Me Naiset
|
Mari Meriläinen

Poimi uusista trendeistä omat suosikkisi ja yhdistele rohkeasti.

Puuta pintaan

Puupinnat ovat nyt se juttu. Muodikkaimpia ovat vaaleat tammi- ja koivupinnat tai suklaanruskean tummat pinnat. Puu on myös viety parketeilta kalusteisiin, koristeisiin ja jopa valaisimiin. Muotoilu on kevyttä ja pohjoismaisen suoraviivaista. Valaisimissa sen sijaan saa olla kikkailuakin. Näyttävät ja persoonalliset koristeet löytyvät metsästä. Kannot, kävyt ja käkkyrät koristavat kodin.

Omaa asennetta sisustukseen

Oma tyyli ja persoonallisuus ovat yhä enemmän esillä kotona. Tavat, harrastukset ja asenteet saavat näkyä rohkeasti, ja harrastusvälineet ovat osa sisustusta. Lipaston päällä voivat koreilla koru- ja käyttöesineasetelmat. Kunniapaikalle nostetaan valokuvat, joissa touhutaan arkisissa askareissa, hömpötellään perheen parissa tai esitellään lempiesineitä tai -paikkoja. Perinteiset pönöttävät perhepotretit voi unohtaa, sillä erilaiset roolileikkikuvat ovat suosittuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hurmaava harmaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmaako muka ankea? Väärin, harmaa on tullut jäädäkseen varmaksi valinnaksi mustan ja valkoisen rinnalle. Harmaan eri sävyt sointuvat tyylikkäästi, ja niistä voi valita mieleisensä: hiilenharmaata, hopeaa tai rosteripintaa. Jos musta on liian dramaattinen ja valkoinen liian steriili, harmaa toimii varmasti.

Päin seiniä!

Ota kantaa ja kikkaile! Seinillä on tilaa, ja niitä käytetään nyt reippaasti hyödyksi. Isot kirjahyllynrohjakkeet voi unohtaa, ja tilalle asetellaan omaan tarpeeseen suunnitellut hyllyt tai laatikot.

Seinille sopivat niin grafiikka kuin edullisempi markettitaidekin. Valokuvamaiset maisematapetit korvataan piirrosmaisilla taidepläjäyksillä. Erilaiset kaluste- tai eläinhahmotarrat ovat suosittuja, ja niistä voi sommitella näyttäviä kokonaisuuksia. Uutuutena löytyy pieniin pintoihin sopiva rulla-tapettitarra, jossa liima on jo valmiina. Ei liisteröintiä, ja tarran voi poistaa näppärästi, kun kuviot kyllästyttävät.

Villinä väreistä

Nyt saa tunnustaa väriä! Sisustuksen hittejä ovat esimerkiksi oranssi, lila luumusta munakoison sävyyn, sininen, vihreä sekä dramaattinen petroli. Kauden näyttävin väripaletti syntyy, kun yhdistää sammalen- ja salaatinvihreää petrolinsiniseen. Pilkahdus oranssia toimii suklaanruskean kanssa, ja lilan sävyt sopeutuvat harmaan tai sinisen kaveriksi. Muodikkainta on tuoda kotiin rohkeasti reippaan värinen kaluste. Tuoli, naulakko tai valaisin valitaan suunnittelutaivaan huipulta.

Pysy kotona

Trendikkäin paikka on nyt koti! Villeinkin bilekissa kääriytyy neulemaisiin peittoihin ja viettää aikaa kotona köllötellen. Kotoista tunnelmaa korostetaan lämpimillä sävyillä ja pehmeillä materiaaleilla. Huopa, villa, flanelli, sametti ja pellava näkyvät kodin kankaissa ja kalusteiden verhoilussa. Myös kaikenlainen käsin näprääminen innostaa. Neulominen, kalusteiden tuunaus ja skräppäys jylläävät yhä. Uusimpia askarteluvillityksiä ovat erilaiset paperituotteet, origamit ja itse tehdyt himmelit sekä paperitaitokset.

Yhdistele rohkeasti

Miltä kuulostaa värikäs Bollywood yhdistettynä vintageen tai etnovärejä pohjoismaisen modernissa muotoilussa? Sisustukseen syntyy uusi tyyli, kun mieluisia asenteita, tyylejä ja materiaaleja yhdistellään rohkeasti.

Luksus ei nyt kiillä eikä koreile, vaan henkii rauhaa ja harmoniaa. Erilaiset väri- ja materiaaliyhdistelmät ovat harmonisia. Pellava ja paperi, hiekka ja kupari tai nahka ja sametti täydentävät toisiaan. Yleisilme luodaan mattapinnoilla kodikkaan lämpimäksi, ja kiiltopintoja käytetään hillitysti.

Eläväinen lattia

Trendikkäin lattia on pinnaltaan elävä. Parketeissa puunsyyt kuultavat näyttävästi mustan, valkoisen tai harmaan värin alta. Pinta näyttää huolitellun kuluneelta, mutta päällä oleva värikäsittely nostaa lattiapinnan näyttäväksi elementiksi. Puupintojen kuviot loistavat myös laminaateissa. Lattioita voi piristää myös matoilla, joita käytetään rohkeasti. Matoissa riittää valinnanvaraa: on ylellisen pehmeitä luonnonmateriaaleja, villin värisiä nukkamattoja sekä nousussa olevia käsinkudottuja itämaisia taidonnäytteitä.

Fiftarityyliä

Kuulutko sinäkin niihin, jotka haikailevat 50-luvun kauniiden ja sirojen kalusteiden perään? Jos, niin nyt alkavat onnenpäivät. Ajattoman yksinkertainen fiftarityyli on täällä taas. Nojatuolit ovat sirohkoja, ja käsinojat kapeampia kuin vuosiin. Myös kankaissa ja tapeteissa kirmaavat 50-luvulta tutut lintu- ja kukkakuviot. Moderniin makuun sopivat myös graafiset, pelkistetyt ja räväkän kokoiset kuviot kirkkaissa väreissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla