Lapsuudesta tutut arjen pikkuesineet kannattaa kaivaa kätköistään ja nostaa esiin, sillä takavuosien taika on nyt pop.

Sinivalkoinen koti piristyy tehostevärillä. Vanhan ajan pinnasohvasta muotonsa saanut Tromsnes-vuodesohva päivitettiin maalamalla, 161 €, Ikea. Sängyssä Taikamylly-kangas, 29 €/m, Marimekko. Vihreä ryijytyyny, 250 €, tarvikepaketti, 115 €, Suomen Käsityön Ystävät. Sohvatyyny, 35 €, Pattern Bakery. Kukot-tapetti, 33,60 €/rulla, Tapettitalo. Juliste, 25 €, Antikvariaatti Feliks. Kehykset, 6 €, Ikea. Mari-lipastossa on sorvatut puujalat, 353 €, Bonbon-matto, 255 €, Isku. Punainen maljakko, 65 €, karahvi, 39 €, tarjotin, 14 €, ja muovipidikkeiset lasit, 4,50 €, Astialiisa. Peili kirpparilöytö.

Mummoloiden huonekalut ja esineet elävät nyt uutta kukoistuskauttaan. Isovanhempien nuoruudessa ei turhaa roinaa tehty, joten tavarat sohvista astioihin ovat laadukkaita ja muodoiltaan silmiä hiveleviä.

Uutta puhtia nostalgiannälkään tuovat kansansaduista tutut hahmot ja kalevalainen värimaailma. Menneisiin ei kannata uinahtaa kokonaan.

Vanhat ja uusvanhat talonpoikaiskalusteet kaipaavat seurakseen moderneja muotoja tai vauhdikasta väriä. Rohkeasti yhdistelemällä syntyy kotoisa ja raikas tyyli.