Me Naisten puolueeton testiryhmä selvitti, mistä pikaruokaravintolasta saa parhaat ranskalaiset perunat.

McDonald's, Hesburger vai Burger King? Kysymys siitä parhaasta pikaruokaravintolasta herättää suuria tunteita ja jakaa kansaa rajusti. Aiheesta on kiistelty pitkään: mistä saa maukkaimmat hampurilaiset, mikä on hinta-laatusuhteeltaan paras?

Usein keskustelu parhaasta pikaruokaketjusta kilpistyy ranskalaisiin ja siihen, miltä ne sitten maistuvat.

Ketjujen ”ranskikset” poikkeavat tosiaankin merkittävästi toisistaan. Osa vannoo Burger Kingin isojen ranskalaisten nimeen, toiset taas rakastavat McDonald'sin supersuolaisia ranskalaisia.

Mutta mistä saa rahalleen eniten vastinetta? Selvitimme sen.

Testissä ostimme suurimmista pikaruokaravintoloista normaalit ranskalaiset. Tämän jälkeen vertasimme niiden hintoja, punnitsimme ja laskimme niiden määrän, sekä tietysti tärkein – maistoimme niitä. Ketsupilla on suuri rooli ranskalaisten maussa, mutta testasimme herkkuruuan au naturel eli sellaisenaan.

Ja kas tässä lopputulos.

Silmämääräisesti ranskalaisia näyttäisi olevan saman verran, mutta pusseja pidellessä Burger Kingin annoksessa vaikutti olevan eniten tavaraa.

Hesburger

2,10 euroa – 93 g – 57 kpl ranskalaisia

Mitä tuote lupaa? ”Hesburgerin kullanrapeat ranskalaiset kypsennetään 100-prosenttisessa rypsiöljyssä. Mikä mainio makupala.”

Miltä maistuu? Nämä ranskalaiset poikkeavat muiden ravintoloiden ranskalaisista, sillä ne eivät juuri maistu perunalta. Vaikutelma on melko mauton ja suolaton. Ranskalaiset maistuvat jauholta ja friteeratulta perunamuusilta. Suurin ongelma on koostumuksessa: se on rakeinen, sisältä osittain ontto, ja ranskalaiset ovat kovia ja sitkeitä. Nämä ranskalaiset ovat testin rapeimpia, mutta se johtuu lähinnä kuivuudesta. 

Arvosana: 5

McDonald's

2,35 euroa – 105g – 56 kpl rankalaisia

Mitä tuote lupaa? ”Ravintoloissa tarjottavat ranskalaiset perunat edustavat lajinsa aatelia: rapea, murea kullankeltainen ulkokuori ja pehmeä sisus. Ranskalaiset on leikattu aidosta, kokonaisesta perunasta.”

Miltä maistuu? McDonald'sin ranskalaiset ovat päältä sopivan rapsakoita ja sisältä silkkisen pehmeitä – oikein meheviä siis. Koostumus on hyvin tasainen ja maku perunamaisin. Näissä on eniten suolaa, mikä jakaa testiryhmää: osan mielestä suola kruunaa ranskalaisen, osan mielestä suolaa on hieman liikaa. Testiryhmän ranskalaisista näiden yksilöiden pinta on ruskein. Ne ovat myös rasvaisimmat, minkä vuoksi ne säilyvät mukaan otettuna parhaiten. 

Arvosana: 8

Burger King

2,35 euroa – 128g – 43 kpl ranskalaisia

Mitä tuote lupaa? ”Herkulliset, reilun kokoiset ranskanperunamme tarjoillaan höyryävän kuumina, päältä kullanruskeina ja sisältä mehevinä.”

Miltä maistuu? Näyttää siltä, että ranskalaiset olisi tehty oikeasta perunasta, mutta ne maistuvat muusilta. Näiden rakenne on paras, vaikka ne ovatkin aavistuksen kuivia ja ulkonäöltään  kummallisen keltaisia. Iso koko huokuu ravintolamaisuutta ja laatua, mutta nämä ranskalaiset maistuvat eniten kaupan pakasteranskalaisilta.

Arvosana: 7

Loppusanat: Suuren ranskalaisvertailun voittajaksi valittiin McDonald's ja Burger King, mutta parhaimman kouluarvosanan sai McDonald's. Mäkkärin ranskalaiset olivat koostumukseltaan parhaat ja maukkaimmat, minkä testiryhmä koki tärkeimmäksi. Burger King nousi jaetulle ykköspaikalle, sillä samalla hinnalla sai enemmän syötävää. Hesburgerista sai pienimmät ja kuivimmat ranskalaiset.

Kerro kommenteissa oma mielipiteesi. Mistä saa parhaat ranskalaiset?