Taistelu ajasta vain kiihtyy: nyt seksiäkin on yhä vähemmän kuin aikaisemmin.

Jättiläispandojen sukupuuttoon kuoleminen on lähellä kuulemma paitsi siksi, että niiltä vähenee elintila myös siksi, että niitä ei kiinnosta paritella.

Ihmisiä kyllä riittää maapallolla, mutta muuten meillä on yhteisiä ongelmia pandojen kanssa: lajimme harrastaa yhä vähemmän seksiä.
Tiede uutisoi samanlaisista havainnoista eri puolilta maailmaa:

Japani

Vuoden 2010 tutkimuksessa kävi ilmi, että seksittömyys on Japanissa yhä yleisempää: naimisissa olevista alle viisikymppisistä japanilaisista 40 prosenttia ei ollut harrastanut seksiä edellisen kuukauden aikana. Samassa kyselyssä kartoitettiin nuorten asenteita: 36 prosenttia 16–19-vuotiaista pojista kertoi pitävänsä seksiä yhdentekevänä tai vastenmielisinä, ja tytöistä peräti 59 prosenttia suhtautui yhtä kielteisesti.

Iso-Britannia

Viime vuonna tehty tutkimus paljasti, että 16–44-vuotiaat britit harrastavat nykyään seksiä hieman alle viisi kertaa kuukaudessa. 2000-luvun alussa vastaava lukema oli yli kuusi kertaa kuussa.

Suomi

Suomalaisten yhdynnät ovat vähentyneet vuodesta 1999 vuoteen 2007 20 prosentilla, noin yhteen yhdyntään kuussa. Tiedon tarjoaa sosiologi Osmo Kontula kirjassaan Halu & intohimo.

Mutta miksi tämä on tämmöistä? Onko kyseessä luonnon oma keino ratkaista väestönkasvuongelma? Vai onko meillä ihmisillä vain niin paljon kaikkea muuta kiinnostavaa puuhaa, että kukaan ei jaksa paneskella? Ehkä tämä jälkimmäinen on oikea syy. Ainakin äkkiseltään tulee mieleen 30 muutakin kivaa asiaa.

Lue myös:

Miksi juuri hän viehättää sinua?

20 seksifaktaa, joita tarvitset elämässäsi

Nainen voi saada orgasmin vain yhdellä tavalla

Viikon eläinvideo – kukapa ei pandaa rakastaisi