Uteliaisuus omaa kehoaan kohtaan on avain parempiin orkkuihin. Kuva: Shutterstock
Uteliaisuus omaa kehoaan kohtaan on avain parempiin orkkuihin. Kuva: Shutterstock

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström sanoo, että hyvin harva on täysin kykenemätön orgasmiin – osa ihmisistä on vain myöhäisheränneitä.

Helsingin Sanomat julkaisi hiljattain suuren kyselyaineiston naisten orgasmeista ja siitä, miksi tuleminen on monille naisille niin vaikeaa.

Jotkut kyselyyn vastanneista naisista löysivät orgasmin esteitä myös itsestään – eräs vastaaja vastasi syyksi liiallisen älykkyyden.

”Älykkäälle seksi on liian alkukantaista, siksi on liian vaikea heittäytyä”, kuului vastaus.

Onko totta, että ihminen voi olla liian älykäs nauttimaan seksistä? Entä voivatko jotkut erityiset luonteenpiirteet tehdä seksistä nauttimisesta jopa täysin mahdotonta?

Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström sanoo, että älykkyyttä toki on monenlaista, mutta luultavasti tämän kaltaisessa tapauksessa on kyse jälkimmäisestä ongelmasta, eli vaikeudesta heittäytyä. Älykkyyden piikkiin ongelmaa ei kannata laittaa.

”Yksi terapeutin tehtävistä on saada ihmiset lopettamaan itselleen valehtelu.”

– Älykkyys voi jopa olla hyvin kiihottavaa. Jos pääsee älykkäisiin keskusteluihin kumppanin kanssa, niin se voi olla kiihoke, Kihlström sanoo.

Jos ei osaa heittäytyä, niin on kyse itsekontrollista. Ja liiallinen itsekontrolli taas vaikeuttaa orgasmin saamista. Kuten Helsingin Sanomien aineistostakin selvisi, naisille suurin orgasmin este on vaikeus keskittyä.

– Jos ajattelee, että seksi ja orgasmi on liian alkukantaista, niin sillon juuri keskittyy ihan muuhun asiaan kuin itse nauttimiseen.

Kihlstöm sanoo, ettei älykkäitä naisia kannata tuomita täysin kykenemättömiksi nautintoon. Älykkyys voi olla jopa lisädraivi.

– Yksi terapeutin tehtävistä on saada ihmiset lopettamaan itselleen valehtelu. Älykkyyteen vetoaminen kuulostaa valheelta, jotta ei tarvitsisi tutkia omia esteitään orgasmille, Kihlström sanoo.

Olenko orgasmin arvoinen?

Yksittäisillä luonteenpiirteillä voi olla paljonkin vaikutusta siihen, miten seksistä saa nautintoa, Kihlström sanoo. Kyky heittäytyä ja utelaisuus omaa kehoa kohtaan auttaa.

– Jotkut sen sijaan ovat varautuneempia omaa kehoaan kohtaan. Jos on ujo ja arka, voi olla vähän vaikeampaa saada orgasmia, mutta jokaisen pitää löytää tie oman orgasminsa luokse, hän sanoo.

Kiinnostavaa on kuitenkin tehdä ero sen suhteen, mikä on seksuaalisuuteen vaikuttava luonteenpiirre ja mikä liittyy ympäristöön. Ympäristö vaikuttaa ihmisiin valtavan paljon – niin työelämään, ihmissuhteisiin, kuin siihen seksuaalisuuteenkin. Kyse on siitä, onko ympäristösi tukenut ja kannustanut luonteenpiirteitäsi.

”Naisen pitää ymmärtää itse olevansa orgasmin arvoinen.”

Kihlstöm korostaa, että jokaisen naisen pitää ymmärtää itse olevansa orgasmin arvoinen ja antaa itselleen siihen mahdollisuus. Mutta kaikille orgasmi ei ole yhtä tärkeä, eikä nautintoa ilman orgasmia pidä vähätellä. Joistakin hänen vastaanotolleen tulevista ihmisistä kuoriutuu todellisia nautiskelijoita – niin kutsuttuja orgasmin myöhäisheränneitä.

– En itse ajattele kenenkään olevan mahdoton, eikä mikään luonteenpiirre estä orgasmia. Jokaisen naisen tie orgasmiin on uniikki, hän sanoo.

Marja Kihlström on Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Puhu muru -bloggaaja. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. 

siemailija

Voinko olla liian älykäs saamaan orgasmin? Seksuaaliterapeutti neuvoo, miten seksiin heittäytymistä voi opetella

Tuohon asti ie ole pakko mennä. Voi pi olla niinkin että ”älykkään naisen partneri syttyisi eri tavalla ja imlan oppaita jos nainen löytäisi tämän herkkyysalueet. Jos mies haluaa esim keksustella tuttaviensa peeniistä ja niiden silmämääräisestä mittaamisesta niin niin kannattaa tehdä. Keskustelu saattaa hyvällä tuurilla johtaa siihen että älykäs nainen jopa saa haluamaansa seksiä. Pahimmillaan naisen orgasmittomuus voi lukkiuttaa tilanteen js seurauksena - erityisesti miehellä - voi olla...
Lue kommentti
Seksi tästä vielä puuttuu! Kuva: Shutterstock
Seksi tästä vielä puuttuu! Kuva: Shutterstock

30 lämpöastetta on ehkä helle, mutta seksin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Kesäloma ja Suomen ilmatilaan pesiytynyt helleaalto saattavat tuoda mieleen vanhan, mutta ah, niin vitsikkään termin seksihelle. Olisiko nyt täydellinen aika lemmelle lämmössä?

Seksihelle-termin isä, toimittaja Vesa Mäkinen, on kertonut Seurassa, että seksihelle ei itse asiassa ole säätila vaan kahden ihmisen välinen mielentila, joka tosin ilmenee yleensä kivalla ilmalla. Helleaalto ei siis automaattisesti tarkoita seksihellettä eikä seksihelle helleaaltoa.

Meteorologi Pekka Pouta puolestaan on ”räväyttänyt naureskellen” Ilta-Sanomissa muutama vuosi sitten seuraavanlaisen analyysin:

– Kehittelimme tuossa äsken kollegoiden kanssa sellaisen määritelmän, että seksihelle on sitä, kun ympäri vuorokauden pystyy naimaan ulkona ja sellaista säätä jatkuu useampi päivä peräjälkeen.

Riippuen sijainnista ja varjoisuudesta Suomessa saattaa paikoitellen olla Pekan ja kollegoiden määritelmän mukainen seksihelle.

Mutta miten heittäytyä hekumaan, kun lämpötila sisällä ja ulkona on sellainen, että aivot tuntuvat sulaneen ja kehonpainosta arviolta 76 prosenttia on hikeä, kysyt.

Vastaus on valitettava, mutta yksinkertainen: älä tee sitä. Helteen seksikkyys on suuri huijaus ainakin näistä syistä:

  1. Suihkuseksi. Huijauksista puheen ollen, suihkuseksi ei ole mikään ratkaisu. Vaikka pesutiloissa sekstailua ihannoidaan monissa elokuvissa, tosielämän suihkuseksiin liittyy lukemattomia uhkakuvia
  2. Seksi vedessä ylipäätään. Jos edellisen kohdan jälkeen aloit pakata kondomeita rantakassiin, lopeta. Seksi sinileväisessä järvessä, meressä tai muussa luonnonvedessä on vielä suihkuseksiäkin huonompi idea. Vesi huuhtoo luonnolliset liukasteet tiehensä, ja sitä paitsi ranta saattaa olla täynnä helteen riehaannuttamia lapsia. 
  3. Tuoksumaailma. On luonnollista, että seksuaalisessa kanssakäymisessä erittyy erilaisia tuoksuja. Ellei sinulla tai kumppanillasi ole hienhajufetissiä, helleseksi saattaa kuitenkin olla hiukan liian tuoksuisa kokemus. Hikiliemessä marinoituneiden vartaloiden ja kuvotuksen tunnetta aiheuttavan kuumuuden yhdistelmä saattaa johtaa pahoinvointiin. 
  4. Paahtava aurinko. Hyvää seksiä kuvaillaan joskus kiihkeäksi ja suorastaan eläimelliseksi. Jos eläimellä tarkoitetaan tässä yhteydessä laiskiaista, saattaa helleseksi tosiaan olla eläimellistä. Kiihko on kuitenkin kaukana, kun kaksi jatkuvan paahteen lamaannuttamaa ameebamaista ihmisentapaista kohtaa. 
  5. Luonnon vaarat. Entäpä ihana luontoseksi metsän mättäällä aitoon Käpy selän alla -tyyliin? Lue ensin juttumme, miten borrelioosia levittävä punkki voi kiinnittyä häpykarvoihin, ja harkitse sitten uudestaan. 
  6. Laiskistuneet siittiöt. Ensi keväänä nähdään luultavasti hetkellinen pudotus suomalaisten syntyvyydessä, koska koko heinäkuun ajan on ollut liian kuuma harrastaa seksiä. Jos joku on lapsentekomielessä intoutunutkin petipuuhiin, hedelmöittyminen lienee ollut epätodennäköistä. Siittiöt eivät nimittäin voi hyvin, jos kivekset pääsevät hautumaan liian kuumissa olosuhteissa. Huom! Tästä huolimatta hellettä ei ole hyväksytty virallisiseksi ehkäisykeinoksi – älä kokeile helle-ehkäisyä, ellet toivo kevätvauvaa. 
  7. Nestehukka. Jos kaikesta huolimatta kovin tekee mieli peuhata helteellä, tehtäköön se nopeasti, energiatehokkaasti ja hyvän vesitankkauksen jälkeen pikaseksin muodossa. Vaikka kesälomalla olisi kerrankin aikaa koko yön kestävään lemmiskelyyn, ei monituntinen seksisessio kannata. Tuntien rasitus voi johtaa nestehukkaan, josta puolestaan saattaa seurata lamaannuttava väsymys. Väsymystä ei saa edes nukuttua pois, koska on liian kuuma hyvin nukkumiseen.
  8. Kuuma vartalo. Kuinka harrastaa seksiä ja välttyä lämpöhalvaukselta, joka voi seurata, kun kaksi läkähdyttävässä kuumuudessa hikoilevaa vartaloa koskettavat toisiaan? Vastaus: ei mitenkään! Jos haluat toteuttaa seksuaalisuuttasi helteellä, tartu vaikka seksipodcastiin lämpöä hönkivän ihmisen sijaan.

