Kyllä nyt naurattaa. Kuva: Shutterstock
Kyllä nyt naurattaa. Kuva: Shutterstock

Hyvä seura lupaa hyvää myös sängyssä.

Kyllä vain, nyt tämäkin on tutkittu: naiset saavat eniten orgasmeja harrastaessaan seksiä hauskoina pitämiensä miesten kanssa. Hyvään seuraan hakeutuminen ei siis todellakaan ole turhaa.

Evolutionary Psychologyssa julkaistun tutkimuksen mukaan huumorintajuiset tyypit ovat yleensäkin kelpo kumppaneita. Psychology Todayn mukaan huumorintaju on myös merkki älykkyydestä – ominaisuus, jota naiset usein kumppaniltaan odottavat.

Tutkimukseen osallistui 44 miehen kanssa parisuhteessa olevaa naisopiskelijaa. Vain vaginaorgasmit laskettiin mukaan, koska ne liittyvät läheisimmin lisääntymiseen.

Huumorintajuisen ihmisen kanssa pariutuminen todella kannattaa, sillä tutkimuksen mukaan huumori ja seksuaalinen nautinto kulkevat käsi kädessä. Ne naiset, jotka kuvailivat miehensä huumorintajua loistavaksi, saivat enemmän ja voimakkaampia orgasmeja kuin muut. Naisten mukaan huumorintajuiset kumppanit olivat myös älykkäämpiä, luovempia ja parempia johtajia. Sen lisäksi, että seksiä oli enemmän, naiset myös kokivat olonsa turvallisemmaksi ja sitoutuneemmaksi ollessaan yhdessä huumorintajuisen miehen kanssa.

Lisäksi naiset raportoivat saavansa sitä enemmän orgasmeja, mitä tyytyväisempiä ja ihastuneempia he olivat kumppaniinsa. Myös miehen tuloilla ja itseluottamuksella oli vaikutusta. Useammin huipulle pääsivät myös ne naiset, jotka olivat aloittaneet seksielämän aiemmin ja joilla oli ollut useampia seksikumppaneita.

Lue myös:

Seksi on ällöttävää, ja silti jotkut harrastavat sitä

Seksiä joka päivä? Näiden 13 syyn mukaan kyllä!

Oletko hyvä sängyssä? Nukkuma-asento paljastaa