Denzel Washington ja Chris Pine yrittävät pysäyttää vaarallisia kemikaaleja kuljettavaa junaa.
Denzel Washington ja Chris Pine yrittävät pysäyttää vaarallisia kemikaaleja kuljettavaa junaa.

Ohjaaja Tony Scottin viimeiseksi jäänyt elokuva on pakollinen katsottava kaikille genren ystäville. 

Ohjaaja Tony Scott tunnettiin lujavauhtisista toimintaleffoista sekä haalistuneesta vaaleanpunaisesta lippiksestä, jota hän piti aina päässään, niin kuvauksissa kuin tumman puvun kanssa leffojensa ensi-illoissakin. Se oli tiettävästi hänen päässään myös sinä päivänä elokuussa 2012, kun hän teki itsemurhan hyppäämällä korkealta sillalta Los Angelesissa.

Tonyn vielä kuuluisampi ohjaajaveli Ridley Scott on kertonut, että Tony oli ennen kuolemaansa käynyt läpi kemoterapiahoitoja aivokasvaimen takia. Ruumiinavauksessa syöpää ei kuitenkaan löytynyt, eli hoidot olivat ilmeisesti tehonneet ja siinä mielessä Scottin kuolema oli turha.

Vuonna 2010 valmistunut Unstoppable jäi Scottin viimeiseksi elokuvaksi, eikä tämä sliipattu toiminta- ja katastrofileffan risteytys ole ollenkaan huono testamentti ohjaajalle, jonka päämäärä oli aina ensisijaisesti viihdyttää katsojiaan.
Elokuva on saanut innoituksensa tositapahtumasta, joka sattui Ohiossa kymmenisen vuotta ennen leffan valmistumista: suuri rahtijuna lähti yksinään liikkeelle ja kulki hallitsemattomasti parin tunnin ajan, ennen kuin se saatiin pysäytettyä.
Unstoppablessa juna on lastattu vaarallisilla kemikaaleilla ja se kiitää kohti koululaisilla lastattua toista junaa ja loppujen lopuksi kohti pahaa-aavistamatonta idyllistä pikkukaupunkia. Denzel Washington ja Chris Pine yrittävät pysäyttää valtavaa rahtirohjoa. Elokuva jyrää kuin sen pääosassa olevan iso paha veturi ja tarjoilee epäuskottavan mutta jumalattoman viihdyttävän leffahetken.
Unstoppable, Sub klo 21.00