Kokeile kumppanisi kanssa seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen kuuden viikon ohjelmaa, niin saatat yllättyä.

1. viikko

Mitä kuuluu, elämä? Mieti ihan aluksi näitä kysymyksiä:

Miksi haluatte parantaa seksielämäänne?

Onko siihen nyt oikea aika?

Kun elämä myllertää, se­ näkyy unessa, ruokahalussa ja seksuaalisuudessa. Stressi,­ suru ja suuttumus vaikuttavat siihen, tekeekö edes mieli.

Pitkässä parisuhteessa seksielämä on syklistä: vaisut ja vilkkaat kaudet vaihtelevat. Kannattaa muistaa, että moni lääkitys ja sairaus vaikuttaa libidoon, joten jos sellaisesta on kyse, ota aihe rohkeasti­ puheeksi sinua hoitavan­ tahon kanssa.

Hyvin pohdittu on puoliksi tehty. Sen takia ajattelutyölle ja avoimelle keskustelulle kannattaa järjestää aikaa.

Pohdittavaa: Kaipaatko lisää seksiä? Vai pitäisikö seksin­ olla toisenlaista? Tuntuuko siltä, seksiä pitäisi olla enemmän, vaikket sitä itse kaipaa?

Miten suhteenne voi­ makuuhuoneen ulkopuolella?­ Mitä teille kuuluu parina ja­ yksilöinä? Onko teillä ollut ennenkin hiljaista, minkä jälkeen seksielämä on elpynyt, vai onko nykyhetki selvä poikkeus?

Harjoitus: Nyt jutellaan. Pitkään yhdessä olleelle parille seksistä puhuminen voi olla hankalampaa kuin sen harrastaminen. Mutta ajatuksen­lukijoita ette ole. Kommunikaatiota kannattaa vetreyttää – puhukaa siis seksistä puhumisesta ja siitä, mitä ajatuksia se herättää.

2. viikko

Nuku hyvin, käy shoppailemassa. Kaikki, mikä lisää iloa ja jaksamista, kuten riittävä uni, liikunta ja fiksu ruoka, tekee hyvää myös seksille.

Tee tällä viikolla asioita, jotka tuntuvat itsestä erityisen hyviltä, ja opettele asettamaan niitä etusijalle. Se auttaa nauttimaan omasta eroottisuudesta ja aistillisuudesta.

Miltä oma kroppa tuntuu? Seksistä on vaikea nauttia, jos­ vihaa vartaloaan. Herättele ja helli kehoasi tavoilla, jotka toimivat sinun kohdallasi – todennäköisesti tiedät, mitä olet vailla.

Ja sitten kannattaa toimia:­ osta kivoja vaatteita, lähde joogatunnille tai varaa hieronta. Jos toiminta meinaa jäädä aikomukseksi, kerro kumppanillesi, mitä aiot tehdä. Saat todennäköisemmin aikaiseksi.

Seksille ja seksuaalisuudelle kannattaa raivata tilaa myös omista ajatuksista. Fantasia on juhlava sana, mutta yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa ihanaa ajatusta seksistä. Fantasiat opastavat, mitä haluat seksiltä. Sekin muuttuu iän myötä siinä missä muutkin kiinnostuksen kohteet.

Kun tutkii rauhassa omaa päätä ja kehoa, pystyy esittämään kumppanilleen entistä kirkkaampia ehdotuksia.

Pohdittavaa: Mitä voit tehdä sen hyväksi, että kokisit itsesi haluavammaksi ja haluttavammaksi? Mitä voit tehdä päivittäin ja viikoittain kehosi hyvänä pitämiseksi? Onko sinulla fantasioita? Millaisia? Onko niitä syytä päivittää ja höystää?

Harjoitus: Pidä kirjaa siitä, miten isot ja pienet muutokset arjessa ja elintavoissasi vaikuttavat mielialaasi ja siihen, miten suhtaudut seksiin, kumppaniisi, itseesi ja kehoosi.

