Katso nyt, Antti Holma, joulupukkikin varmaan harrastaa seksiä. Kuva: Shutterstock
Katso nyt, Antti Holma, joulupukkikin varmaan harrastaa seksiä. Kuva: Shutterstock

Nämä kuusi perustelua osoittavat, että Holma on tod. väärässä.

Kaikki rakastavat nykyään Antti Holmaa, mutta koko kansan hunajapuppelin Helsingin Sanomissa heittämä väite, että Suomi on maailman seksittömin maa, on kyllä puppua.

*Kesällä Suomessa ei muuta tehdäkään kuin jörnitä valoisat yöt läpeensä mutaisissa teltoissa, eikä kolmen päivän peseytymättömyys haittaa kenenkään sex appealia. Siinä on kuulkaa talvisodan henkeä.

* Kesäseksiä varten Suomen Yleisradioyhtiö on tuottanut ja jaellut jo 19 vuoden ajan satojatuhansia kondomeja. Missä muussa maassa muka?

* Kyllä Suomessa talvellakin rakastellaan, tai niin me ainakin sanotaan Osmo Kontulalle, kun se tulee kysymään. Puolitoista kertaa viikossa. Se yksi kerta lauantaina, ja sitten joskus keskiviikon torstain tienoilla yritetään vähän, mutta puolitiehen jää.

* Suomalainen nainen ei ehkä pukeudu seksikkäästi, mikäli sillä tarkoitetaan berberi paljaana kuljeskelua. Mutta se johtuu vain siitä, ettei meidän tarvitse, koska olemme talvipomppien ja goretexien alla ihan sairaan kuumia kissoja muutenkin.

* Suomalaisen miehen yleistä seksikkyyttä kehutaan aivan liian vähän, vaikka on toki päivänselvää, että kun suomalaisen naisen valintoja katsotaan, suomalainen mies on maailman seksikkäin kumppani.

* Jo suomalainen vanha kansa tiesi, että siitä puhe mistä puute. Kun meidän ei tarvitse vouhottaa siitä seksistä koko ajan kurkku soikeana.

Että mietipä kerran vielä, Holmalainen.

Lue myös:

Mitä äitis ja isäs kuunteli, kun sua teki? Tämä musakone paljastaa alkutahtisi

6 outoa historiallista seksifaktaa

Tiesitkö? Enemmän mieskavereita, parempaa seksiä

Hyväilyseksi – jota aikaisemmin saatettiin pettingiksikin kutsua – on taas täällä.

Onko pussailu, halailu ja koskettaminen seksiä? Kyllä, sanovat seksuaalisuuden ammattilaiset. Väestöliiton mukaan hyväilyseksiä halutaan yhä enemmän tuoda yleiseksi seksin harrastamisen muodoksi seksuaalikasvatuksen kautta. 

Hyväilyseksi, eli englantilaisittain petting, on kehon hyväilyä yksin tai kumppanin kanssa. Se on toiseen tutustumista ja nautinnon tuottamista.

Lue myös: Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Väestöliiton seksuaaliterapeutti Jonna Pietikäinen kertoo, että seksuaalivalistuksessa ollaan pyristelemässä eroon yhdyntäkeskeisyydestä. Seksin käsite laajenee jatkuvasti ja seksuaalikasvatus muuttuu.

– Seksiä on pidetty pitkään yhdyntäkeskeisenä, ja muunlainen nautinnon tuottaminen on unohdettu. Seksin on ajateltu sijaitsevan genitaaleissa.

”Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.”

Pietikäinen muistuttaa, että kehossa on paljon muitakin herkkiä alueita ja kohtia genitaalien lisäksi. Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.

Kenelle hyväilyseksi sitten sopii? Pietikäisen mukaan tietysti kaikille, mutta siitä on erityistä apua erilaisiin seksielämän haasteisiin. Hyväilyseksi on aikuisille sopiva seksin muoto, vaikka siitä on totuttu puhumaan nuorten kanssa.

