Akkua voi säästää esimerkiksi kytkemällä wi-fin tai turhat päivitykset pois. Kuva: Shutterstock.
Akkua voi säästää esimerkiksi kytkemällä wi-fin tai turhat päivitykset pois. Kuva: Shutterstock.

Muutama pieni säätö, ja puhelin pelittää pidempään.

Joudutko lataamaan puhelintasi koko ajan, eikä akku tunnu kestävän edes iltaan asti? Tuttu ongelma. Näillä vinkeillä akun käyttöikä pidentyy ainakin sen verran, että ehdit laturin ääreen.

1. Säädä näytön kirkkaus
Mitä kirkkaammalla näyttösi on, sitä enemmän se vie akkua. Automaattinen kirkkaudensäätö on kätevä, sillä se määrittää kirkkauden ympäristön mukaan ja säästää akkua.

2. Pidä sovelluksia silmällä
Jotkut sovellukset vievät akkua enemmän kuin toiset. Sulje akkua syövät sovellukset, kun et niitä käytä. Näin säästät paljon virtaa!

3. Ilmoitukset pois käytöstä
Jos olet aktiivinen somessa, tulee Facebook- ja Instagram-ilmoituksia välillä tiuhaankin tahtiin. Ne tuhlaavat paljon virtaa, joten kannattaa ottaa ilmoitukset pois käytöstä. Jos kuitenkin haluat nähdä kaikki uudet uutiset, säädä asetukset niin, ettei puhelin piippaa, välky tai tärise joka kerta.

4. Unohda värinä
Jos puhelimesi akku uhkaa hiipua, ota ensi töiksesi värinähälytys pois päältä.

5. Kytke wi-fi pois
Langaton yhteys unohtuu helposti päälle, ja silloin wifi etsii jatkuvasti tarjolla olevia verkkoja. Se jos mikä syö akkua! Käännä siis wi-fi pois päältä.

6.Käytä lentokonetilaa
Jos tiedät, ettet tarvitse puhelintasi seuraavaan pariin tuntiin vaikkapa leffateatterissa, kytke lentokonetila päälle. Kun kytket leffan jälkeen puhelimen normaalitilaan, pitäisi akkua olla lähes yhtä paljon tallella kuin ennen leffaa.

7. Sovellusten päivitykset pannaan
Jokainen älypuhelimen käyttäjä tietää, että päivitysilmoituksia tulee jopa useita päivässä. Älä anna puhelimesi päivitellä automaattisesti niitä. Hyväksy vain olennaisimmat, jolloin säästät huomattavasti akkua.

Lähde: Cosmpolitan