3. viikko

Älylaitteet kiinni, suunnitelkaa lomaa. Ei, emme vieläkään usuta ryhtymään rakasteluhommiin. Edessä on kova paikka: on aika julistaa digi-detox.

Tämä ajanjakso on nimittäin pyhitetty keskinäisen yhteytenne vaalimiselle. Vaikka viettäisitte paljon aikaa yhdessä ja kokisitte pystyvänne puhumaan kaikesta, syvälliset keskustelut ja kiireettömät kohtaamiset jäävät helposti arjen jalkoihin. Se vaikuttaa myös seksiin.

Minimoikaa puhelinten ja ruutujen parissa vietetty aika. Kotihommista ja muista menoista kannattaa hoitaa vain pakolliset. Järjestäkää­ yhdet kunnon treffit – tehkää jotain erityistä, minkä eteen näette vähän vaivaakin.

Tunteita ei ole pakko ruotia. Tauoton syväluotaava keskustelu ei ole itsetarkoitus vaan se, että olette oikeasti vuorovaikutuksessa keskenänne. Siksi esimerkiksi lautapelin pelaaminen tai lomareissun suunnittelu yhdessä tekevät hyvää.

Idea on tehdä näkyväksi tapaanne olla yhdessä. On helppo tuudittautua uskoon, että tuntee kumppaninsa läpikotaisin. Silti jokainen muuttuu hitusen joka päivä. Tunnustele myös, kuka sinä nykyään olet kumppanisi seurassa. Mitä ajattelet siitä ihmisestä, joka olet nyt?

Pohdittavaa: Millainen yhteys teillä on? Kuinka kivaa teillä on yhdessä? Miten saisitte enemmän kivaa elämäänne? Koska olet tehnyt viimeksi jotain kivaa kumppanillesi? Miten sinä ja kumppanisi olette muuttuneet niistä ajoista, kun­ tapasitte? Mitä ajatuksia ja tunteita nousee pintaan, kun pysähdytte suhteenne äärelle? Mihin toimintaan ne tunteet kehottavat?

Harjoitus: Istukaa toisianne vastapäätä ja katsokaa toisianne viisi minuuttia silmiin sanomatta mitään. Pysykää paikoillanne, hengittäkää rauhallisesti, antakaa ajatusten ja kehontuntemusten tulla ja mennä omia aikojaan. Harjoitus kannattaa ajastaa, jotta siihen voi keskittyä.

Mitä näet kumppanissasi? Miltä katsominen tuntuu? Mitä oletat, että hän näkee sinussa?­ Jutelkaa harjoituksen jälkeen. Näennäisen yksinkertaista harjoitusta kannattaa tehdä monta kertaa, sillä kokemus saattaa vaihdella suuresti

4. viikko

Nyt saa koskea. Seksistä tulee helposti suoritus, jonka aikana pitäisi tehdä sitä ja tapahtua tätä. Suorittamisen takia ihminen alkaa helposti tarkkailla kriittisesti niin itseään kuin kumppaniaan, mikä verottaa nautiskelua. Hyvä vastalääke suorittamiselle on keskittyä muuhun kuin penetraatioon ja orgasmiin – ne voi jopa kieltää hetkeksi kokonaan. Keskittykää sen sijaan hierontaan, silittämiseen, halaamiseen, suuteluun ja hyväilemiseen.

Toinen seksiin liittyvä yleinen ajatus on, että seksin pitää olla spontaania eikä siitä saa sopia. Kun elämä on tarpeeksi kiireistä, sopivaa hetkeä seksille saattaa joutua odottamaan todella pitkään.

Kokeilkaa seksin merkkaamista kalenteriin. Sekin voi helpottaa, että ajattelee ennalta sovittua eroottista kohtaamista kauniina, jopa pyhänä rituaalina. Sitä, mitä silloin varsinaisesti tehdään, ei taas kannata lyödä lukkoon – velvollisuudet ja seksi eivät sovi­ yhteen.

Pohdittavaa: Mikä tekee seksistä seksiä? Mikä tekee seksistä hyvää, entä huonoa? Mistä otat itse paineita? Mikä saa sinut tuntemaan, että olet seksin aikana yhteydessä kumppaniisi? Mitä penetraatio ja orgasmi sinulle merkitsevät? Onko teillä ollut joskus erityisen ikimuistoista, ja mikä siitä teki ihanaa?

Harjoitus: Tästä klassisesta läheisyysharjoituksesta on monta versiota. Perusidea on, että toinen osapuoli on antavana osapuolena ja toinen vastaanottaa kosketusta ja­ hyväilyjä 20 minuutin ajan. Lyhyemmästäkin ajasta voi aloittaa. Sen jälkeen vaihdetaan vuoroa.

Harjoituksen voi tehdä vaatteet päällä tai alasti, ja erogeeniset alueet tai jotkin niistä voidaan ottaa harjoitukseen mukaan tai olla ottamatta.

Samaan aikaan jutellaan: Harjoituksen aikana vastaanottava puoli jakaa kokemustaan antavalle osapuolelle, joka voi myös kysellä, kunhan puhuminen ei vie liikaa huomiota.­ Tätäkin harjoitusta kannattaa tehdä monta kertaa.

5. viikko

Sitten hurvittelemaan! Onko seksi teillä aina­ samanlaista?

Monille pariskunnille­ kehittyy oma, sinänsä toimiva seksikäsikirjoitus, jota toistetaan juuri sen takia, että se toimii, ainakin joten kuten. Ujous, pelko ja­ mukavuudenhalu voivat­ estää kokeilemasta uutta.

Miksi korjata jotain sellaista, mikä kuitenkin toimii? Siksi, että siten seksiin voi löytyä uusia sävyjä, vaikkapa huumoria tai himoa. Jos sängyn tapahtumat tietää minuutilleen ennalta, kuuluu asiaan kaivata vaihtelua. On aivan sama, mitä teette, kunhan teette jotakin uutta.

Ja ei paineita, tämä­ kokeilu ei voi mennä pieleen. Yhden kerran perusteella ei kannata tuomita sitä, mitä yrititte, jos se tuntui edes vähän kutkuttavalta. Myös makuuhuoneessa harjoitus tekee mestarin. Iideoita voi ammentaa vaikka kama sutrasta, erotiikkaliikkeestä tai netistä.

Pohdittavaa: Onko jotakin, mitä sinun tekee mieli­ kokeilla, muttet kehtaa­ ehdottaa?

Miten suhtaudut kumppanisi ehdotuksiin? Millä­ perusteella kieltäydyt? Mistä uudesta lähteestä voisitte etsiä eroottista inspiraatiota? Missä rajasi menevät ja miksi?

Harjoitus: Kirjoittakaa kumpikin lapuille asioita, joita haluaisitte seksissä­ kokeilla. Pankaa laput purkkiin, ja arpokaa, mitä sillä kerralla teette.

Purkin voi halutessaan ottaa vakikäyttöön.

6. viikko

On aika kiittää. Miten meni? Oliko teillä hauskaa ja opettavaista, vai poikiko kuuri kriisin parisuhteeseen?

Kokeilun huolellinen jälkipuinti on yhtä tärkeä kuin­ alkuinventaario. Kuurit ovat vain kuureja: ne toimivat parhaimmillaan ponnistuslautana pysyvämmälle muutokselle.

Jos pääsitte vauhtiin, hienoa. Kannattaa kuitenkin olla realisti ja varautua myös takapakkeihin. Kokeilun aikana on voinut selvitä, että suhteessanne on isoja ongelmia tai että jommallakummalla on henkilökohtaisia vaikeuksia. Silloin plussaa on se, että tiedätte ainakin, mihin hakea apua.

Pohdittavaa: Mikä toimi, mikä ei? Mikä tuntui hyvältä, mikä­ pahalta? Miten aiotte jatkaa?

Harjoitus: Kirjoittakaa kumpikin vähintään kymmenen kohdan lista siitä, mistä kaikesta olette kiitollisia parisuhteessanne ja seksielämässänne. Lukekaa toistenne listat tai lukekaa ne toisillenne ääneen.

Kaikki seksikerrat eivät jää mieleen niiden upeuden takia.

Kysyimme syksyllä menaiset.fi:n lukijoilta, millaista on huono seksi. Vastausten perusteella voisi sanoa, että huono seksi on pelkästään sitä itseään. Touhusta puuttuu intohimo, toisen huomioon ottaminen ja kaikki lämpö.

”Huono seksi on pakkopullaa, joka ei tunnu henkisesti miltään”, 29-vuotias nainen kiteytti kyselyssämme.

Lue lisää: Pornon jäljittelyä, mekaanista jynkytystä – 10 naista kertoo, millaista on huono seksi

Pyysimme lukijoitamme myös kertomaan, millainen heidän kaikkien aikojen huonoin seksikokemus oli. Moni kertoi katuvansa yhden illan juttuja ja känniseksiä. Jotkut kertoivat, että jälkikäteen ajateltuna kaikki seksi entisen kumppanin kanssa oli ollut surkeaa.

Tällaiset seksikokemukset kyselyyn vastanneita kaduttivat:

  1. ”Yhdenillanjuttu jonka aamuna kumpikaan ei muistanut toisen nimeä. Toisen luota oli pakko kävellä nolona katukyltin alta, että tietää, mihin taksin pitäisi tulla.” Nainen, 51
  2. ”Huonoin seksikokemus oli ihan liian nopeaa soheltamista. Se tapahtui tyypin kanssa, jota tapailin aikoinaan. Touhu kesti valehtelematta vain puoli minuuttia, jos sitäkään. Suhde loppui sekin lyhyeen.” Nainen, 34
  3. ”Tyyppi kosketteli minua niin kovakouraisesti, että piti melkein estellä. Hän ei osannut kuunnellut toiveita hellästi koskettelusta, vaan vakuutteli, että tykkään kuitenkin. Aamuyöllä heräsin, että hän yritti tulla sisääni. Kokemus oli kaikin puolin epämiellyttävä.” Nainen, 30
  4. ”Kumppani tuli minuutissa, enkä tuntenut sen aikana mitään. Aktin jälkeen hän sanoi, että on pahoillaan ja lähtee pois, jotta voin hoidella itse itseni. Törkeää! Kokemus kadutti. Emme nähneet enää sen jälkeen. Hän laittoi kyllä viestiä, mutta minä en vastannut.” Nainen, 30
  5. ”Huonon seksikokemus oli yhdenyönjutun kanssa. Hän olisi sänkyyn mennessä halunnut, että ajelen häpykarvani. En todellakaan ajele vain yhden illan takia, haloo.” Nainen, 35
  6. ”Kumppanin kanssa ei ollut mitään esileikkiä. Hän vain makasi ja halusi minun tekevän kaiken työn. Hän ei kuunnellut yhtään toiveitani. Lopuksi käskin häntä hoitelemaan itsensä muualla ja aloin nukkua. Myöhemmin selvisi, että tyyppi oli varattu, vaikka olimme tapailleet jo hetken aikaa. Se oli todellinen pohjanoteeraus.” Nainen, 27
  7. ”Friends with benefits -tyyppisessä suhteessa tyyppi keskittyi aina vain itseensä. Hän laukesi aina liian nopeasti – monesti jo ennen kuin ehdimme edes ottaa vaatteita pois. Kun hän oli saanut orgasmin, hän meni suihkuun ja katsomaan telkkaria jättäen minut yksin sänkyyn makaaman. Ei kiitos sellaista enää koskaan.” Nainen, 32
  8. Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni. Se oli erittäin sikamaista, itsekästä ja vastuutonta käytöstä. Samainen kumppani oli itsekäs seksissä muutenkin.” Nainen, 32
  9. ”Eksäni oli manipuloiva narsisti. Hän laittoi pornon pyörimään ja suunnilleen ilmoitti, milloin haluaa saada orgasmin. Oma innostus ei tietenkään ollut huipussaan, joten seksistä ei tullut mitään. Toinen syytti minua siitä, että kaikki oli huonosti. Kaikki oli aina minun syytäni. Rakkaudettomuus ja intohimottomuus oli turhauttavaa ja satutti.” Nainen, 24
  10. ”Entinen aviopuolisoni ei ollut kiinnostunut seksistä tai minusta suhteemme viimeisenä vuonna. Hän kuitenkin tiesi minun olevan hyvin seksuaalinen, joten hän ikään kuin alistui seksiin kanssa. Se oli kammottavan pakotettua. Viimeisen seksikertamme jälkeen oloni oli nöyryytetty ja itkuinen. Naisellisuuteni oli poljettu pohjamutiin. Erosimme sen jälkeen.” Nainen, 54
Nollatoleranssi

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä......

Onneksi kaikki miehet, eivät ole tunteettomia narsisteja, kuten eivät kaikki naisetkaan. On vielä ihmisyyttä, empatiaa ja aitoa välittämistä, kaikki alkaa itsestä ja huono energia kaikkoaa, kuin vesi hanhen selästä, kun on vahvasti oma itsensä.
Lue kommentti
Vierailija

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä......

Tämä kommentti naiseuden polkemisesta pohjamutiin... vaikuttaa siltä, että naisen itsetunto on hyvin vahvasti sidoksissa seksuaalisesti halutuksi tulemiseen. Pitääkö miehen tuntea tästäkin huonoa omaatuntoa, jos nainen vaan lakkaa kiihottamasta esimerkiksi fyysisten syiden takia? Esimerkiksi vastenmielisen voimakkaan lihomisen ja itsestään piittaamasta lakkaamisen takia?
Lue kommentti

Vantaalaiset Maija ja Niko löytävät parinvaihdosta kiinnostuneita kumppaneita netistä. – Minun ei tarvitse käydä vieraissa, koska vaimo hoitaa vieraat minulle.

Vantaalaiset, nelikymppiset Maija ja Niko ovat olleet puolisen vuotta parinvaihtajia. Kahden lapsen ja 17 yhdessä vietetyn vuoden jälkeen pari huomasi, että heistä oli tullut vain ystäviä. He päättivät, että yhteinen kipinä pitäisi palauttaa, ja keksivät, että se onnistuisi harrastamalla seksiä toisen seurustelevan pariskunnan kanssa.

– Olin aiemmin pettänyt Nikoa ja aiheuttanut hänelle mielipahaa. Emme silti kumpikaan toivoneet eroa. Aloimme keskustella haluistamme perin pohjin ja mietimme yhdessä, mikä ratkaisu meille voisi toimia. Ensin pohdimme kolmen kimppaa, mutta lopulta Niko ehdotti parinvaihtoa, Maija kertoo.

”Kyllä minä etukäteen pohdin, tuntuisiko pahalta nähdä oma vaimo vieraan kanssa.”

– Kyllä minä etukäteen pohdin, tuntuisiko pahalta nähdä oma vaimo vieraan kanssa. Mutta päätin, että katsotaan ja kokeillaan. Nyt ajattelen, että kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse, Niko jatkaa.

Seuraa netistä

Maija ja Niko lähtivät etsimään seuraa suomalaisilta maksullisilta parinvaihtonettisivuilta. Niissä jokainen pari esittelee itsensä ja listaa seksuaaliset mieltymyksensä. Maijan ja Nikon mukaan sivustoilla on satoja pariskuntia ja toiveita kesymmistä mieltymyksistä kovan luokan SM-harrastajiin.

Maijalle ja Nikolle on tärkeää, että ennen parinvaihtotapaamista he puhuvat parin kanssa puhelimessa ja näkevät näistä kuvan.

– Kerran minulle soitti mies, joka oli hirveässä kännissä. Jutellessa kävi ilmi, ettei hänellä edes ollut kunnollista suhdetta. Mieluummin selvitän nämä asiat etukäteen, ettei varsinaisessa tapaamisessa tule yllätyksiä. Muuten kaikki on mennyt hyvin, Maija sanoo.

”Tuttujen kohtaaminen ei pelota, samalla asiallahan he liikkuvat kuin mekin.”

Maija työskentelee toimistosihteerinä ja Niko ylempänä toimihenkilönä. Heitä ei pelottanut, että seuraa etsiessä netissä tulisi vastaan pomo tai muu tuttu. Itse he eivät esiinny sivustoilla omilla kasvoillaan, mutta lähettävät kuvan pyydettäessä.

– Tuttujen kohtaaminen ei pelota, samalla asiallahan he liikkuvat kuin mekin. Yksi lähellämme asuva vanhempi pariskunta siellä olikin. Emme kuitenkaan halua olla tunnistettavia, sillä netissä ei koskaan voi tietää, kuka kuvia katsoo. Ja kuvia noilla sivustoilla kyllä näkee, ei tosin kasvoista.

Eka kerta

Ensimmäinen parinvaihto oli Maijan ja Nikon mukaan kutkuttava kokemus. Niko kertoo, että koko edeltävä viikko meni kuin siivillä, kun hän odotti yhteistä sovittua tapaamista. Toinen pari tuli heidän luokseen ja vietti heidän kotonaan kuusi tuntia. Ensimmäiset tunnit pariskunnat tosin vain juttelivat keskenään ja tutustuivat.

– Keskinäinen kemia toisen parin kanssa on meille tärkeää. Haluamme nauttia heidän seurastaan muutenkin kuin sängyssä. Emme myöskään halua harrastaa seksiä sulkeutumalla eri asuntoihin vaimot vaihtoon -meiningillä, vaan haluamme olla kaikki yhdessä samassa tilassa. Eri huoneissa voimme kyllä olla.

Kohtaamisille on parinvaihtoa välittävillä nettisivuilla kirjattu tarkat pelisäännöt: jos kesken kaiken alkaa kaduttaa, seksiä ei ole pakko harrastaa. Ei tarkoittaa aina ei. Yhteiset pelisäännöt luovat keskinäistä luottamusta varsinaiseen tilanteeseen.

”Minut saa sitoa, mutta vain Niko.”

– Minut saa sitoa, mutta vain Niko. Ja hänen pitää pysyä koko ajan kanssani samassa huoneessa. Jos hän lähtisi, kun olen sidottuna, tuntisin oloni liian turvattomaksi, Maija huomauttaa.

Maijan ehto on sekin, että toinen nainen on bi, tai ainakin utelias kokeilemaan seksiä naisen kanssa, sillä Maija itse kaipaa sitä. Nikolla ei ole vastaavia mielihaluja miehiä kohtaan.

– Minulla ei kuitenkaan ole mitään sitä vastaan, että katsomme, kun naiset ovat keskenään.

Vakiparin kanssa

Ensimmäistä paria Maija ja Niko eivät ole enää tavanneet, mutta seuraavan parinvaihtotapaamisen kautta löytynyttä pariskuntaa he ovat nähneet useamman kerran. Maija ja Niko kutsuvat heitä jo vakiparikseen. Tapailu alkoi niin, että Maija meni ensin vain kahvittelemaan ja juttelemaan parin kanssa.

– Heidän toiveensa oli, että harrastamme seksiä omien tuttujen kumppaneidemme kanssa samassa tilassa. Aloitimmekin niin, mutta lopulta tilanne johti luontevasti siihen, että sekoituimme.

Maija ja Niko näkisivät vakipariaan mieluusti enemmänkin, mutta ruuhkavuosien ja vuorotyön takia tapaamisia on haasteellista järjestää. Lapset ovat silloin hoidossa muualla.

”En suosittelisi parinvaihtoa entuudestaan tutuille ystäväpariskunnille.”

Seksin lisäksi parinvaihto on vastannut myös ystävänkaipuuseen. Maijalla ja Nikolla ei ole lähipiirissään ystäväpariskuntia, joita he tapaisivat säännöllisesti.

– En suosittelisi parinvaihtoa entuudestaan tutuille ystäväpariskunnille, siinä voisi äkkiä loppua ystävyys, Niko huomauttaa.

Pari tiedostaa myös, että moni pitää heidän ratkaisuaan normien vastaisena.

– Olen kuullut ihmisten puhuvan, että parinvaihto on kuvottavaa, inhottavaa huoraamista. Se lähinnä huvittaa. Meidän tyylistämme ei tarvitse tykätä, mutta ei se keneltäkään ole pois, jos tämä sopii meille, Maija pohtii.

– Emme riko lakia, loukkaa muita tai pahoita kenenkään mieltä, joten ei tässä ole mitään perverssiä, Niko sanoo.

Äijäporukka hiljaiseksi

Parinvaihto on Maijan ja Nikon mukaan tuonut heidän elämäänsä pelkästään positiivisia asioita. Suhteeseen on löytynyt toivottu kipinä, ja hyvä olo säteilee kaikkeen tekemiseen. He kuitenkin painottavat, että ovat vasta kokemuksensa alussa.

Pari on puhunut mieltymyksistään tuttavapiirissä aikuisten kesken. Niko pääsi häkellyttämään myös miesvaltaisen työporukkansa.

– Vanhemmat äijät heittivät töissä keskenään pettämisläppää. Minä huomautin, ettei minun tarvitse käydä vieraissa, koska vaimo hoitaa vieraat minulle, Niko nauraa.

Maija on ollut pariskunnasta aina avomielisempi. Jo ennen nykyistä ratkaisua hän on antanut Nikolle luvan pettää, jos tämä sitä haluaa.

”Vakava suhde on eri asia kuin irtoseksi.”

– Olen sanonut, ettei minua haittaa, jos vaikka työmatkalla käyt toisessa kolossa. Tunteita ei kuitenkaan saa sekoittaa peliin, sillä vakava suhde on eri asia kuin irtoseksi, Maija huomauttaa.

Pettäminen ei ole kuitenkaan koskaan houkutellut Nikoa.

– Olen aiemmin ollut konservatiivisempi ja ajatellut, että seksi kuuluu vain parisuhteeseen. Mutta kun olen asiaa tosissani pohtinut, olen oppinut tajuamaan, mitä minä itse oikeasti haluan. Ei minun ole pakko noudattaa yleisiä normeja. Sen ymmärrettyäni meillä menee paremmin kuin koskaan, nautimme elämästä ihan uudella tasolla, Niko iloitsee.

Maijan ja Nikon nimet on muutettu.

AmiNoa

Parinvaihto pelasti Maijan ja Nikon suhteen: ”Kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse”

Kt: "Silloin kun asiat on ok ja kaikki tyytyväisiä niin ero ei ole lopputulos." Kuin omasta suustani pari vuotta sitten... Uskoimme ja uskottelimme itsellemme ja toisillemme, ettei sovittu seksi muiden kanssa vaaranna parisuhdetta. Toisin kävi, kaikki mitä se nosti pintaan oli liikaa vaikka kuinka tahdoimme toisillemme vain hyvää, teimme parhaamme ja olimme omasta mielestämme kypsiä ja analyyttisiä. Tämä rakkaudella varoituksen sanasena sinulle, vaikka oletkin aikuinen ihminen. Sanottakoon...
Lue kommentti
Kt

Parinvaihto pelasti Maijan ja Nikon suhteen: ”Kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse”

sinnesuntännejatakaisin kirjoitti: Kas kummaa. Miehet katsovat kun naiset puuhaavat keskenään mutta miehet ovat miehekkään heteroita, joopa joo. Pornosivuilta kopsattuja tarinoita. Ei muuten ole. Ihan itse olen haastattelun mieheni kanssa antanut. Ja tänäänkin oli erinomainen tapaaminen toisen parin kanssa. Joku taitaa olla vaan vähän kateellinen ;)
Lue kommentti