Sport testaa treenilaukut. Täydellinen urheilukassi on pieni ulkoa mutta suuri sisältä.

Laukkuun piti mahtua treenivaatteet, kengät, vesipullo, pyyhe ja matkakokoinen kosmetiikkapussukka. Muuten ei testistä päässyt läpi.

Adidas

Ulkomuoto: Nuorekas malli on superkevyttä materiaalia, joka tuntuu saavan treenikamatkin pudottamaan painoaan. Ohuesti topattu kangas. Pitää ainakin kevyttä tihkusadetta.

Koko: Todella reilu koko. Jumppakamojen lisäksi mahtuu vaikka kokonainen vaihtovaatekerta tai yökylätarpeet. Mahtuu enemmän tavaraa kuin luulisi.

Osastot: Yksi iso osasto, jossa kolme pientä taskua esimerkiksi kosmetiikalle, puhelimelle ja avaimille. Ulkopuolella kolme isoa taskua, joista yksi on tarkoitettu kengille. Vain yhdessä sivutaskussa on vetoketju, joten jos kaikki mukana kulkeva pikkusälä pitää upottaa treenikassiin, tulee ongelmia.

Kantotuntuma: Olan yli menevä remmi. Paino jakautuu tasaisesti. Olkaremmissä on pehmuste, joten ei nirhaa olkapäätä rikki. Tämä selässä voi hyvin myös ajaa fillarilla.

Hinta 40 e
Arvosana 9,5

Puma

Ulkomuoto: Kevyt, ohuesta kankaasta valmistettu treenikassi menee säilytyksessä pieneen tilaan mutta kantaa sisällään myös viikonloppureissun kamat. Materiaali hylkii likaa, ja vadelmanvärinen herkku säilyttää värinsä kurakeleilläkin.

Koko: Erittäin tilava. Toisaalta ulkokoko pysyy pienenä, jos laukussa on vähän kamaa, joten ahtaassa pukkarissa säästyy tunteelta, että tökkii koko ajan jotakuta kylkiluiden väliin.

Osastot: Yksi iso pääosasto. Ulkopuolella kätevä tasku vaikka avaimille ja salikortille. Sisäpuolella vetskaritasku, pikkutaskuja ja koko kassin levyinen sisätila. Laukun päädyssä verkkotasku vesipullolle.

Kantotuntuma: Kantohihnat ovat tarpeeksi pitkät, että laukku ei tunnu tönköltä täytenäkään. Pehmeä materiaali joustaa tungoksessa.

Hinta 49 e
Arvosana 10-

Reebok

Ulkomuoto: Citykelpoinen keinonahkalaukku käy treenikamojen ja kaiken muunkin tarpeellisen kuljettamiseen. Hienot kenkäkuvioidut vetskarit. Mustassa lika ei näy, ja keinonahkaa voi pyyhkiä märällä rätillä. Tukevatekoinen kassi on painava tyhjänäkin.

Koko: Laukku on iso, ja testisisältö mahtuu siihen helposti.

Osastot: Kolme yhtä isoa osastoa. Toisessa reunalokerossa on myös pieniä taskuja, joihin mahtuu vaikka sampoopullo. Osastojen välikangas on jämäkkää, joten kun yksi osio tulee täyteen, voi toisessa olla tilaa. Jos veskan siis haluaa ahtaa täpötäyteen, vaaditaan pakkaajalta tetriksenpeluutaitoa.

Kantotuntuma: Olkapäällä tai kädessä leveistä ja tukevista kantosangoista. Aivan täynnä laukku muuttuu hankalaksi kantaa. Kaunis sylikoira ei tykkää tunkemisesta pyöränkoriin.

Hinta 65 e
Arvosana 9+