– Todellakin suosittelen kaikille sinkkumiehille, juontaja Sami Kuronen innostaa muitakin hurahtamaan.

– Kyllä se oli menoa heti ensimmäisen ranskalaisen letin jälkeen, juontaja Sami Kuronen myöntää.

Radio Suomipopin Popstudiossa kuultavan ja Temptation Island Suomi -realityä juontaneen Samin, 41, Instagram-tili onkin täyttynyt viimeisen kuukauden ajan hieman yllättävästä sisällöstä: leteistä.

Kaikki alkoi, kun letitysguru, Isin ja tyttöjen lettikirjan kirjoittanut Matti Airola kävi radiossa haastateltavana kesäkuun alussa, ja Matin kirjaa selailtuaan Samikin päätti ottaa letittämisen haltuun syksyn aikana.

Eikä se edes ollut loppujen lopuksi kovin vaikeaa.

– Ei se mitään rakettitiedettä ole. Letittäminen vaatii vain sorminäppäryyttä ja malttia.

Samin mielestä letittämisessä on hienoa, että samalla tulee oltua läsnä letitettävän kanssa. Aamuiset lettihetket ovat isän ja tyttären laatuaikaa. Nykyään Sami paneekin herätyskellon soimaan 15–20 minuuttia aiemmin, jotta ehtii letittää tyttärensä hiukset ennen eskariin lähtöä.

– Nyt kun helppoihin letteihin on tullut rutiini, ei niihin kauheasti aikaa mene. Viidessä tai kymmenessä minuutissa pystyy tekemään jo huomattavasti perusponnaria näyttävämmän letin, Sami hehkuttaa ja kertoo, että letitettävän iloinen ilme palkitsee joka kerta.

Naisystävälle ja työkavereillekin

Letitettäväksi on tarjoutunut myös koko joukko muita pitkähiuksisia naisystävästä työkavereihin.

– Todellakin suosittelen kaikille sinkkumiehille. Letittäminen on hyvä tekosyy päästä naisen kanssa lähempään kanssakäymiseen.

– Sellainen pieni varoituksen sana kuitenkin, että kun letittämiseen hurahtaa, sen jälkeen katsoo naisia ihan eri silmin. Ennen katsoin silmiä, rintoja tai peppua, nyt katson ensimmäisenä hiuksia, että wau, tuossa olisi täydellinen työmaa, Sami kertoo.

Sami on innostanut myös muita miehiä harrastuksen pariin. Nykyään Sami jakaa letitysvinkkejä pikkuveljensä kanssa, sillä miehillä on suunnilleen samanikäiset tyttäret.

Samin mielestä letittäminen ei uhkaa kenenkään miehekkyyttä millään tavalla. Päinvastoin.

– Se todellakin on miehekkyyttä, että uskaltaa lähteä hommaan mukaan eikä jätä väliin häveliäisyyssyistä. Letittämisessä on enemmän munaa ja äijää kuin monessa perinteisessä miesten jutussa.

Opettele nämä:

1. Kalanruotoletti. ”Yksi helpoimmista leteistä tehdä, ja myös näyttävä ja tyylikäs, kun sen tekee oikein.”

Jutun kuvituksena olevalla videolla Sami tekee kalanruotoletin juontajakollegalleen Jenni Alexandrovalle.

2. Ranskalainen letti. ”Perusjuttu, mutta kannattaa ottaa haltuun, koska samaa tekniikkaa voi hyödyntää muissa leteissä.”

3. Vesiputousletit ja muut. ”Nämä vaativat jo enemmän sorminäppäryyttä. Itse olen innostunut aika simppeleistä, arkeen sopivista leteistä."