Uskaltaisitko lähteä ruokakaupasta löytyneen flirttailijan matkaan vaikka haluaisitkin? Kuva: Shutterstock
Uskaltaisitko lähteä ruokakaupasta löytyneen flirttailijan matkaan vaikka haluaisitkin? Kuva: Shutterstock

Väkivallan pelko saa naiset varomaan seksiä tuntemattomien kanssa, mutta oikeissa olosuhteissa...

Jos joku vielä kuvittelee, että ainoastaan miehet ovat valmiita harrastamaan satunnaista seksiä ja naiset ajattelevat seksin kuuluvan lähinnä parisuhteeseen, nyt on aika päivittää tiedot. Naiset ovat nimittäin aivan yhtä halukkaita satunnaiseen seksiin kuin miehetkin, todistaa tutkimus.

Käsitys siitä, että seksi tuntemattoman ihmisen kanssa kiinnostaisi enemmän miehiä kuin naisia, on pohjautunut lähinnä vuonna 1989 tehtyyn tutkimukseen. Sen mukaan miehet tarttuvat naisia herkemmin heille esitettyyn seksiehdotukseen.

Saksalaisen Johannes Gutenbergin yliopiston tutkijat kyseenalaistivat vanhan tutkimuksen väitteen ja halusivat selvittää, onko tutkimustulokseen voinut vaikuttaa esimerkiksi seksuaalisen väkivallan pelko tai muut kulttuurisidonnaiset asiat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeeseen osallistuneet koehenkilöt, 60 heteroseksuaalia miestä ja naista, luulivat testaavansa nettideittisivustoa. Naisille näytettiin miesten kuvia ja miehille naisten, ja heille kerrottiin, että kuvien henkilöt olisivat kiinnostuneita tapailemaan heitä tai harrastamaan seksiä heidän kanssaan. Jos myös koehenkilöt olivat valmiita hyppäämään punkkaan kuvan henkilön kanssa, parille luvattiin järjestää seksitreffit, joita videokuvattaisiin ensimmäiset 30 minuuttia. Kuvaamislupauksen tarkoituksena oli lisätä koehenkilöiden turvallisuuden tunnetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun naisten ei tarvinnut pelätä turvallisuutensa puolesta, selvisi, että he olivat aivan yhtä innokkaita tarttumaan tuntemattoman seksitarjoukseen kuin miehetkin.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Tällaista seksiä on kokeiltava edes kerran – 50 vinkkiä

20 seksiväittämää – naiset eri elämäntilanteissa vastaavat

Salasuhteestako se oikea?

Paljon seksikumppaneita, vähän ystäviä

Sisältö jatkuu mainoksen alla