– Hyväilyseksi sopii pariskunnille, joilla on esimerkiksi halun puutetta. Hyväilyseksiä kannattaa kokeilla myös silloin, jos on vaikeutta saada orgasmia.

– Kehoa herätellään ensin kosketuksen kautta, eikä mennä heti genitaaleille. Pysähtyminen kehon äärelle ja seksin lähtöpisteeseen palaaminen on äärimmäisen tärkeää, Pietikäinen sanoo.

Kun seksi muuttuu arkiseksi, on aika heittäytyä luovaksi.

Jokaisen parin kannattaa ainakin kerran luoda yksi seksin bucket list. Kun seksi muuttuu arkiseksi tai ideat ovat vähissä, bucket listilta saa helposti lisää virikettä sänkyyn. Siksi mekin kokosimme aiemmin 20 vinkin listan asioista, joita kannattaa kokeilla sängyssä.

Mutta mitä tehdä, kun kaikki edelliset on jo kokeiltu? No tietenkin testata jotain uutta!

Näistä vinkeistä voi napata seksiin aivan uutta vauhtia omien rajojen puitteissa:

”Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.”

 1. Katsokaa pornoa yhdessä. Valitkaa kumpikin mieluiset videot, jotka katsotte. Saatte varmasti aikaan keskustelua ja ehkäpä jotain muutakin.
 2. Kokeilkaa sadan eri seksiasennon haastetta.
 3. Katsokaa toistenne masturbointia. Yksityisestä tulee yhteistä, mikä on äärimmäisen kiihottavaa.
 4. Yrittäkää yhdessä saada nainen ejakuloimaan. Googlettelemalla löytyy erilaisia ohjevideoita naisen ejakulaatioon. 
 5. Kokeilkaa pepputappeja seksin aikana. Pepputapit antavat yhdyntään lisää tuntoa.
 6. Harrastakaa intiimiä seksiä kylvyssä tai poreammeessa.
 7. Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.
 8. Metsässä luonnon helmassa harrastettu seksi on äärimmäisen romanttista. Kunhan muistaa viltin pepun alle.
 9. Menkkaseksi on asennekysymys ja todellinen mahdollisuus.
 10. Kokeilkaa rohkeasti roolileikkiä, jossa toinen on alistava ja toinen alistuva. Vaihtakaa rooleja.
 11. Lähettäkää toisillenne tuhmia kuvia kesken päivän. Töihin saa aivan uutta puhtia!
 12. Varatkaa kalentereistanne aika erityiselle luksusseksille
 13. Nakuilkaa enemmän yhdessä – nakuilu johtaa helpommin rakasteluun.
 14. Menkää yhdessä ostoksille seksikauppaan tai surffatkaa sellaiseen netissä. Voitte saada uusia ideoita ja virikkeitä.
 15. Leikitelkää aistien kanssa ”poistamalla” yksi aisti, esimerkiksi sitomalla silmät.
 16. Yrittäkää Suurta Loppuhuipennusta, eli samanaikaista orgasmia.
 17. Pidättele hengitystäsi orgasmin aikana – huhujen mukaan tämä voimistaa orgasmia. 
Skylla

17 uutta asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Minä olisin ehdottanut höyrytettyjä nakkeja kystän eli kypsän sipulin kanssa. Toinen idea olisi etunojapunnerrukset takaperin kerien. Sitten voisi aina piereskellä kilpaa. Mikään ei latista romantiikkaa ja vetovoimaa paremmin kuin perusteellinen tutustuminen toisen ihmisen tapoihin kaivella nenää tai korvia, nautiskella eli syödä leikkaamiansa varpaankynsiä tai varvasvälimuhennosta sati päätellä pierun hajusta, että vaimo on näköjään syönyt taas liian raakaa kaalia, kun haaveilee vegaaniudesta...
Lue kommentti