Me Naiset
|
Alina Koskela
Uteliaisuus omaa kehoaan kohtaan on avain parempiin orkkuihin. Kuva: Shutterstock
Uteliaisuus omaa kehoaan kohtaan on avain parempiin orkkuihin. Kuva: Shutterstock

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström sanoo, että hyvin harva on täysin kykenemätön orgasmiin – osa ihmisistä on vain myöhäisheränneitä.

Helsingin Sanomat julkaisi hiljattain suuren kyselyaineiston naisten orgasmeista ja siitä, miksi tuleminen on monille naisille niin vaikeaa.

Jotkut kyselyyn vastanneista naisista löysivät orgasmin esteitä myös itsestään – eräs vastaaja vastasi syyksi liiallisen älykkyyden.

”Älykkäälle seksi on liian alkukantaista, siksi on liian vaikea heittäytyä”, kuului vastaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko totta, että ihminen voi olla liian älykäs nauttimaan seksistä? Entä voivatko jotkut erityiset luonteenpiirteet tehdä seksistä nauttimisesta jopa täysin mahdotonta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström sanoo, että älykkyyttä toki on monenlaista, mutta luultavasti tämän kaltaisessa tapauksessa on kyse jälkimmäisestä ongelmasta, eli vaikeudesta heittäytyä. Älykkyyden piikkiin ongelmaa ei kannata laittaa.

”Yksi terapeutin tehtävistä on saada ihmiset lopettamaan itselleen valehtelu.”

– Älykkyys voi jopa olla hyvin kiihottavaa. Jos pääsee älykkäisiin keskusteluihin kumppanin kanssa, niin se voi olla kiihoke, Kihlström sanoo.

Jos ei osaa heittäytyä, niin on kyse itsekontrollista. Ja liiallinen itsekontrolli taas vaikeuttaa orgasmin saamista. Kuten Helsingin Sanomien aineistostakin selvisi, naisille suurin orgasmin este on vaikeus keskittyä.

– Jos ajattelee, että seksi ja orgasmi on liian alkukantaista, niin sillon juuri keskittyy ihan muuhun asiaan kuin itse nauttimiseen.

Kihlstöm sanoo, ettei älykkäitä naisia kannata tuomita täysin kykenemättömiksi nautintoon. Älykkyys voi olla jopa lisädraivi.

– Yksi terapeutin tehtävistä on saada ihmiset lopettamaan itselleen valehtelu. Älykkyyteen vetoaminen kuulostaa valheelta, jotta ei tarvitsisi tutkia omia esteitään orgasmille, Kihlström sanoo.

Olenko orgasmin arvoinen?

Yksittäisillä luonteenpiirteillä voi olla paljonkin vaikutusta siihen, miten seksistä saa nautintoa, Kihlström sanoo. Kyky heittäytyä ja utelaisuus omaa kehoa kohtaan auttaa.

– Jotkut sen sijaan ovat varautuneempia omaa kehoaan kohtaan. Jos on ujo ja arka, voi olla vähän vaikeampaa saada orgasmia, mutta jokaisen pitää löytää tie oman orgasminsa luokse, hän sanoo.

Kiinnostavaa on kuitenkin tehdä ero sen suhteen, mikä on seksuaalisuuteen vaikuttava luonteenpiirre ja mikä liittyy ympäristöön. Ympäristö vaikuttaa ihmisiin valtavan paljon – niin työelämään, ihmissuhteisiin, kuin siihen seksuaalisuuteenkin. Kyse on siitä, onko ympäristösi tukenut ja kannustanut luonteenpiirteitäsi.

”Naisen pitää ymmärtää itse olevansa orgasmin arvoinen.”

Kihlstöm korostaa, että jokaisen naisen pitää ymmärtää itse olevansa orgasmin arvoinen ja antaa itselleen siihen mahdollisuus. Mutta kaikille orgasmi ei ole yhtä tärkeä, eikä nautintoa ilman orgasmia pidä vähätellä. Joistakin hänen vastaanotolleen tulevista ihmisistä kuoriutuu todellisia nautiskelijoita – niin kutsuttuja orgasmin myöhäisheränneitä.

– En itse ajattele kenenkään olevan mahdoton, eikä mikään luonteenpiirre estä orgasmia. Jokaisen naisen tie orgasmiin on uniikki, hän sanoo.

Marja Kihlström on Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Puhu muru -bloggaaja. Hän on myös toinen Pannaan menemään -kirjan kirjoittajista ja naisten orgasmeista kertovan Iso O - matkaopas huipulle kirjan kirjoittaja. 

siemailija

Tuohon asti ie ole pakko mennä. Voi pi olla niinkin että ”älykkään naisen partneri syttyisi eri tavalla ja imlan oppaita jos nainen löytäisi tämän herkkyysalueet. Jos mies haluaa esim keksustella tuttaviensa peeniistä ja niiden silmämääräisestä mittaamisesta niin niin kannattaa tehdä. Keskustelu saattaa hyvällä tuurilla johtaa siihen että älykäs nainen jopa saa haluamaansa seksiä.

Pahimmillaan naisen orgasmittomuus voi lukkiuttaa tilanteen js seurauksena - erityisesti miehellä - voi olla päihdeongelmia, rattijuoppoutta ja jopa avioeroamista jne. Tilanteesta toipuminen voi viedä hyvin kauan eikä osittaisenkaan toipumisen pysyvyydestä voi olla varma. Selvää on että itselleen olisi oltava täysin rehellinen näissä tilanteissa - ”kasvoilleen on turhaa kasvattaa rumaa naavaa jotta totuus ei näkyisi”. Katsooko peilistä aito sinä vai joku mahdollisesti muu - pahanilkinen, itselleen ja muille epälojaali tonttu?

enää en kärkeäni kastaisi huhhhh!

”älykkäälle” naiselle hyvä konsti päästä isoihin O:ihin on jättää seksiopas heidän olohuoneensa pöydälle - se jo riittää että naapurin tahmatassu oppaan noteeraa..
yövuoroissa voi sitten alkaa tapahtua.. 😉

Sisältö jatkuu mainoksen alla