Kasvo- ja vartalohoidot ovat luksusta arjen keskellä. Kuva: Colourbox
Kasvo- ja vartalohoidot ovat luksusta arjen keskellä. Kuva: Colourbox

Anna kaverillesi tai itsellesi lahjaksi hemmotteluhetki kauneushoitolassa. Testasimme erilaisia hoitoja kasvoille ja kropalle.

Luksusta

Hoito: Biodrogan Afroditen kauneushoito, 3 t/175 €.

Idea: Hemmotteluhetki jaloille, käsille, vartalolle ja kasvoille.

Näin se sujui: Hoito (rentouttava tai virkistävä, saa päättää itse) eteni jalkakylvyn, selän ja jalkojen hieronnan, kulmien ja ripsien värjäyksen, kasvokuorinnan ja -hieronnan jälkeen siloittavaan naamioon ja kevyeen meikkiin.

Kommentti: Tässä loistopaketti naiselle, joka ei ole vielä kauneushoitoloiden konkari. "Tuhkimo-naamio" oli niin tehokas, että kaveri luuli minun käyneen kasvojenkohotuksessa. Teho ei valitettavasti kestänyt loputtomiin. Kolmen tunnin hoito ei tuntunut pitkältä, kuten etukäteen pelkäsin. Piristi!

Kropalle

Hoito: Dermalogican Thermal Spa -vartalohoito, 1 h/84 €.

Idea: Ennen hoitoa kartoitetaan vartalon tarpeet. Sitten kuoritaan, hierotaan ja kosteutetaan.

Näin se sujui: Vartalon kuorinnan jälkeen selkä ja hartiat hierottiin ihanan napakasti. Selkää paineltiin thai-terapiasta tutuilla kuumilla nyyteillä. Naamion aikana sai vielä lisää hartiahierontaa, ja lopuksi kroppa voideltiin kosteusvoiteella.

Kommentti: Hoitohuoneessa oli hämärää ja peiton alle olisi ollut helppo nukahtaa ilman puuhakkaita hoitotoimenpiteitä. Vartalon ihoa ei ole tullut hoidettua kotona koskaan yhtä tarkasti, ja eron huomasi. Parasta olivat kuumat nyytit ja voimakas hieronta. Rentouttava hoito sopii kenelle tahansa, paitsi sille, joka ujostelee olla lähes alasti.

Käsille

Hoito: Cuccion Spa-manikyyri, 1,5 h/59 €.

Idea: Käsiä ravitseva, hemmotteleva ja rentouttava hoito.

Näin se sujui: Alku sujui perusmanikyyrin mukaisesti: ensin käsiä ravitseva alkukylpy, sitten kynsien viilaus ja kynsinauhojen siistiminen. Hellän kuorinnan jälkeen hoitotuoli laitettiin makuuasentoon ja käsien hieronta ylettyi kyynärpäihin asti. Lopuksi kädet saivat vielä naamion, joka lämpeni pitkien muovihanskojen alla.

Kommentti: Pitkä hieronta oli mitä mainiointa rentoutusta spamusiikin ja pienen vesilähteen pulputtaessa taustalla. Unta vastaan joutui melkein taistelemaan. Kynsinauhat repsottivat seuraavana päivänä melko normaaliin tapaan, mutta käsien iho tuntui vieläkin ihanan pehmeältä.

Jaloille

Hoito: Pedixin Marina vital wellness -jalkahoito, 1,5 h/75 €, kynsien lakkaus 10 €.

Idea: Jalat siistitään ja niitä hierotaan energiavirtoja herättelevällä kristallikivellä.

Näin se sujui: Desinfioinnin ja alkukylvetyksen jälkeen kynnet viilattiin ja kovettumat pehmitettiin. Jalat saivat myös porekylvyn, kuorinnan ja voitelun. Jalkaterät ja sääret hierottiin kristallikivellä, laitettiin naamio ja lakattiin kynnet.

Kommentti: Ehdotonta ykkösantia oli kristallihieronta. Kivi tuntui jämäkältä mutta hellältä. Hoidon jälkeen olo oli väsähtänyt, mutta puolen tunnin päästä melkein ylienerginen. Kovettumat katosivat ja jalat kaunistuivat, eikä kenkiä olisi tehnyt mieli laittaa enää ollenkaan.

Ekoilijalle

Hoito: Korresin Sugar crystal -kasvohoito, 1,5 h/75 €.

Idea: Kosteuttava ja suojaava hoito couperoottiselle iholle.

Näin se sujui: Korresin hoidot alkavat aina selkähieronnalla. Sitten iho putsattiin, höyrytettiin, hierottiin, naamioitiin ja voideltiin.

Kommentti: Hoitaja oli supertaitava hieroja. Vaikka ihoa välillä kipristeli ja kuumotti, se näytti lopulta uskomattoman hehkeältä ja tasaväriseltä. Korresin kasvohoidot sopivat lahjaksi, sillä ne ovat kaikki samanhintaisia ja iho analysoidaan hoidon aluksi.

Kasvoille

Hoito: Guinotin Hydradermie -laitehoito, 1 h/98 €.

Idea: Syväpuhdistava ja ihoa kosteuttava tehohoito. Räätälöidään iholle sopivaksi.

Näin se sujui: Puhdistettu iho freesattiin hedelmähappokuorinnalla, jonka jälkeen levitettiin hoitogeeli, joka imeytettiin ihoon sähköllä. Kivan tuntuisia metallipäitä rullattiin iholla sähkövirran hujauttaessa geelikerroksen ihon uumeniin. Sitten levitettiin rauhoittavaa happivoidetta, jonka jälkeen iholla liikuteltiin rätisevän oloista, mukavan tuntuista korkeataajuusvirta-putkea. Lopuksi hieronta ja naamio.

Kommentti: Nopea, napakka ja tehokas hoito, jonka myös tuntee. Erilaiset sähkövirrat ja -kapulat tekivät ihosta raikkaan näköisen. Tähän hoitoon tullaan tuloksia varten.