Kyllä luistaa! Kuva: Shutterstock
Kyllä luistaa! Kuva: Shutterstock

Haluatko parempaa seksiä? Käytä liukuvoidetta!

Yksi tuubi olisi hyvä löytyä jokaisen parin yöpöydän laatikosta: liukuvoide. Jokin päivä sille saattaa olla todellista tarvetta, mutta saattaa se tuoda perusseksiinkin lisää luistoa.

1. Seksi on parempaa liukkarin kanssa

Kyllä, tutkitusti. Indianan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa ne naiset, jotka käyttivät liukuvoiteita, kertoivat nauttivansa seksistä enemmän. Liukuvoide vähentää kitkaa, mikä tekee seksin harrastamisesta miellyttävämpää molemmille.

2. Vesi vai silikoni?

Kannattaa käyttää oikeita, seksiin tarkoitettuja liukuvoiteita, sillä ne kestävät pidempään, eikä niissä ole aineita, jotka voisivat ärsyttää limakalvoja.

Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat kestäviä – joidenkin mielestä iho jää liukkaaksi vielä pesunkin jälkeen.

Vesipohjaisistakin saa luistoa, ja niitä voi vaikka välillä lisätä. Peniksen hyväilyyn käsin ne eivät sovi, koska ilma kuivattaa ne nopeasti.

3. Muista tämä kondomin kanssa

Sekä vesi- että silikonipohjaiset liukuvoiteet sopivat kondomin kanssa käytettäviksi. Sen sijaan öljyä tai rasvaa sisältävät voiteet – tai esimerkiksi keittiön kaapista löytyvät liukasteet – haurastuttavat lateksikondomia. Kumiallergikoille tarkoitetut kondomit kestävät myös öljypohjaisia liukuvoiteita.

4. Haaveiletko seksistä vedessä?

Siihen tarvitaan liukkaria. Vesi nimittäin vie kaiken luonnollisen liukasteen pois, ja tuntuma siellä voi olla ympäröivästä kosteudesta huolimatta kuivakka. Sipaisu silikonipohjaista liukuvoidetta auttaa.

5. Ei tehdä siitä numeroa

Naiselle kiihottuminen voi olla välillä helpompaa, välillä vaikeampaa. Joka tapauksessa esileikkiä ei sovi unohtaa. Kosteuden puute alapäässä ei välttämättä johdu siitä, ettei naista haluta, vaan limakalvoja voivat ärsyttää tai kuivattaa esimerkiksi hormonaaliset ehkäisyvalmisteet. Myös vaihdevuodet aiheuttavat kuivuutta.

Lähteet: Daily Mail, Helsingin Sanomat, She Knows, Women’s Health

Lue myös:

Totuus tiukoista ja löysistä naisista

Elvytä huono seksielämä – viisi helppoa vinkkiä

Tämä helppo keino parantaa seksielämääsi heti