Parisuhteessakaan ei kannata jäädä sohvalle plösöilemään. Kuva: Shutterstock
Parisuhteessakaan ei kannata jäädä sohvalle plösöilemään. Kuva: Shutterstock

Nainen! Jos haluat lisää seksiä, kokeile patistaa miehesi salille.

Jos makuuhuoneen puolella ei tapahdu tarpeeksi, kannattaa ottaa tarkasteluun miehen liikuntaviikko.

Journal of Sexual Medicinessä julkaistun tutkimuksen mukaan liikunnan harrastaminen nimittäin saattaa olla yksi selitys sille, miksi toisilla on enemmän seksiä, toisilla vähemmän.

US News uutisoi tutkimuksesta, jossa lähes 300 mieheltä selvitettiin sekä heidän harrastamansa liikunnan että seksin määrää. Heiltä kysyttiin muun muassa erektioiden määrästä ja laadusta sekä orgasmeista ja yleisestä seksuaalisesta suorituskyvystä.

Muita parempi seksielämä oli niillä, jotka harrastivat liikuntaa. Tutkijoiden mukaan salaisuutena oli se, että he harrastivat viikoittain joko kaksi tuntia raskasta, kolme ja puoli tuntia kohtuullisen rasittavaa tai kuusi tuntia kevyttä liikuntaa. Lajilla ei ollut väliä.

Vähäisen liikunnan lisäksi diabetes, korkea ikä, tupakointi ja sydänsairaudet olivat yhteydessä heikompaan seksielämään. Liikunnan on jo aiemmissa tutkimuksissa todettu vaikuttavan esimerkiksi kykyyn saada erektio.

Vaikka salireissu siis olisikin pois yhteisestä ajasta, se saattaa silti kannattaa. Hyvässä kunnossa nimittäin jaksaa paremmin – myös makuuhuoneessa.

Lue myös:

Pelkät lihakset eivät riitä – sixpackin lisäksi halutaan näkyvät suonet

Vihaatko rääkkitreeniä? Tutkimus tuo siitä vapautuksen

Tämä arkipäiväinen asia ratkaisee parisuhteen onnellisuuden