Rakkaus harvoin syttyy roihuavana heti ensikohtaamisella, vaikka monet saattavat odottaa sellaista tunnetta.

– Jos tunnetta ei tulekaan heti ensimmäisillä treffeillä, on tavallista sanoa että ”katsellaan” ja jättää yrittäminen siihen. 

Sarjassa sen sijaan mennään ensimmäisten esteiden läpi asijantuntijoiden avulla – osallistujat tapaavat asiantuntijoita henkilökohtaisesti viikottain ja saavat puhua vapaasti tunteistaan.

Parien muodostus ei ole aina helppoa, vaikka se siltä papereilla näyttäisi, Dunderfelt sanoo. Edellisen kauden pari Mari ja Petri hakivat avioeroa jo ennen kauden alkua.

Mari ja Petri menivät naimisiin sarjan neljännellä kaudella, mutta heidän väliltään puuttui kipinä alusta alkaen. Kuva: Sanoma-arkisto

– Heillä oli paljon yhteistä ja puhuivat samankaltaisista päämääristä. Nyt olemme yrittäneet olla konkreettisimpia kysymysten kanssa, jotta saisimme selville, mitä hakijat oikeasti tarkoittavat puheillaan rakkaudesta ja toiveistaan.

Eroon päätyneiden parien väliltä on poikkeuksetta puuttunut vetovoima. Dunderfelt korostaa lämmön merkitystä onnistuneessa parisuhteessa, jotta parien välille ei synny kilpailua tai muureja.

Emme voi testata parien vetovoimaa etukäteen, mutta voimme testata läheisyyttä ja ystävällisyyttä.

– Emme voi testata parien vetovoimaa etukäteen, mutta voimme testata läheisyyttä ja ystävällisyyttä. Testaamme, voisiko parit olla toistensa pahtaat ystävät. Tosin ystävyys ei valitettavasti synnytä kipinää.

Ensitreffit alttarilla on luotettu formaatti, sillä ihmissuhdetta etsiviä hakijoita riitti satoja myös viidennelle kaudelle.

– Mukana on persoonallisempia ihmisiä kuin koskaan aiemmin. Poikkeusyksilöitä, Dunderfelt paljastaa.