No nyt on tilaa mielikuvitukselle! Kuva: Shutterstock
No nyt on tilaa mielikuvitukselle! Kuva: Shutterstock

Miksi odottaisit lomaan asti? Vuokraa huone vaikka lähimmästä hotellista – sekin toimii!

Arjesta irrottautuminen tekee hyvää – myös seksielämälle. Nyt siihen on löytynyt myös tieteellinen selitys: hotellin sängyssä peuhatessa aivot tuottavat erilaisia kemiallisia reaktioita kuin kotisängyssä sanoo seksineuvoja, psykoterapeutti ja parisuhdekirjailija Ian Kerner Huffington Postissa.

– Hotellihuoneessa on uutuudenviehätystä, joka lisää aivoissa dopamiinin eritystä. Dopamiinilla on merkittävä rooli seksuaalisessa kiihottumisessa, Kerner sanoo.

Dopamiini on keskushermoston välittäjäaineena toimiva hormoni, joka tunnetaan myös mielihyvähormonina.

Sen lisäksi, että hotellissa on uutuudenviehätystä, se myös vähentää ahdistuneisuutta. Toisin kuin usein kotona, hotellissa ei ole tekemättömistä askareista muistuttavia pyykkikasoja, järjestämättömiä kirjahyllyjä, lukemista odottavia opuksia tai lasten valokuvia. Hotelli tarjoaa sopivan hengähdystauon ja hetkellisen paon todellisuudesta.

– Kiihottuakseen etenkin naisten tulisi voida kytkeä pois päältä aivoistaan ne alueet, jotka reagoivat stressiin ja ahdistukseen. Hotelli tarjoaa luksusta, joka automaattisesti auttaa ihmisiä unohtamaan ahdistuksensa, Kerner toteaa.

Valitse hyvä huone

Kernerin mukaan hotelliin kirjautuminen on jo itsessään lupaus hemmotella itseään. Hyvä valaistus, kalliit lakanat ja kynttilät avittavat oikeaan tunnelmaan.

– Hotelleissa on jotain kaihoisaa ja ylellistä, joka saa olon tuntumaan tavallista seksikkäämmältä.

Eli jos haaveilee vipinästä vällyjen välissä, kannattaa ehkä valita se ripauksen enemmän luksusta sisältävä hotellihuone.

Ei siis ihme, että juuri lomiin kohdistuu kiihkeitä toiveita.

Lomaseksi on tärkeää peräti 89 prosentille alle 35-vuotiaista miehistä, paljastuu Tjäreborgin teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui yli 2 600 miestä. Myös isät odottavat lomalta intiimejä hetkiä. 84 prosenttia heistä pitää lomaseksiä tärkeänä osana lomaa.

Ja toisaalta, miksi edes odottaa lomaan asti! Mikä estää varaamasta lähistöltä hotellihuonetta vaikka vain yhdeksi, kiihkeäksi yöksi? Miten ihanaa olisikaan lähteä yhdessä vietetyn yön jälkeen töihin hotelliaamiaisen kautta.