Juhlien jälkeen seksi ei välttämättä ole pelkkää ilotulitusta. Kuva: Sanoma-arkisto
Juhlien jälkeen seksi ei välttämättä ole pelkkää ilotulitusta. Kuva: Sanoma-arkisto

Ihanaa romantiikkaa vai kaksi väsynyttä juhlijaa? Viisi naista kertoo, mitä hääjuhlan jälkeen kammarissa oikeasti tapahtui.

1. Hormonit ja tädin haamu häiritsivät kokemusta

”Olin etukäteen laskeskellut, että kuukautiset osuisivat juuri häiden tienoille. Menkkoja siirtääkseni olin hommannut apteekista keltarauhashormonipillereitä. Aloin syödä niitä muutama päivä ennen häitä, ja hormonitoimintani meni siitä niin sekaisin, että hääyönä ei olisi voinut vähempää tehdä mieli.

”Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa.”

Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa. Täti oli toki poissa jaloista, mutta hänen haamunsa taisi kummitella.” Alisa, 41

2. ”Seksi oli ihan hyvää”

”Hääyöstä on jäänyt huomattavasti paremmin mieleen ihana, kylpyammeella ja upealla maisemalla varustettu sviitti kuin seksi. Aloimme kyllä riisua heti sviittiin päästyämme, mutta juuri kun olimme kuoriutuneet vaatteistamme, huonepalvelu koputti ovelle.

Minä kiskoin mekon suurin piirtein etupuolelta päälle, ja mies meni piiloon toiseen huoneeseen, jotta huonepalvelu pääsi tuomaan kuohuvat ja suklaat. Seksi oli hyvää, mutta ei kauhean mieleenpainuvaa, mikä oli ihan ok. Sen jälkeen nukuimme kuitenkin yön hyvin.” Ninni, 25

3. ”Ei käynyt edes mielessä”

”Seksi ei käynyt hääyönä edes mielessä. Olimme ihan puhki juhlimisesta ja tanssimisesta, mutta myös kaikista hääjärjestelyistä. Yövyimme kaveriporukan kanssa hääyötä varten vuokratussa mökissä, jossa myös jatkoimme juhlimista.

”Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat.”

Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat. Ja niin kovaäänisesti, että me kaikki muut mökissä yöpyneet jouduimme touhua kuuntelemaan.” Iida, 40

4. Villimpää kuin haaveissa

”Meillä oli itse asiassa mieheni kanssa todella kuuma hääyö! Olin kuullut paljon tarinoita siitä, että silloin väsyttää, ei jaksa ja molemmat nukahtavat heti kun hotelliin pääsevät. No ei meillä!

Seksi oli paljon villimpää kuin olisin odottanut, ja tunnelma oli todella latautunut. Muistelemme edelleen silloin tällöin vielä vuosia myöhemmin hääyötämme pilke silmäkulmassa.” Mira, 34

5. ”Hääyön taika oli nopea”

”Menimme naimisiin kesäkuussa viisi vuotta sitten, järven rannalla synnyinseudullani. Lähdimme hääpaikasta taksilla kohti hotellia kahden aikaan yöllä. Sviitissämme oli kylpyammeen lisäksi sauna, ja totta kai se piti laittaa päälle. Esitimme kummatkin, että ei tässä vielä nukuta, vaikka todellisuudessa olimme rättiväsyneitä. 

Siinä sitten saunoimme yömyöhään, ja kävimme läpi ihanan päivän tapahtumia. Emme syöksyneet toistemme syliin saunan kuumuudessa.

”Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.”

Olin ostanut maagista yötä varten vaaleanpunaisen yöpaitahepenen. Se oli sopivasti läpinäkyvä, mutta samalla herkkä. Saunapuhtoisena virittäydyin yöasuuni, ja kömmimme yhdessä pehmeään sänkyyn. Itse hääyön taika oli nopea, mutta kahden väsyneen ihmisen kelpo suoritus kuitenkin. Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.

Aamulla emme enää uusineet suoritustamme, vaan pötköttelimme pitkään ja söimme yhdessä ihanan aamiaisen.” Venla, 32

Hei avioitunut, millainen seksikokemus sinulta jäi hääyöltä? Kerro alla olevalla lomakkeella!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys