Seksiekspertti Tracey Cox kirjoittaa blogissaan, että vaikka seksin lopettamisesta päätettäisiin yhdessä, suhde voi silti olla vaarassa.

Milloin viimeksi?

Pidempään suhteessa olleelle voi olla vaikeaa muistaa, milloin sitä seksiä nyt viimeksi olikaan. Kuukausi sitten vai oliko siitä vielä kauemmin?

On ihan normaalia, että alkuhuuman jälkeen seksikertojen määrä vähenee. Suomalaisen FINSEX-tutkimuksen mukaan erityisesti ruuhkavuodet lisäävät haluttomuutta. Seksille ei enää jää aikaa ja energiaa, kun työ, lapset ja kotihommat vievät kaikki mehut.

The Timesin seksikolumnistin Suzy Godsonin tutkimuksen mukaan 44 prosenttia aviopareista harrasti seksiä viikoittain, 32 prosenttia kuukausittain ja 11 prosenttia kerran vuodessa. Syyksi harventuneisiin seksikertoihin mainittiin useimmiten kiinnostuksen puute.

Onko seksiä sitten pakko harrastaa, jos se ei vain kiinnosta? Seksiekspertti Tracey Cox käsittelee aihetta blogikirjoituksessaan. Hän on sitä mieltä, että seksin lopettamisessa kokonaan on riskinsä.

Miksi pitäisi?

Hyvä, säännöllinen seksi lisää tyytyväisyyttä parisuhteeseen 20 prosenttia. Tracey Cox kirjoittaa, että toki on olemassa pareja, joista kummallakin on hyvin vähän kiinnostusta seksiin, mutta hän myös arvelee, että tällaiset parit ovat todellisuudessa harvinaisia.

– Jokainen, joka lopettaa seksin harrastamisen, riskeeraa parisuhteensa, seksiguru varoittaa.

Seksin harrastamiseen on monia hyviä syitä: stressi lievittyy, hyvä olo lisääntyy ja tunneyhteys kumppanin kanssa vahvistuu. Jos nämä eivät vakuuta, Tracey muistuttaa, että on helppoa unohtaa, kuinka mukavaa seksi oikeastaan onkaan.

Kunnes vastaan tulee kiinnostava kollega. Tai työmatkalla päätyy juttelemaan tuntemattomalle, jonka olemus yllättäen herättää halut.

Traceyn mukaan kumppanit voivat rakastaa toisiaan kuinka paljon tahansa, mutta on turhaa uskotella itselleen, että olisi immuuni kaiken maailman viettelyksille.

– Lopettakaa seksin harrastaminen keskenänne, niin riskinä on, että kumpikin alkaa haluta seksiä jonkun muun kanssa, hän kirjoittaa.

Lue myös:

Nämä asiat pilaavat seksielämäsi

Oudoimmat seksipulmat ja niiden kummalliset ratkaisut

Seksologi kertoo, miksi seksiä kannattaa harrastaa