Oranssin marjan ylivoima kosmetiikassa on säilynyt lähes suomalaisena salaisuutena. Tyrnin arvokkain ainesosa on ravitseva tyrniöljy.

Tyrnimarja on todellinen vitamiinipommi. Se sisältää runsaasti hyödyllisiä öljyjä ja antioksidantteja, sillä tyrnissä on kaikkia mahdollisia vitamiineja auringosta saatavaa D-vitamiinia lukuun ottamatta. E-vitamiiniakin siinä on enemmän kuin missään muussa marjassa. Ei siis mikään ihme, että se kiinnostaa raaka-aineena myös kosmetiikassa.

Tyrnin arvokkain ja ravitsevin ainesosa on tyrniöljy, jota saadaan kylmäpuristamalla tyrnin siemeniä. Öljyä ujutetaan niin kasvo-, vartalo- kuin hiustuotteisiin sen vahvistavien ja elvyttävien ominaisuuksien takia. Ihoon tyrnillä on uudistava, kosteuttava ja tulehduksia estävä vaikutus, koska se tuhoaa haitallisia vapaita radikaaleja.

<MN kuva wide/>

Suuret, ulkomaiset kosmetiikkabrändit eivät ainakaan vielä ole keksineet hyödyntää tätä supermarjaa. Erikoisuutensa vuoksi tyrni onkin säilynyt suomalaisten lisäksi luomu- ja luonnonkosmetiikan salaisuutena.

– Sen vaihteleva saatavuus ja hankala poiminta voivat olla syitä siihen, etteivät useammat valmistajat ole ottaneet tyrniä omakseen, Lumenen tuotekehityspäällikkö Arimatti Jutila pohtii.

Tyrniöljy on suosittu raaka-aine myös terveydenhuollossa. Se lievittää kipua ja nopeuttaa vahingoittuneen kudoksen ja haavojen paranemista. Siitä valmistettuja voiteita käytetään muun muassa palovammojen sekä säteilyn aiheuttamien ihovaurioiden hoitoon.

Tyrnihoitoon

Simone Mahlerin Nutri-Minérale -kasvohoito lupaa iholle kirkkautta ja uutta elinvoimaa. Hoidon aikana kasvoja hellittiin tyrniä ja granaattiomenaa sisältävillä voiteilla, kuorinnalla, naamiolla ja hieronnoilla.

Imeytymistä tehostavan infrapunalampun valo tuntui aluksi voimakkaalta, mutta siihen tottuessa lämpö rentoutti ja valo piti mielen virkeänä. Kuumien pyyhkeiden käväisy kasvoilla ja hartioilla tuntui kerrassaan ihanalta. Hoidon jälkeen iho oli kuulas ja heleä. Huulistakin tuli ennen kuulumattoman pehmeät. Täydellinen rentoutushoito hemmottelua haikailevalle.

Kesto 1h 15 min/ n. 90 €. Tiedustelut Eurocosmetics Oy, (09) 6229450. www.simonemahler.fi.