Sängyssä on pidettävä huoli etenkin omasta nautinnostaan. Kuva: Shutterstock
Sängyssä on pidettävä huoli etenkin omasta nautinnostaan. Kuva: Shutterstock

Tuoreen kyselyn mukaan mies ei välttämättä tunnista naisen orgasmia. Totta on sekin, että suomalaisnaiset saavat orgasmin joka toinen rakastelukerta.

Varattujen seuranhakuun tarkoitetun Ashley Madison -sivuston kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa miehistä ei välttämättä tunnista naisen orgasmia. Miltä tällainen tulos kuulostaa, tutkimusprofessori Osmo Kontula?

– Kyselyyn on vaikea ottaa suoraan kantaa. Ihmiset ilmaisevat nautintoa eri tavoin. Tällaista epätietoisuutta on kyllä suomalaistenkin tutkimusten mukaan, Kontula sanoo.

Orgasmi joka toinen kerta

Suomalainen seksi -seurantatutkimuksessa kävi ilmi, että naiset saavat orgasmin joka toisella rakastelukerralla. Nuoret naiset eivät saa juurikaan enempää orgasmeja kuin keski-iän ylittäneet naiset. Nuoret naiset ja miehet ovat kuitenkin tasa-arvoisempia keskenään kuin ikääntyneet, ja ylipäätään suhtautuminen seksiin on muuttunut vuosi vuodelta avoimemmaksi.

– Nuorilla naisilla on lähes yhtä paljon vaikeuksia kokea orgasmi kuin ikääntyneillä naisilla. On mysteeri, miksi näin on, Kontula pohtii.

Orgasmeja haluavaa professori kehottaa keskittymään ja olemaan riittävän itsekäs. Seksissä pitäisi elää hetkessä kaikilla aisteillaan ja saisi ensisijaisesti kantaa huolta omasta nautinnostaan.

– Jotta pari voi nauttia rakastelusta, molempien on vastattava omasta nautinnostaan. Kannattaa siis kehittää omaa nautintoaan, Kontula kannustaa.

Lue myös:

7 vinkkiä: näin säilytät seksivireen myös loman jälkeen

Pidätkö itseäsi lemmenguruna? Älä usko ainakaan näihin seksimyytteihin

Tulevaisuudessa ehkäisystäsi saattaa huolehtia kauko-ohjattava mikrosiru