Missä luksusta kaipaavat sinkut kohtaavat? Esimerkiksi Stockmannin Herkun ruokahyllyjen välissä. Missä muissa arkisissa paikoissa romanssi voi syttyä ja parisuhde saada alkunsa?

Yksi etsii kumppania baarista, toinen Tinderistä. Mutta on niitä arkisempiakin paikkoja. Moni on löytänyt onnen koirapuistosta. Helsingissä Stockmannin Herkku toimii sinkkujen kohtaamispaikkana, kertoo Helsingin Herkun osastopäällikkö Susanna Honkanen.

Herkussa deittailusta kertoi ensimmäisen kerran jo tietokirjailija Anna Kortelainen Helsingin Sanomissa vuonna 2012. Hänen mukaansa 30–50-vuotiaat sinkut etsivät itselleen seuraa ruokaostoksilta. Erityisen suosittuja kohtaamisaikoja ovat perjantai-illat.

– Ruoka on ihmisiä yhdistävä tekijä, ja Herkku sopii samanlaista seuraa etsiville. Kun ympäristö on palveleva ja tapahtumarikas, asiakkaiden on myös helppo tutustua, Honkanen sanoo.

Kynnys lähestyä toista on matala, kun ympäristö yhdistää ihmisiä. Honkanen sanoo, että erityisesti Stockmannin järjestämät tapahtumat vetävät sinkkuja puoleensa.

– Muun muassa osteribaarimme houkuttelee sinkkuja. Puitteet ovat kunnossa: on tarjoiluja ja kuohuvaa.

Entä voiko Herkun myynti S-ryhmälle vaikuttaa sinkkujen seuranhakuun? Honkasen mukaan se jää nähtäväksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Mandi83

Stockmannin Herkku on helsinkiläissinkkujen kohtaamispaikkana – missä muissa paikoissa rakkaus voi alkaa?

Oman mieheni löysin kuntosalilta 12 vuotta sitten. En tiennyt koko miehestä mitään, mutta hän sattuikin olemaan ystäväni kanssa samalla luokalla. Kuulin miehen seurustelevan vielä tuolloin ja jäin harmittelemaan asiaa kovasti. Ei mennyt kauankaan kun ystäväni laittoi viestiä, että mies on eronnut. Seuraavalla treenikerralla marssin herran juttusille ja tässä sitä nyt ollaan :)
Lue kommentti

Vanhempien juominen voi ajaa lapsen teini-iässä väkivaltaisiin suhteisiin.

Alkoholistivanhemman kanssa kasvaminen vaikuttaa myöhempiin ihmissuhteisiin, todetaan Buffalon yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. 

Varhaislapsuudella on suuri vaikutus erityisesti siinhen, millaisiin suhteisiin ihminen päätyy teini-iässä. The Independentin mukaan alkoholistiperheessä varttunut lapsi päätyy teini-ikäisenä todennäköisemmin väkivaltaiseen suhteeseen.

Huolestuttava löytö tehtiin vuosia kestäneessä tutkimuksessa.  Siinä johtava tutkija Jennifer A. Livingston ja hänen työryhmänsä tarkastelivat 144:ä lasta, joiden isät olivat alkoholisteja. Heidän elämäänsä seurattiin vuoden ikäisestä teini-ikään saakka. 

Alkoholistien kanssa elävät äidit olivat usein muita masentuneempia.

Livingston keräsi vuosien varralla aineistoa siitä, mikä sai murrosikäiset ryhtymään väkivaltaisiin suhteisiin tai käyttäytymään itse väkivaltaisesti. 

– Riski aggressiiviseen käytökseen ja väkivaltaiseen suhteeseen joutumiseen liittyvät varhaislapsuudessa koettuun stressiin, Livingston totesi The Independentin haastattelussa.

Tutkijoiden mukaan ne lapset, jotka ovat lapsuudessaan hyvin väkivaltaisia sisariaan kohtaan, toimivat todennäköisesti samalla kaavalla teini-iän romanttisissa suhteissa.

Väkivaltainen käytös ei johtunut pelkästään alkoholisti-isistä, vaan kyseessä oli laajempi, koko perheen dynamiikkaan liittyvä ongelma. Tutkimuksesta ilmeni, että alkoholistien kanssa elävät äidit olivat usein muita masentuneempia. Tämän takia he kykenivät antamaan lapsilleen normaalia vähemmän kiintymystä ja lämpöä. Alkoholistiperheissä myös erilaisia konfilikteja esiintyi useammin. 

– Lämpimien ja herkkien äitien lapset ovat parempia säätelemään tunteitaan ja käytöstään, tutkija sanoo.

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!