Etelä-Afrikkalainen Thandi on ensimmäinen Reilun kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki maailmassa ja Suomessa. Thandi on xhosan kieltä ja tarkoittaa suomennettuna ”hoitaa, rakastaa, huolehtia”.

Reilun kaupan Thandi-viinillä annat hyvän kiertää

Thandi-viinit ovat esimerkki Etelä-Afrikan köyhien selviytymistarinasta. Thandi-projektin tarkoituksena on työllistää yhteisön jäseniä ja harjoittaa kestävää taloudellista toimintaa.

Thandin viinitiloilla asuu ja työskentelee noin 250 perhettä. He ovat syrjittyjen alueiden köyhiä ihmisiä, jotka Thandin avulla saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa Thandin voitosta käytetään erilaisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten työntekijöiden lasten esikoulutoimintaan ja luku- tai kirjoitustaidottomien aikuisten peruskoulutukseen. Lisäksi Thandi harjoittaa ohjaustoimintaa ja jakaa viinielinkeinoon liittyvää tietoa.

<MN kuva wide />

Thandissa on kyse ihmisistä ja tehtäväni on varmistaa, että raha tulee takaisin niille, jotka sitä tarvitsevat”, kiteyttää viinitilan toimitusjohtaja Vernon Henn Thandin mahdollisuuden luoda parempaa maailmaa.

Toimitusjohtaja Vernon Henn tulee itsekin erittäin köyhästä perheestä. Hän on ponnistellut huipulle omin voimin. Hänelle tehtävä on enemmän kutsumus kuin työ, ja samalla tilaisuus palvella yhteiskuntaa ja niitä, jotka eivät ole saaneet samoja mahdollisuuksia kuin hän.

Lisätietoa Thandista www.thandiwines.com

Thandi viinit Suomessa

<MN kuva wide />

Thandin viiniperheen tuotevalikoimaan Suomessa kuuluvat Alkossa myytävät Thandi Shiraz Cabernet Sauvignon (8,98€/75cl), Thandi Chardonnay Chenin Blanc (29,90€/hanapakkaus 3 L) ja Thandi Chardonnay (12,25€/75cl Tilausvalikoima).  Lisäksi ravintolamyynnistä löytyvät Thandi Cabernet Sauvignon Merlot ja Thandi Sauvignon Blanc Semillon.

Nauti Thandia kohtuudella.

Osallistu kilpailuun

Mitä on Reilu Kauppa?