Tekosyyt ja laiskuus jonkkaan: seksielämään kannattaa puuttua jo ennen kuin se muuttuu tylsäksi.

Rutiinit. Niissä ei muuten ole mitään vikaa, mutta seksielämässä rutinoituminen on merkki siitä, että kohta on tulossa kuivaa. Jos tunnistat itsesi seuraavista lauseista, kokeile jotain uutta ja virkisty!

1. "Mitä niillä seksikkäillä alusvaatteilla tekee. Nehän on tarkoitus ottaa pois."
Joo joo, mutta koko päivän on kivempi olo, jos alla on jotain edes vähän naurettavaa. Nettikauppoja kreisin seksisyksyn tarpeisiin piisaa!

2. "Viime kerta jossain muualla kuin makkarissa oli, ööh, mites se, viime kesänä kun oltiin mökillä."
Kylppärissä, portaikossa, kynnysmatolla ja eteisessä on epämukavampaa, mutta myös luovempaa.

3. "Ai jotain ruokajuttuja sängyssä? Jäikö niitä sipsejä vielä?"
Kokeile vaikka sitä klassista kermavaahtopelleilyä sängyssä. Se on kuumaa, siksi se on klisee.

4. "Hiusteni väri vaihtuu tiuhemmin kuin seksiasento."
No mutta asentojahan on yllättävän paljon, täälläkin 36 uutta.

5. "Melkein oli aamulla seksiä, mutta painoin kuitenkin torkkunappulaa ja puolisokin oli että 'hyvä, kiitos'."
Orgasmilla alkava päivä on parempi päivä. Täältä aamuseksivinkkejä!

6. "Seksilelut ovat polttarijuttuja."
Höpö höpö. Ne ovat juttuja, jotka tekevät seksistä nautinnollisempaa. Ei mitään noloa enää 2000-luvulla. Toimitetaan kyllä myös huomaamattomissa pakkauksissa, jos käyt nettikaupasta ostamassa.

7. "Teeskentelen orgasmeja suunnilleen yhtä usein kuin jalkapalloilija Arjen Robben teeskentelee kaatuvansa."
Lopetapa se teeskentely, rentoudu, ota puheeksi ja innovoi itsellesi hauskempi seksielämä.

8. "Esileikkimme kestää sen ajan, joka menee kondomin etsimiseen."
Neuvoja parempaan kiihottumiseenkin on saatavilla.

9. "En kyllä muista, milloin olisin viimeksi masturboinut."
Olisiko aika? Kun itse auttaa itseään, saa varmasti.

10. "Viettelen puolisoni avaamalla rintaliivieni hakasen."
Hänelläkin saattaa olla tylsää – keskity, niin keksit varmasti jotain uutta.

11. "Ei siinä kauaa kestä. Harmi kyllä, ei siitä paljoa sitten saakaan."
Ehkä tarvittaisiin annos lisäromantiikkaa?

12. "Suuseksissäkin hiihdetään melko tuttua latua."
Ei se mitään, jos se toimii, mutta mitäpä haittaa uudesta asennosta olisi.

Lähde: Women's Health Magazine

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys

 

Kysyimme lukijoiltamme, miten parisuhteen vallanneesta seksittömyydestä pääsee eroon. Koostimme vastauksista parhaat vinkit.

1. Ehdota seksiä suoraan.

Aina seksilakon katkeamiseen ei tarvita sen kummempia vippaskonsteja, kertoo 49-vuotias nainen:

”Lapsiperheen arki ja muutenkin raskas elämäntilanne johti meillä siihen, ettei seksiä ollut lainkaan. Kynnys ehdottaa seksiä kasvoi, kun tauko piteni. Yli vuoden kuivan kauden jälkeen tartuin härkää sarvista ja ehdotin seksiä suoraan, kun olimme kahdestaan kotona ja lapset muualla. Puoliso ilahtui ja oli heti mukana. Siitä se sitten lähti.”

”Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

2. Järjestäkää seksille aikaa.

Seksittömyys voi johtua yksinkertaisesti siitä, ettei seksille järjestetä aikaa. Tämän ovat huomanneet niin tutkijat kuin kyselyymme vastannut 42-vuotias nainen. Hänen vinkkinsä kuivan kauden selättämiseen on se, että seksi kannattaa rustata allakkaan:

”Kun seksiä ei kuulunut vuoteen, säikähdin. Ajattelin, että tilanne on mennyt jo liian pitkälle ja kohta se jää päälle. Kerroin huoleni puolisolle. Onneksi hän ymmärsi ja oli samaa mieltä. Seuraava askeleemme oli se, että järjestimme toden teolla kahdenkeskistä aikaa ja rauhaa. Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

3. Keskustelkaa, keskustelkaa, keskustelkaa.

Tutkimusten mukaan ne parit, jotka puhuvat seksistä, myös harrastavat sitä enemmän ja ovat seksielämäänsä tyytyväisempiä. 23-vuotias nainen kertoo, että hänen kuiva kautensa on helpottanut keskustelujen avulla:

”Suhteessamme on ollut seksittömiä aikoja sen takia, että minulla on välillä kipuja, jotka estävät yhdynnän kokonaan. Kumppaniani harmittaa asia todella paljon. Siksi se häiritsee minuakin enemmän. Tilanteeseen on auttanut se, että puhumme ja mietimme asialle myös ratkaisua yhdessä.”

”Pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä.”

4. Osoittakaa hellyyttä muutenkin kuin seksillä.

”Yhdessä vaiheessa suhdettamme seksiä ei ollut melkein vuoteen. Syynä oli kummankin sairastelu, stressi ja rahahuolet, jotka aiheuttivat riitoja. Niinä aikoina parhaiten toimi se, että pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä. Myös sen ymmärtäminen, ettei sairastumiselle voi mitään, auttoi”, 42-vuotias nainen kertoo.

5. Antautukaa irtiottoon!

Joskus arjesta irtautuminen tekee monessa mielessä hyvää. 48-vuotias nainen kertoo, että hänen parisuhteessaan seksitön kausi on aina onnistuttu selättämään lähtemällä lomalle.

”Totaali irrottautuminen arjesta, aurinko ja lämpö toimivat”, hän kertoo.

Myös 45-vuotias vastaaja on samoilla linjoilla:

”Harrastamme seksiä silloin, kun saamme olla kahden. Kaupunkilomat ja pienet irtiotot arjesta ruokkivat parisuhdettamme.”

Jos ulkomaille lähteminen ei onnistu, kokeilkaa matkailua kotikaupungissa! Lue lisää täältä

6. Jos ongelma on kumppanissasi, yritä ymmärtää häntä.

Joskus haluttomuus liittyy voimakkaasti elämänvaiheeseen. Esimerkiksi stressaava työtilanne voi viedä seksi-innon mennessään. Näin kävi myös 52-vuotiaan vastaajan kumppanille:

”Yritin ehdottaa toiselle lääkehoitoa, mutta hän kieltäytyi avusta. Lopulta tilanne hellitti kuukausien jälkeen nopeasti, kun stressi laski. Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta. Se vain pahentaa tilannetta.”

7. Kokeile seksileluja.

Jos kumppanin kanssa seksi ei luista, omasta nautinnostaan voi pitää huolta myös ihan itsenäisesti. Tästä muistuttaa usea kyselymme vastaaja. Joskus oma kiihottuminen voi myös auttaa kumppania innostumaan seksistä:

”Älä pelkää harrastaa itsetyydytystä toisen ollessa läsnä. Se voi auttaa paljon”, vinkkaa 52-vuotias nainen.

”Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta.”

8. Ajattele, että se on vaihe.

Kaikissa suhteissa seksi ei ole aina se ykkösjuttu – eikä tarvitsekaan olla. Siksi pidemmän seksittömän hetken keskellä kannattaa muistaa nämä 45-vuotiaan naisen sanat:

”Syyllisenä tai syyllistettynä ongelma ei mene pois. Siksi kannattaa ennen kaikkea pohtia, mikä riittää teidän suhteessa ja onko molemmat samaa mieltä. Kuiva kausi on jo sanana hupsu. Kannattaa mieluummin ajatella, että nyt elämään kuuluu tällainenkin vaihe.”