Me Naiset
|
Marjo Vuorinen

Tiedätkö, mitä miehesi puhuu sinusta? Tai pikemminkin miten?

Viime aikoina olen oikein pysähtynyt kuuntelemaan, kun miehet ovat eri tilanteissa ja puolitutuissa porukoissa puhuneet vaimoistaan. Ihan vapaaehtoisesti, kenenkään utelematta. Suomalaiset, aikuiset miehet ja selvin päin.

Se puhe on yllättänyt.

Aikaisemmin olen kuunnellut ennen kaikkea sitä, mitä ne meistä naisista oikein juttelevat. Mutta nyt huomioni onkin vienyt tapa, jolla miehet ovat kertoneet vaimoistaan. Äänensävy, jolla miehet ovat lausuneet ”meidän rouva”, ”rakas vaimo” tai ”emäntä”, on paljastanut paljon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niistä sanoista on kuultanut lämpö ja yhdessäolon hauskuus. Äänensävyllä on ollut niin suuri voima, että jopa lause ”me ei olla puheväleissä” on kuulostanut rakkaudentunnustukselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onkohan näillä naisilla aavistustakaan, kuinka kauniisti heistä puhutaan? Vai olenko törmännyt harvinaisuuksiin? Miehiin, joilla on unelmavaimo ja täydellinen parisuhde.

”Et”, minulle vastattiin, kun ihmettelin asiaa illanistujaisissa. Aika moni seurueessa istunut mies totesi, että on todella harvinaista kuulla ukkojen haukkuvan vaimojaan kavereiden kesken. Jos jotain ongelmia on, vaimoa ei silloin juuri mainita, he valaisivat. Me naiset kuulemma parjaamme miehiämme paljon useammin.

Ryhdyin oikein miettimään asiaa. Puppua!

Emme me naisetkaan liiemmin mollaa miehiämme puolitutussa seurassa. Sellaista on vaivaannuttavaa kuunnella, eikä suuna päänä sättimisestä tule itsellekään hyvä olo.

Ystävälle suuressa vimmassa tai äärimmäisellä luottamuksella suollettu tilitys onkin sitten eri juttu. Uskotussa seurassa naiset paljastavat hyvinkin vaikeita asioita parisuhteestaan, ja onneksi niin. Siitä saisivat miehetkin olla tyytyväisiä. Niin on torpattu moni riita ja lievennetty moni itku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla