Norjalaiset miehet pohtivat isyyttään dokumenttisarjassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Norjalaiset miehet pohtivat isyyttään dokumenttisarjassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Kuinka olla hyvä isä lapsilleen? Norjalaissarjassa pienten lasten isät pohtivat kasvatusmetodejaan.

Monet tuoreet vanhemmat käyvät nopeasti läpi laajan kirjon tunteita, kun edessä on vastuullinen tehtävä pienen ihmisen kasvattajana. Vastuu tuo mukanaan huolen ja usein myös epävarmuuden.

Norjalainen dokumenttisarja Maailman paras isä pureutuu isänä olon haasteisiin. Ensimmäisessä osassa norjalaisisät alkavat Lars Karelius Noerin johdolla selvittää, miten he voisivat olla parhaita mahdollisia isiä lapsilleen.

Sarjassa kaksi leikki-ikäisten lasten isää pohtii omaa isyyttään, kasvatusmetodejaan, lastensa hyvinvointia ja sitä, kuinka lapset saisivat parhaat mahdolliset eväät elämään. Isien epävarmuudet ja kurinpito pääsevät syyniin, kun asiantuntijat vierailevat heidän luonaan antamassa neuvoja perhearjen pyörittämiseen.

Sarjan avauksessa seurataan perheiden aamutoimia ja niiden kompastuskiviä. Sympaattiset isät kertovat haluavansa lapsilleen vain parasta, mutta kokevansa joskus riittämättömyyttä. Omia kasvatusmetodeja pidetään hyvinä, mutta toisaalta toivotaan myös ammattiapua arjesta selviämiseen. Ammattilaisten neuvojen soveltaminen käytäntöön vaatii kuitenkin nöyrtymistä.

Maailman paras isä -sarja toimii varmasti rajatulle kohderyhmälle, johon kuuluvat pienten lasten vanhemmat ja perhearjen haasteita pohtivat. Erityisen hyödyllinen se voisi olla epävarmoille isille, jotka kaipaavat vertaistukea ja ideoita omaan isyyteensä. Kohderyhmään täysin kuulumattomalle sarja saattaa olla mielenkiinnoton ja tylsä, vaikka se onkin toteutettu laadukkaasti.

Maailman paras isä, Fem klo 22.00