Voiko nautinnollinen seksielämä tehdä meistä myös parempia ihmisiä? Kuva: Shutterstock
Voiko nautinnollinen seksielämä tehdä meistä myös parempia ihmisiä? Kuva: Shutterstock

Joko sydän- ja itkuorgasmit ovat tuttuja?

– Se oli hurja kokemus. Siinä avautui kokonaan uusi maailma; että tällaistakin voi olla, kuvailee Nanna Valli ensimmäistä ”sydänorgasmiaan”.

Klitoris- ja emätinorgasmit ovat tuttuja juttuja, mutta tiedätkö jo, mitä ovat sydän- ja itkuorgasmit? No, väitetään, että ne ovat jotain paljon parempaa! Ja kun sellaisen on kerran kokenut, eivät perinteiset klitoriksen stimulointiin perustuvat orgasmit tunnu enää miltään.

Nanna Valli on tamperelainen hyvinvointivalmentaja ja -bloggaaja, jonka henkiseen hyvinvointiin keskittyvällä blogilla on parhaimmillaan 50 000 lukijaa viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun ensimmäisen kerran sydänorgasmin saa, ei sitä välttämättä edes pidä orgasmina. Se on kokonaisvaltainen, koko kehon orgasmi; täydellinen hyvän olon ja rentoutumisen tunne, mielihyvä, joka aaltoilee ja viipyy sinussa, Valli kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kun ensimmäisen kerran sydänorgasmin saa, ei sitä välttämättä edes pidä orgasmina.”

Itkuorgasmi – Vallin henkilökohtainen suosikki – on taas sydänorgasmin seuraus. Mielihyvän ja vapautumisen tunne saattaa olla niin vavisuttava, että nainen voi purskahtaa hallitsemattomaan itkuun.

Avainsana: avautuminen

Kuinka tällaisen mahtiorgasmin voi sitten saavuttaa? Avainsana on avautuminen, Valli kertoo.

– Kokonaisvaltaiset, koko kehon sydän- ja itkuorgasmit vaativat kehon ja mielen täydellistä avaamista ja antautumista kumppanille ja tilanteelle.

Sen sijaan klitorisorgasmi ei tätä vaadi. Valli kutsuu klitoriksen kiihottamiseen perustuvaa laukeamista ulkoiseksi orgasmiksi ja vertaa sitä aivastukseen: siinä vain voimakkaasta stimulaatiosta seuraa hetkellinen helpotus.

– Nainen on orgasmin jälkeen hoideltu eikä hekuma jatku toisin kuin syvästi rentouttavassa sydänorgasmissa.

Lääke orgasmivaikeuksiin?

Orgasmivaikeudet ovat tuttuja monelle naiselle, ja pelkässä yhdynnässä orgasmin saa monien tutkimusten mukaan vain noin 20 prosenttia naisista. Sen sijaan klitorista stimuloimalla tai yhdistämällä yhdyntään klitoriksen hyväilyn, orgasmin saa jo jopa 70 prosenttia naisista. Naiset ottavat usein paineita orgasmin saamisesta – tai pikemminkin siitä, etteivät saa sitä. Esimerkiksi monien seksuaaliterapeuttien mielestä orgasmeja ei pitäisi arvottaa sen mukaan, kuinka ne saadaan, koska orgasmien jakaminen ”hyviin” ja ”huonoihin” voi lisätä naisten paineita vain entisestään.

”Ongelmat orgasmin saamisessa liittyvät usein juuri sen kiihkeään tavoittelemiseen.”

Vallin mukaan ongelmat orgasmin saamisessa liittyvät kuitenkin usein juuri sen kiihkeään tavoittelemiseen.

– Seksi on monilla pareilla hirveän yhdyntä- ja suorituskeskeistä, ja orgasmin saamisesta on tullut suorastaan pakkomielle. Seksi myös urautuu helposti. Kun tiedetään, kuinka toisen tai itsen saa tulemaan, keskitytään vain sen tavoittelemiseen. Etenkin naiselle tämä voi olla hyvin stressaava tapa harrastaa seksiä, Valli uskoo.

Orgasmi 2.0.

Eikä klitorisorgasmissakaan sinänsä mitään vikaa ole, Valli sanoo. Mutta kun se on hanskassa, siihen ei kannata tyytyä, vaan lähteä tavoittelemaan syvempää tasoa.

Kiihottuessamme alamme hengittää kiivaasti ja jännitymme. Vallin mukaan tämä jännittyminen ja hengityksen kiihtyminen voivat kuitenkin blokata meiltä syvimmät orgasmit ja mielihyvän tunteet.

”Tule kehoosi ja juuri ennen orgasmia hengitä, rentouta kehosi, avaa itseäsi supistamisen sijaan ja saatat huomata, että tyypillinen räjähtävä orgasmi muuntautuu syvemmäksi hekumaksi.”

– Tässä tilanteessa kannattaa siis hengittää syvään ja pyrkiä ohjaamaan hengitys kaikkein kiihottuneimpiin osiin. Tule kehoosi ja juuri ennen orgasmia hengitä, rentouta kehosi, avaa itseäsi supistamisen sijaan ja saatat huomata, että tyypillinen räjähtävä orgasmi muuntautuu pidemmäksi, kokonaisvaltaisemmaksi, syvemmäksi hekumaksi. Rentoudu syvempään nautintoon, antaudu, anna energian kiertää sinussa ja sinun ja kumppanisi välillä, Valli ohjeistaa.

Kokonaisvaltaista orgasmia tavoitteleville pareille Valli antaa vinkiksi hyväillä toisiaan joka päivä, mutta läheisyys ei saa johtaa laukeamiseen tai orgasmiin.

– Jotta nautinnon pystyy nostamaan seuraavalle tasolle, kannattaa välttää orgasmin tavoittelua ja keskittyä oman kehon kuulosteluun. Mitä kaikkia uusia pisteitä kehosta voikaan löytyä, joiden kosketteleminen kiihottaa ja tuntuu hyvältä!

Vallin mukaan orgasmien virittäminen seuraavalle tasolle kannattaa; siitä voi olla hyötyä myös muilla elämän osa-alueilla.

– Ihmisestä tulee rennompi, rohkeampi, tasapainoisempi – kaiken kaikkiaan parempi ihminen!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Saara

'Sydänorgasmi' tai 'itkuorgasmi' aika outo nimitys kokovartalo-orgasmille :D
Kyllä se on vanha juttu... Mut todellakin, klitoriksesta lähtee aika kepeitä järistyksiä, pitää mennä syvemmälle että pääsee seuraavalle tasolle. Niitä pisteitä on niin pirun monta, osaa ei tavota edes kunnolla vaginan kautta. Kun ne pisteet löytyy ja muutenki hyvä fiilis ja yhteys partneriin, ja antaa vaan mennä, saattaa päästä kokovartalovaiheeseen. Itellä lähinnä tantran kautta, joku käsitys asiasta on siis... Eikä onnistu jos kaverilla vaan tarkotus saada pussit tyhjäks.

Vierailija

Länsimaisen ihmisen ahdinko kirjoitti:
Miksi tässä ei mainita sitä, että seksibloggaajan mielestä myös kuukautisvuotoa voi kumppani maistella. Nam!
reps !!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla