Me Naiset
|
Laura Lennes
"Täällä olisi tilaa vielä yhdelle", hän naputtaa? Seksiviestien lähettäminen on todella yleistä. Kuva Shutterstock.
"Täällä olisi tilaa vielä yhdelle", hän naputtaa? Seksiviestien lähettäminen on todella yleistä. Kuva Shutterstock.

Puhelimitse lähetettävät seksiviestit – eli siis sekstiviestit – ovat luultua yleisempiä, paljastaa amerikkalaistutkimus.

Tuo on lähettänyt. Tuo on. Ja tuo. Myös tuo. Sekä tuo, tuo ja tuo. Ja ehkä sinäkin.

Nimittäin seksiviestejä. Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan jopa kahdeksan kymmenestä aikuisesta on lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä kuluneen vuoden aikana, kertoo EurekAlert!-tiedejulkaisu. 

Drezelin yliopiston tutkimukseen osallistui 870 18–82-vuotiasta amerikkalaista. Samalla selvitettiin myös osallistujien parisuhteita sekä heidän tyytyväisyyttään seksielämäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta mikä lasketaan seksiviestiksi? Nyt se määriteltiin seksuaalisesti ehdottelevien tai suorienkin viestien vastaanottamiseksi tai lähettämiseksi ensisijaisesti mobiililaitteella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli suhahti ehdotus sitten esimerkiksi Messengerin, WhatsAppin, SnapChatin tai vaikka vanhan kunnon tekstiviestin välityksellä, kanavalla ei ole väliä – kunhan sisältö oli asiaankuuluvaa.

Lähes 75 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi viestitelleen parisuhteessa, kun taas 43 prosenttia kertoi lähetelleensä viestejä suhteissa, joissa sitoutuminen oli vähäisempää. 

Seksuaalisten viestien lähettämistä on monesti pidetty riskaabelina toimintana, koska sen on ajateltu linkittyvän suojaamattomaan seksiin ja sukupuolitautiin.

Mutta nyt tuli hyviä uutisia! Seksiviestien lähettäminen kannattaa.

Tiheä seksiviestien lähettely merkitsi tutkimustulosten mukaan sitä, että viestittelijä oli myös tyytyväisempi suhteeseensa. Tämä päti kaikkiin muihin vastaajiin paitsi niihin, jotka olivat määritelleet elävänsä erityisen sitoutuneessa suhteessa. Silloin viestien lähettelyllä ei ollut merkitystä tyytyväisyyteen.

Että mitä jos sitä tänään lähettäisi yhden?

Lähde: EurekAlert!

Sisältö jatkuu mainoksen alla