Kuningatar Elisabet ei pidä pröystäilystä. Hänen olohuoneestaan löytyy kullan ja timanttien sijaan posliiniesineitä, punaisia mattoja ja vanha television kaukosäädin.

Mitä kuninkaallisten kodeista löytyy? Kultaa, marmoria ja muuta ylellisyyttä?

Itse asiassa linnan seinät kätkevät sisäpuolelleen yllättävän arkipäiväisiäkin asioita, osoittaa Iso-Britannian kuningashuoneen Twitterissä jakama kuva kuningatar Elisabet II:n oleskeluhuoneesta.

Nopeasti katsottuna Elisabetin oleskeluhuone poikkeaa melko vähän monen muun hänen ikäisensä olohuoneesta.

Huoneessa on muun muassa kukkakuviollisia sohvia, punainen kokolattiamatto ja punaisia itämaisia mattoja. Lipaston päällä on lukuisia pieniä koriste-esineitä, kuten posliinisotilaita, lasinen elefantti, kaalinlehteä muistuttava posliiniastia, nahkakantinen kalenteri ja tietysti pieni valokuva kuningataräidistä. Sohvapöydällä lepää silmälasien vieressä vanhahko television kaukosäädin ja jotain, mikä muistuttaa hevosenkengän muotoista koristetta tai tuhkakuppia.

Hauska yksityiskohta on sohvapöydän alatasolla oleva nahkainen kansio, jonka päällä lukee Television and Radio Times. Ilmeisesti jokaisen viikon televisio-ohjelmat löytyvät siististi kansion sisältä.

Harvassa tavallisessa kodissa ehkä komeilee lipaston päällä tuoreista kukista tehty näyttävä kukka-asetelma. Mutta muuten kuningatar näyttää viihtyvän varsin tavanomaisessa olohuoneessa.

Lähde: Daily Mail