Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat Euroopan innokkaimpia riitelijöitä, kun aiheena on kotitöiden jakaminen. Ehkä kohua herättäneestä seksitaulukosta olisi apua riitojen ratkomiseen?

Suomi on taas kärkimaa jossakin! Nimittäin riitelyssä. Uusi tutkimus Euroopan valtioiden riitelytottumuksia selvitti, kuinka moni avio- ja avopari riitelee kotitöistä, palkkatyöstä tai rahasta. Kaikissa näissä riitelyaiheissa suomalaiset ovat tulosten perusteella kärkimaita.

Erityisesti kotityöt aiheuttavat suomalaispareille eripuraa. Myös norjalaiset ovat tutkimuksen mukaan kovia kinastelemaan. Vähiten keskenään torailevia ovat kreikkalaiset pariskunnat.

Miten me suomalaiset sitten voisimme vähentää kinastelua? Ehkä apu löytyy taulukoinnista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä viikolla somessa on kohistu tapauksesta, jossa mies merkitsi excel-taulukkoon kaikki syyt, joilla hänen vaimonsa oli kieltäytynyt seksistä. Samantyyppinen listaus voisi kuitenkin toimia erityisesti siivoamisesta ja tiskaamisesta aiheutuneiden kinojen selvittämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin sovellat seksitaulukoa siivousriitojen välttämiseen

1. Tee taulukko, johon kirjaat kaikki kuukauden aikana tekemäsi kotityö. Laita taulukkoon kolme saraketta. Kirjaa yhteen, minkä kotityön olet tehnyt, toiseen milloin ja kolmanteen miksi.

2. Aina kun esimerkiksi siivoat vessanpöntön, merkitse se taulukkoosi. Lisäksi ilmoita päivämäärä ja kirjoita tekojesi selitys (esimerkiksi: ”Siivosin pytyn, koska sinä, puolisoni, olit lorotellut sen reunojen yli miten sattuu.”)

3. Älä keskustele kotitöiden tekemisestä taulukointijakson aikana, vaan tee hommasi kaikessa hiljaisuudessa. Passiivis-aggressiivinen lähestymistapa siivoamiseen ja toisen siivoamattomuuteen on tässä ytimenä.

4. Kuukauden päätteeksi esittele listasi kumppanillesi. Lopuksi lataa tulostaulukko vielä nettiin, jotta muut voivat päättää, miten teidän kannattaisi tilanteessa tämän jälkeen toimia.

+ Älä ihmettele, jos nämä vinkit eivät todellakaan toimi.

Lue myös:

Tämän verran riitoja mahtuu onnelliseen parisuhteeseen

Riitele reilummin – 4 keinoa

Parisuhteessa kuuluu välillä riidellä

Sisältö jatkuu mainoksen alla