Me Naiset
|
Jenni Junkala
Jos pidetään tänään vaan kädestä, kun mä olen ottanut muutaman... Kuva: Shutterstock
Jos pidetään tänään vaan kädestä, kun mä olen ottanut muutaman... Kuva: Shutterstock

Uusi kunnianhimoinen kännykkäsovellus holhoaa humalaisia teinejä tekemästä elämänsä virhettä – ja saattaa estää jopa raiskauksen.

Seksi on kyllä hankala asia ottaa puheeksi. Tekisi kovasti mieli, mutta ei kehtaa kysyä suoraan, että "harrastetaanko seksiä?" Kun sekään ei ole varmaa, haluaako myös toinen.

Tulevaisuudessa tällaiset jahkailuongelmat saattavat olla historiaa. Syyskuussa Applen sovelluskauppaan ilmestyi uusi sovellus, Good2Go, jonka avulla varmistetaan, haluaako toinen seksiä.

Näin se toimii: Sovellus ladataan omalle puhelimelle ja avataan. Puhelin annetaan Sille Kiinnostavalle tyypille. Puhelimen avulla hän saa kertoa, haluaako myös seksiä. Sovellus kysyy tämän jälkeen, onko vastaaja humalassa, ja muistuttaa, että liian humalassa seksin harrastaminen ei ole hyvä idea. Slate.comin mukaan kännykän näprääminen ja "suostumuksen" antaminen kestää useita minuutteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuulostaa vaikealta. Eikö ole ihan yhtä kiusallista vongata kännykän avulla kuin suullisesti? Pakitkin tulevat samalla todennäköisyydellä. Sovelluskehittäjät ovat kuitenkin olleet hyvällä asialla, ja Good2Go on suunnattu ensisijaisesti teineille: tiedättehän sen kansanosan, joka on  kommunikoinnissaan ja seksiasioissa vielä ihan virallisestikin harjoitteluasteella. Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa säädettiin myös juuri laki, jonka mukaan seksi on raiskaus, jos toinen osapuoli ei ole varmistanut haluavansa sitä. Good2Go-sovelluksen tarkoitus onkin varmistaa, että kummatkin haluavat samaa asiaa, parantaa seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja jopa estää raiskauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marie Claire -lehti muistuttaa sovellusta käsittelevässä artikkelissaan, että jos ketään ei painostettaisi seksiin, ei tällaisia sovelluksiakaan tarvittaisi. Kunpa tilanne olisi sellainen.

Lähteet: Marie Claire, Slate

Lue myös:

Auttaako kännykkäsovellus löytämään sisäisen rauhan?

Tuleeko happn-sovelluksesta uusi Tinder?

Näyttelijä Tom Hanksin erikoisesta intohimosta syntyi hittisovellus

Vuoden kuumottavin sovellus on täällä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla