Jos Suvin on pakko valita, hän on mieluummin viettelijänä kuin vieteltynä. "Joskus h-hetkellä huomaa, että on pissahätä. On toki kiva, jos toinen viettelee, mutta vessahätä pilaa hetken. Jos itse viettelee, on luultavasti käynyt jo pissalla." Kuva Susanna Kekkonen
Jos Suvin on pakko valita, hän on mieluummin viettelijänä kuin vieteltynä. "Joskus h-hetkellä huomaa, että on pissahätä. On toki kiva, jos toinen viettelee, mutta vessahätä pilaa hetken. Jos itse viettelee, on luultavasti käynyt jo pissalla." Kuva Susanna Kekkonen

Märät säpikkäät -ohjelmasta tutun Suvi Westin mielestä seksi on parasta selvin päin tai muutaman viinilasillisen jälkeen.

”Kehityin naiseksi myöhään. Teininä minua hävetti, ettei minulla ollut muotoja. Kun kävimme perheeni kanssa tunturissa, ängin päälleni hirveästi vaatteita. Villapaitojen ja toppahousujen päälle piti pukea vielä kelkkahaalarit.

Tunturivaellusten takia sain hyvän syyn kuljeskella kylälläkin kelkkahaalarissa. Siinä minulla oli kerrankin perse ja rinnat – varsinkin kun haalari kiristettiin aina vyöllä.

Tärkeimmät seksuaalisuuttani ja naiseuttani hivelevät kommentit olen saanut parisuhteissa. Sanoja enemmän minulle merkitsevät katseet ja teot. Seksin jälkeen pidän siitä, ettei toisella ole kiire suihkuun tai nukkumaan.

Maksimissaan kuukausi ilman seksiä

Näen ihmisen kiinnostavana ja seksikkäänä vasta, kun tunnen hänet. Huomioni herättävät ystävälliset ihmiset, joiden kanssa voi päätyä syvällisiin keskusteluihin. En ikinä voisi olla parisuhteessa, jossa en kokisi henkistä yhteyttä.

Iän karttuessa olen huomannut, ettei seksissä ole mitään järkeä ilman tunteita ja luottamusta toiseen ihmiseen. Olen enemmän parisuhde- kuin sinkkutyyppiä.

Parisuhteessa pärjään ilman seksiä maksimissaan ehkä kuukauden, platonisessa suhteessa en voisi olla. Seksi ei ole minulle pelkkien fyysisten tarpeiden tyydyttämistä, se voitelee yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Olen seksuaalisesti melko tuhma mutten erityisen kinky. Seksi on parasta selvin päin tai muutaman viinilasillisen jälkeen. Alkoholi saa heittäytymään tilanteeseen ja vapauttaa estoja, mutta minulla ei oikeastaan ole niitä muutenkaan.

Heitämme Kirste Aikion kanssa aika paljon ronskia alapääläppää Märät säpikkäät -ohjelmassamme ja saamme siitä kritiikkiä. Miten patoutuneita ihmiset ovat, jos he loukkaantuvat vitseistä, joita kerromme roolien varjossa? Minusta ihmisten pitäisi vapauttaa patoutunut seksuaalienergiansa. Seksuaalisuus on iso voima!”

Ketä naista Suvi on katsonut sillä silmällä? Entä miksi moottorikelkan kyydissä on erityistä latausta? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 17/2013.

Suvi West

Syntyi Kittilässä 14.1. Asui lapsuutensa ja nuoruutensa Utsjoen Outakoskella. “En suostu kertomaan ikääni. Siitä on tullut toinen periaate elämässäni. Ensimmäinen on se, ettei hampaidenpesun jälkeen saa enää syödä mitään.”

Asuu Helsingin Kalliossa. 

Märät säpikkäät -viihdeohjelman toinen tuotantokausi TV2:lla sunnuntaisin kello 22.05. Ohjelmassa saamelaiset Suvi ja Kirste heittävät herjaa vähemmistöistä eli myös itsestään.

Märät säpikkäät -kirja ilmestyy syksyllä.

Hyväilyseksi – jota aikaisemmin saatettiin pettingiksikin kutsua – on taas täällä.

Onko pussailu, halailu ja koskettaminen seksiä? Kyllä, sanovat seksuaalisuuden ammattilaiset. Väestöliiton mukaan hyväilyseksiä halutaan yhä enemmän tuoda yleiseksi seksin harrastamisen muodoksi seksuaalikasvatuksen kautta. 

Hyväilyseksi, eli englantilaisittain petting, on kehon hyväilyä yksin tai kumppanin kanssa. Se on toiseen tutustumista ja nautinnon tuottamista.

Lue myös: Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Väestöliiton seksuaaliterapeutti Jonna Pietikäinen kertoo, että seksuaalivalistuksessa ollaan pyristelemässä eroon yhdyntäkeskeisyydestä. Seksin käsite laajenee jatkuvasti ja seksuaalikasvatus muuttuu.

– Seksiä on pidetty pitkään yhdyntäkeskeisenä, ja muunlainen nautinnon tuottaminen on unohdettu. Seksin on ajateltu sijaitsevan genitaaleissa.

”Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.”

Pietikäinen muistuttaa, että kehossa on paljon muitakin herkkiä alueita ja kohtia genitaalien lisäksi. Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.

Kenelle hyväilyseksi sitten sopii? Pietikäisen mukaan tietysti kaikille, mutta siitä on erityistä apua erilaisiin seksielämän haasteisiin. Hyväilyseksi on aikuisille sopiva seksin muoto, vaikka siitä on totuttu puhumaan nuorten kanssa.

– Hyväilyseksi sopii pariskunnille, joilla on esimerkiksi halun puutetta. Hyväilyseksiä kannattaa kokeilla myös silloin, jos on vaikeutta saada orgasmia.

– Kehoa herätellään ensin kosketuksen kautta, eikä mennä heti genitaaleille. Pysähtyminen kehon äärelle ja seksin lähtöpisteeseen palaaminen on äärimmäisen tärkeää, Pietikäinen sanoo.

Kun seksi muuttuu arkiseksi, on aika heittäytyä luovaksi.

Jokaisen parin kannattaa ainakin kerran luoda yksi seksin bucket list. Kun seksi muuttuu arkiseksi tai ideat ovat vähissä, bucket listilta saa helposti lisää virikettä sänkyyn. Siksi mekin kokosimme aiemmin 20 vinkin listan asioista, joita kannattaa kokeilla sängyssä.

Mutta mitä tehdä, kun kaikki edelliset on jo kokeiltu? No tietenkin testata jotain uutta!

Näistä vinkeistä voi napata seksiin aivan uutta vauhtia omien rajojen puitteissa:

”Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.”

 1. Katsokaa pornoa yhdessä. Valitkaa kumpikin mieluiset videot, jotka katsotte. Saatte varmasti aikaan keskustelua ja ehkäpä jotain muutakin.
 2. Kokeilkaa sadan eri seksiasennon haastetta.
 3. Katsokaa toistenne masturbointia. Yksityisestä tulee yhteistä, mikä on äärimmäisen kiihottavaa.
 4. Yrittäkää yhdessä saada nainen ejakuloimaan. Googlettelemalla löytyy erilaisia ohjevideoita naisen ejakulaatioon. 
 5. Kokeilkaa pepputappeja seksin aikana. Pepputapit antavat yhdyntään lisää tuntoa.
 6. Harrastakaa intiimiä seksiä kylvyssä tai poreammeessa.
 7. Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.
 8. Metsässä luonnon helmassa harrastettu seksi on äärimmäisen romanttista. Kunhan muistaa viltin pepun alle.
 9. Menkkaseksi on asennekysymys ja todellinen mahdollisuus.
 10. Kokeilkaa rohkeasti roolileikkiä, jossa toinen on alistava ja toinen alistuva. Vaihtakaa rooleja.
 11. Lähettäkää toisillenne tuhmia kuvia kesken päivän. Töihin saa aivan uutta puhtia!
 12. Varatkaa kalentereistanne aika erityiselle luksusseksille
 13. Nakuilkaa enemmän yhdessä – nakuilu johtaa helpommin rakasteluun.
 14. Menkää yhdessä ostoksille seksikauppaan tai surffatkaa sellaiseen netissä. Voitte saada uusia ideoita ja virikkeitä.
 15. Leikitelkää aistien kanssa ”poistamalla” yksi aisti, esimerkiksi sitomalla silmät.
 16. Yrittäkää Suurta Loppuhuipennusta, eli samanaikaista orgasmia.
 17. Pidättele hengitystäsi orgasmin aikana – huhujen mukaan tämä voimistaa orgasmia. 
Skylla

17 uutta asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Minä olisin ehdottanut höyrytettyjä nakkeja kystän eli kypsän sipulin kanssa. Toinen idea olisi etunojapunnerrukset takaperin kerien. Sitten voisi aina piereskellä kilpaa. Mikään ei latista romantiikkaa ja vetovoimaa paremmin kuin perusteellinen tutustuminen toisen ihmisen tapoihin kaivella nenää tai korvia, nautiskella eli syödä leikkaamiansa varpaankynsiä tai varvasvälimuhennosta sati päätellä pierun hajusta, että vaimo on näköjään syönyt taas liian raakaa kaalia, kun haaveilee vegaaniudesta...
Lue kommentti