Tutkimuksen valossa tämä nainen elää todennäköisesti onnellisessa parisuhteessa. Kuva: Shutterstock
Tutkimuksen valossa tämä nainen elää todennäköisesti onnellisessa parisuhteessa. Kuva: Shutterstock

Tutkijoiden mukaan naisen orgasmilla on iso merkitys koko parisuhteen onnellisuuteen.

Asiantuntijat tuntuvat aina hokevan, että hyvässä seksissä tärkeintä on matka ei päämäärä. Eli että ei se mitään, jos hekuman huippu jää saavuttamatta, tärkeintä on, että tuntuu hyvältä ja molemmilla on kivaa.

Tuoreen tutkimuksen valossa tilanne ei ehkä olekaan ihan tämä. Ei ainakaan jos haluaa onnellisen parisuhteen.

The Journal of Sexual Medicine -julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan orgasmit paljastavat sen, kuinka onnellinen ihminen on parisuhteessaan. Tutkimukseen osallistui 85 tsekkiparia, jotka olivat iältään 20–40-vuotiaita. Pariskuntien kummatkin osapuolet vastasivat erikseen kyselyyn, jossa kartoitettiin muun muassa sitä, kuinka tyytyväisiä he ovat suhteeseensa ja seksielämäänsä, miten hyvin heidän partnerinsa ymmärtävät heidän halujaan, millaista heidän tyypillinen seksielämänsä on ja kuinka usein he saavuttavat orgasmin.

Naisten vastauksista paljastui, että heidän tyytyväisyytensä parisuhteeseen oli vahvasti sidoksissa yhdynnässä saatujen orgasmien määrään. Myös miehet osoittautuivat olevan seksuaalisesti sitä tyytyväisempiä, mitä enemmän heidän kumppaninsa saavat orgasmeja.

Tutkijoiden mukaan naisen orgasmilla on siis suuri merkitys koko parisuhteen onnellisuuteen.

Toisaalta siinä tiedossa tuskin on mitään uutta, että onnellisessa suhteessa elävät ovat yleensä myös tyytyväisimpiä seksielämäänsä. Eli siinä missä orgasmit auttavat saavuttamaan onnellisemman suhteen, onnellinen suhde auttaa vastaavasti saamaan enemmän orgasmeja.

Lähde: Womens Health

Lue myös:

Nainen voi saada orgasmin vain yhdellä tavalla

Tutkimus: Lesbot saavat enemmän orgasmeja kuin heteronaiset

Floridalaisnainen: ”Saan 50 orgasmia päivässä!”

Ikuisuuskysymys: Onko g-pistettä olemassa?

Tiedätkö, millä toalla orgasmimme ovat?