Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Sekstari päivässä pitää parisuhteen vireänä – vai pitääkö?

Mikäli tutkimuksia on uskominen, aika moni lähetellyt seksiviestejä tai ainakin kokeillut tuota jaloa viestinnän tapaa.

Eroottiset viestit voivat olla hyvä tapa lisätä pientä vipinää suhteeseen ja johtaa tyydyttävämpään seksielämään, mutta toisaalta liiallisella sekstaamisella saattaa olla varjopuolensa.

Tuoreessa Albertan yliopiston tutkimuksessa saatiin selville, että säännöllisesti seksiviestejä lähettelevät ovat muita useammin epävarmoja suhteestaan. He saattavat olla myös vähemmän sitoutuneita.

Ahkera sekstarien lähettely voi samaisen tutkimuksen mukaan myös johtaa siihen, että yleinen parisuhdetyytyväisyys laskee. Tutkimuksen perusteella innokkaimmat sekstaroijat kokivat, että moni asia heidän suhteessaan on pielessä. Tutkija Adam Galovan veikkaa syyksi sitä, että eroottisten viestien lähettelijät keskittyvät ennen kaikkea suhteen seksuaaliseen puoleen, minkä vuoksi muut osa-alueet saattavat jäädä paitsioon.

Se nyt on ainakin selvää, että jatkuva mobiililaitteiden ääressä roikkuminen ei varsinaisesti lisää onnellisuutta parisuhteessa – tutkimuksen perusteella jopa seksiviestittelijät itse kokivat teknologian häiritsevän rakkauselämäänsä.

Sekstaamisessa vähemmän on siis enemmän, ja kesken työpäivän laitettu satunnainen ”Mitä sinulla on päällä?” -kysymys saattaa kaikesta huolimatta toimia hyvänä esileikkinä.

Millaisia seksiviestikokemuksia sinulla on? Kerro alla olevalla lomakkeella – kokoamme vastausten perusteella jutun!