Vaginassa piipahtaneita tikkukaramelleja myydään nettisaiteilla usein käytettyjen pikkuhousujen kylkiäisinä.

Nettikaupat- ja palstat ovat pullollaan mitä kummastuttavampia asioita. Aiemmin kerroimme Ninnistä ja Millasta, jotka tekevät lisätienestiä myymällä käytettyjä alushousuja. Tämän lisäksi naiset ovat saaneet ostajilta erikoisia pyyntöjä muun muassa auton tuhoamisesta, autoon pissaamisesta sekä ylensyönnistä ja myöhemmin sen ”tyhjentämisestä” kulhoon videoidusti.

Sen lisäksi, että suomalaisia kiinnostavat aromipikkarit, erotiikkapalstoilla tarjotaan myös niin kutsuttuja pillutikkareita toistenlaisten fetissien tyydyttämiseen.

Ai häh?

Pillutikkari tarkoittaa juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää: naisen vaginassa käynyttä tikkaria tai tikkaria, jolla nainen on masturboinut itseään.

”Pillutikkaribisnestä tehdään tyypillisesti yhdessä alushousukaupan kanssa.”

Toimitan herkullisen tikkarin sinulle ilmatiiviissä pakkauksessa huomaamattomasti. Näillä tikkareilla on hintaa vain 5€, ja ne nappaakin kätevästi kiimapikkareiden kylkiäisiksi, kuuluu eräs myynti-ilmoitus.

Tikkaribisnestä tehdään tyypillisesti yhdessä alushousukaupan kanssa – tikkukaramelleja myydään ”hyvään hintaan” alkkareiden kylkijäisiksi tai sitten ihan vain itsenäisesti erikseen. Lukuisten ilmoitusten perusteella kysyntä näyttäisi olevan kohdillaan Suomessakin, vaikka asiakaskunta lienee marginaalinen.

Mikä saa ostamaan pillutikkarin?

Sexpon puheenjohtajan ja seksologi Tiia Forsströmin mukaan on vaikea sanoa, mistä tällainen fetissi johtaa juurensa, sillä ihmisen seksuaalisuus on monimuotoista. Suurin osa ostajista tuskin osaa itsekään sanoa, miksi tikkarit kiihottavat.

– Toisaalta fetissi on hyvin ymmärrettävä. Siinä yhdistyy valtavirrassa tavalliseen seksiin mielletyt asiat, kuten suu, aistit ja vagina, Forsstöm sanoo.

”Jotkut ostajat kiinnostuvat pillutikkareista ostamisen tähden.”

Erilaiset materiaalit, asusteet, eritteet, ruumiinosat tai kehon eri aistimukset ovat yleisimpiä fetissejä. Fetissit eivät useinkaan määritä ihmisen seksuaalisuutta sen tarkemmin, vaan antavat siihen lisämaustetta, Sexpo määrittelee fetissejä sivuillaan.

– Jotkut ostajat kiinnostuvat pillutikkareista ostamisen tähden. Osa ihmisistä saa kiksit seksipalveluiden ostamisesta nimenomaan siksi, että siinä raha vaihtaa omistajaa, Forsström arvioi.

Hygienian puolesta tikkarin ja vaginan yhdistäminen on tietysti aika arveluttavaa – sekä myyjän että ostajan kannalta.